Жорстокий у бізнесі і безжальний до дружин: 5 гучних шлюбів медіамагната Руперта Мердока. Фото

11 червня, 07:00
Руперт Мердок одружився з росіянкою
Фото: Getty Images

Американський медіамагнат Руперт Мердок, якому 93 роки, на початку червня одружився уп’яте. Його обраницею стала на 26 років молодша росіянка - колишня теща Романа Абрамовича Єлєна Жукова.

ТаблоID розповідає про попередні шлюби відомого бізнесмена. Як він забрав посаду в компанії у другої дружини Анни Марії Торв? Чи справді його зраджувала Венді Денг? Та чому так швидко скасував весілля з Енн Леслі Сміт?

Патриція Букер

У 25 років Руперт Мердок уперше офіційно одружився. Його обраницею стала стюардеса і модель Патриція Букер. Про ті стосунки інформації небагато. Але, як писали у ЗМІ, мати майбутнього медіамагната геть не схвалювала вибір сина.


Медіамагнат Руперт Мердок у 1960 році
Фото: Getty Images

Протягом 11 років подружнього життя у Руперта і Патриції народилася донька Пруденс. Спочатку її не залучали до сімейного бізнесу. І між нею та батьком була "холодна війна". Під час одного зі своїх інтерв’ю Мердок згадав лише трьох своїх дітей від наступної дружини. За іншими даними, Пруденс є членом правління однієї з медіакомпаній.

Анна Марія Торв

Довго Мердок не холостякував. Одразу після розлучення у 1967 році він одружився з колишньою журналісткою Анною Марією Торв, з якою по факту прожив найдовше – 32 роки. Вона працювала у Sydney Daily Mirror і вперше особисто зустрілася з Рупертом під час інтерв’ю.

"Як вихор він увірвався в кімнату. Це було дуже спокусливо", - пригадувала вона. Натомість сам медіамагнат відчув миттєвий потяг до майбутньої дружини і зовсім не звертав уваги на її професійні якості.

Мердок змінював не лише дружин, але й примножував бізнес. Наприклад, у 1969 році він купив таблоїд The Sun. Це спонукало різних злочинців, які шукали "легких грошей", нажитися на медіаімперії. Того ж року двоє чоловіків хотіли викрасти Анну Марію та отримати викуп за неї. Натомість переплутали її з дружиною керівника News Corp Аліка Маккея Мюріел. Злочинців вдалося заарештувати, але тоді тіло жінки, яку вони вбили, не знайшли.

Руперт Мердок і Анна Марія Торв

Випадковість врятувала жінку від страшної загибелі

Фото: Getty Images

У шлюбі з Торв народилося троє дітей: донька Елізабет, сини Лаклан і Джеймс. Усі вони працювали в News Corp. А згодом між ними точилася справжня боротьба за успадкування батькового бізнесу. (Маленький спойлер: саме Лаклан успадкував медіаімперію, але про це трохи згодом).

Після розлучення у 1999 році Анна Марія довгий час зберігала мовчання. Але за три роки дала велике інтерв’ю конкуруючому з Мердоком виданню. Вона назвала колишнього "надзвичайно жорстокою, безжалісною і рішучою людиною". Розповіла, що у кризовий момент саме Руперт не хотів зберегти сім’ю. Саму ж Торв безцеремонно викинули з посади виконавчого директора News Corp.

"Я почала думати, що той Руперт, в якого я була закохана, давно помер", - резюмувала вона.

Як би там не було, але Мердок виплатив другій колишній дружині 1,7 мільярда доларів.

Венді Денг

На відміну від своїх дружин, сам Руперт Мердок не довго переживав розрив. За два тижні після розлучення з Торв він одружився з Венді Денг, якій на той час було усього 30 років. Йому ж було 66.

Вони познайомилися у 1997 році в Гонконзі на телеканалі Star TV, який належав Мердоку. Венді була молодою, амбітною та розумною дівчиною. Її називали тією, хто найкраще вмів налагоджувати зв’язки в команді. Однак перед одруженням вона пішла з телеканалу.

Руперт Мердок разом із третьою дружиною Венді Денг
Фото: Getty Images

Від цих стосунків у Мердока з’явилося ще дві доньки: Грейс та Хлоя. Молода Денг повпливала на чоловіка і в плані зміни іміджу. Пишуть, що вона познайомила його із фарбою для волосся та концепцією smart casual – повсякденним одягом.

Але у 2013 році Руперт сам подав на розлучення, заявивши, що "шлюб розпався безповоротно". Його рішення спровокували чутки про ймовірні близькі стосунки дружини з колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Тоні Блером. Ба більше – чоловіку начебто передали лист Венді, де вона "сумує за Тоні".

Джеррі Холл

Протягом наступних декількох років Руперт Мердок був сам. Лише у 2016 році знову наважився на шлюб. Цього разу його обраницею стала колишня дружина лідера рокгурту Rolling Stones Міка Джаггера, Джеррі Холл, з яким у неї четверо дітей.

"Я відчуваю себе найщасливішою людиною у світі", - писав Мердок у соцмережах, після церемонії весілля в Лондоні.

Руперт Мердок і Джеррі Холл
Фото: Getty Images

Ба більше – нову обраницю Мердока навіть схвалила колишня. Венді Денг розповідала, що бачилася з Джеррі Холл, коли та підвезла її молодшу доньку. Вона сказала дітям поважати нову дружину батька. А от старші з недовірою ставилися до Холл. Мовляв, та намагалася відгородити від них батька.

З Джеррі Руперт прожив усього 6 років. Жінка отримала електронного листа від екса про те, що їхній шлюб закінчився і всі питання відтепер вирішуватимуться винятково через адвоката. В офіційних повідомленнях значилося, що вони "залишилися хорошими друзями".

Енн Леслі Сміт

За місяць після чергового розлучення, Мердок зустрів нове кохання – колишню дружину покійного співака Честера Сміта Енн Леслі Сміт, молодшу на 26 років. Вона гостювала у Руперта на винограднику і разом з ним вже відзначала Різдво у 2022 році.

У березні 2023 року медіамагнат оголосив про свої заручини зі Сміт. Він розповідав, що дуже щасливий, попри хвилювання перед майбутнім весіллям. Але за декілька днів все було скасовано. Близьке до Мердока оточення зазначало, що він налякався "відвертих євангельських поглядів" жінки.

Інші зазначали, що Енн Леслі не могла впоратися із публічністю і статусом, який вона автоматично отримувала разом із шлюбом. Але далі – ще цікавіше.

Єлєна Жукова

У вересні 2023 року Руперт Мердок, статки якого зараз оцінюють у близько 20 мільярдів доларів, заявив про свій намір піти на пенсію. Він залишив правління Fox і News Corp, зокрема, своєму синові Лаклану. Але от в особистому житті медіамагнат зупинятися не збирався.

У березні 2024 року стало відомо про весілля Мердока із 67-річною росіянкою Єлєною Жуковою. Як писало Daily Mail, вони познайомилися завдяки доньці Єлєни Дар’ї, колишній обраниці російського олігарха Романа Абрамовича, та ексдружині самого Руперта Венді Денг. Ті буквально звели самотнього медіамагната із розлученою Жуковою на сімейній вечірці.

У серпні 2023 року новоспечена парочка весело проводила час на яхті Christina O, яка колись належала Арістотелю Онассісу, кружляючи Середземним морем. Подейкували, що Мердок тоді вже був готовий знову надягнути весільний костюм. Але близьке оточення радило не квапити коней.

Та хто ж може вказувати Руперту, коли питання стосується справ сердечних. Тому 1 червня 2024 року він таки побрався із Єлєною.

Їхнє весілля відбулося в одному з маєтків Мердока в Лос-Анджелесі. Для церемонії він обрав чорний костюм із кросівками та жовту краватку. Вона – традиційну білу сукню міді з відкритими плечима.

Цікаво, чи підписала Жукова шлюбну угоду. Бо за певними повідомленнями, Венді Денг і Джеррі Холл пройшли через цю процедуру. А як припускає The New York Times, нове одруження Мердока навряд чи вплине на майбутнє його компанії. Адже вона контролюється через сімейний траст, акції якого належать його чотирьом старшим дітям.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів