Модель Крісті Пономар про те, чому бренди не відмовляються працювати з росіянами, любов до сала і комплекси, що вдалося побороти

26 лютого, 14:00

23-річна українка Крісті Пономар – із тієї когорти вітчизняних моделей, яким підкорилися чи не всі світові подіуми. Зокрема, дівчина бере участь у модних шоу Prada, Schiaperelli, Maison Margiela, Jason Wu та багато інших.

У новому інтерв’ю Олексію Суханову юна красуня детальніше розповіла про свій шлях. Зокрема, Крісті зізналася, які мала комплекси у підлітковому віці, як їх поборола та що робить, коли з нею намагаються зав’язати розмову моделі з росії.

Крісті розповіла, як поборола комплекси

Крісті розповіла, як поборола комплекси

фото з instagram Христини Пономар

Зі слів дівчини, її тілобудова та худорлявість – це генетика. У їжі красуня не має жодних табу, однак просто не їсть те, що не любить.

"Мені генетично дуже пощастило з цим. Єдине, що, наприклад, зі смаколиків я не дуже люблю солодке. В мене немає такої проблеми, що я можу об’їстися тістечок чи шоколаду. Можливо, це теж впливає на те, що я не дуже набираю вагу… З солодкого, що я дійсно люблю з’їсти це – Київський торт. Дуже рідко, але мені інколи хочеться, або карамельні цукерки", – розповіла вона.

"Я взагалі не люблю спорт. Не дуже часто ним займаюся. Інколи прямо змушую себе. В мене просто всі по татовій лінії худі та високі, і от я вся в тата… Нічого собі не забороняю. Я просто не їм те, що не люблю. Наприклад, всіляке дуже жирне м’ясо. Але при цьому я люблю сало. Не люблю хрящики, не люблю червону рибу… А от майонез зі смаженою картопелькою дуже люблю. Ще всілякі майонезні салати", – з посмішкою сказала Крісті.

Про комплекси Пономар говорить спокійно. Мовляв, переборола їх після того, як модельна кар’єра пішла вгору.

"Найчастіше всі (говорили - ред.) про мої вуха. Бо вони в мене стирчать і найчастіше всі увагу звертають на них. Зараз мене це точно не ображає. А в підлітковому віці зачіпало. Бо коли в дитинстві у мене була менша голова, то вуха були більш виразними. Раніше мене за це дражнили. І я мріяла зробити операцію на вухах", – сказала вона.

Це Пономар у кампейні українського бренду Frolov

Це Пономар у кампейні українського бренду Frolov

фото з Instagram

"Зараз я себе вже якось інакше не уявляю. Зараз я спокійно ставлюся і до своїх очей, і до вух... Я почала себе повністю приймати, коли почала працювати моделлю. Я тоді зрозуміла, що все, що мені в собі не подобалося, дуже виграшно виглядає на фотографіях і дуже подобається дизайнерам й людям які беруть мене на роботу.

Навіть в Україні була така ситуація, я прийшла на примірку до якогось дизайнера, і перше що він мені сказав: “Боже які вуха”. Він відразу мене взяв через це і я подумала: “Блін, а я хотіла їх зробити іншими", – пригадала модель.

Це модель на одному з показів Prada

Це модель на одному з показів Prada

фото з Instagram Христини Пономар

"Ще був завжди комплекс, що я дуже худа. Не те, що в якийсь момент стала худою, ні. Я все життя була худішою за дітей мого віку. І, в принципі, народилася меншою, ніж діти народжуються. Пам’ятаю, десь у класі 6-му, коли у дівчат почали рости груди, я тоді дуже мало важила і в мене чисто фізично вони не могли рости.

І в мене була прям ціль набрати вагу, щоб почали рости груди. Я змушувала маму мене годувати, щоб я багато їла. Але навіть коли потім побачила цю цифру на вагах, я все одно виглядала худою. Просто в мене статура тіла така, що навіть коли я набираю вагу, я виглядаю худою. Згодом я вже збагнула, що це точно не мій комплекс. Ну що зробити, якщо я худа?", – риторично запитує Христина, зріст та вага якої – 46 кіло і 178 санитметрів.

"В якийсь момент перестала себе оцінювати. І потім коли почала працювати, вже казала: “Робіть зі мною, що хочете. Подобаються вам вуха, будь ласка”. Через певний час, я коли дивилася на фотографії, зрозуміла, що є люди, які вміють працювати з моєю зовнішністю. Вони подають мої вуха так, що навіть для мене ті виглядають привабливо. Значить класні вуха виходить", – сказала Пономар.

Пономар зізналася, що хотіла зробити операцію на вухах

Пономар зізналася, що хотіла зробити операцію на вухах

фото з instagram

Христина не приховує, що професія моделі – це завжди про підлаштовування різноманітним трендам.

"Якою б професійною не була дівчина, якщо вона не буде потрапляти у певний тренд, вона не буде працювати. Будь-яка модель залежить від трендів і брендів… Я тривалий час носила довге волосся. В той період я в основному працювала в Азії, де більше люблять дівчат із довгим волоссям, великими очима.

Тобто для них я реально якийсь ельф, який приїхав у Китай, працює для якихось рожевих піжамок і звичайно їм там треба зовнішність така. Поки я там працювала, мені ця зовнішність приносила роботу і гроші. Бо там це затребувано.

Потім я поїхала до Європи. Там інші стандарти й інші тренди. Вони люблять більш цікаву зовнішність… І тому якщо дивитися глобально, я підстриглась… Коли я приїхала в Європу і зрозуміла, що я хочу більше на цьому зосередитись, то звичайно виникла потреба підлаштуватися під цей ринок, щоб краще працювати”, – розповіла дівчина.

Модель мала довге волосся

Модель мала довге волосся

фото з Instagram

Щодо свого розпорядку дня, якщо він не робочий, то Пономар переконує – звичайний дені із звичайними буденними заняттями.

"В мене є собачка і котик. Тому зранку я вигулюю собачку і годую котика… Потім я займаюсь собою, йду в душ, мажусь кремами, проводжу час із собою. Далі снідаю, готую собі. Потім навчаюсь, читаю книжку, може зустрічаюсь з подругою. Або займаюсь йогою – це насправді рідко, не скажу, що я прям кожен день це роблю. Періодично готую вечерю. Тобто я займаюсь звичайними речами, не роблю нічого, що не роблять інші люди", – розповіла вона.

Не оминули в інтерв’ю і тему навіювання індустрією моди комплексів. Мовляв, від подіумних тенденцій та стандартів краси залежать багато людей.

"Це продає. У вас формується комплекс, коли ви дивитесь на подіум і думаєте, чому у нього так, а в мене не так. У вас десь підсвідомо з’являється думка, що якщо я куплю цю кофту, то буду хоч трохи ближче до того образу, який хочу… Потім ви ще купите штани. А тоді подумаєте, що треба ще в спортзал зайти. А тоді ще й до косметолога і витратите ще й на це гроші. Всі сфери догляду взагалі за людиною, за обличчям, тілом і мода працюють на ваших комплексах, щоб вам продати щось…

Вони (бренди - ред.) не ставлять перед собою благу ціль, щоб ми там всі почали ходити в спортзал, правильно харчуватися й таке інше. Вони ставлять перед собою ціль заробити гроші, як і будь-який бізнес. І вони тиснуть на те, що людям болить”, – вважає Крісті.

На питання "що таке краса?" дівчина відповідає філосовськи.

"Краса – це те, що приваблює наш погляд і змушує залишитися (на цьому - ред.) хоча б на пару секунд, на цьому красивому, і про щось подумати. Про те, що у нас це красиве викликає… Це щось що звертає наш погляд і затримує його", – сказала вона.

Модель розповіла, що для неї краса

Модель розповіла, що для неї "краса"

фото з Instagram

Звісно, у контексті сьогодення торкнулися і теми російських моделей у феншіндустрії.

"Майже ніхто не відмовився (співпрацювати з моделями з РФ - ред.). Російські моделі як робили покази, так і роблять. Одна з найуспішніших моделей останніх сезонів – Ірина Шейк, яка в кожному інтерв’ю не забуває сказати, що вона "фром раша".

Хоча вона 25 років вже живе в Америці, але не проґавть нагоди сказати, що "вообщє-то вона руська". Я точно вважаю, що це неправильно (співпрацювати з росіянами - ред.). Але це складне питання, бо тут винні не бренди, які цих дівчат беруть на роботу. Тут винні агенства, які привозять цих дівчат з Росії і показуюють їх брендам…

Проблема в тому, що агенства продовжують брати цих дівчат, вони підписують із ними контракти, роблять їм візи, привозять їх за кордон. Коли ти приходиш на кастинг, так, тебе можуть запитати, звідки ти, але тебе не просять показати паспорт й таке інше…

Люди дуже схильні до того, що якщо їх це безпосередньо не торкнулося, то їм це не цікаво. Тобто, якщо згадати період до війни, було якесь цунамі в Японії. Скільки ви думали тоді про цунамі в Японії? 2 хвилини? А потім ви забули про це, незважаючи на те, що наслідки цього цунамі ще тиждень розгрібали і знаходили мертвих людей…

Так само і з війною. Коли якийсь дизайнер сидить із Іріною Шейк у Лос-Анджелесі, вони п’ють своє проссеко, і розмовляють, як вона буде ходити на його показі, а потім вони разом поїдуть у відпустку, він не думає про те, що сьогодні в Києві прилетіла бомба. Він думає, що от він її покличе, її всі перепостять, у неї стільки-то мільйонів підписників в Instagram, ЗМІ про це напишуть, у нього виростуть продажі й таке інше”, – пояснила Пономар.

Крісті під час однієї з акцій на підтримку України

Крісті під час однієї з акцій на підтримку України

фото з Instagram

Для себе дівчина точно вирішила, що ніяких контактів з російськими моделями мати не хоче.

"Перетинаюсь (з дівчатами з РФ - ред.), ніхто від цього не застрахований. Я ж не обираю їх на покази. Але ні (не спілкуюсь - ред.). Я принципова в цьому питанні. Є деякі росіянки, які прямо намагаються поспілкуватися, зав’язати розмову. Мені не цікаво. "Що мені з тобою обговорювати? Ланч?", – відповіла вона.

Нагадаємо, війна забрала у Христини рідного брата. Той у травні 2022-го загинув, захищаючи Україну у лавах ЗСУ.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів