У Росії просять заборонити виступи "Бумбокс"

7 березня 2014, 21:23

Слідом за гуртом "Океан Ельзи", у Росії просять заборонити виступи ще одного українського колективу – "Бумбокс".

З такою пропозиціє виступив славнозвісний пітерський депутат Віталій Мілонов, пишуть "Известия".

Політик переконаний, що "не можна допускати до концертної діяльності українських знаменитостей, які активно підтримують нову владу України".

Так, 8-го березня у клубі в центрі Москви має відбутися концерт гурту "Бумбокс", лідер якого Андрій Хливнюк відкрито підтримував усіх тих, хто вийшов на Майдан. Більше того, співак заявив, що він такий самий екстреміст, як і ті, хто виступив проти злочинної влади.


Схоже, російський депутат Мілонов сприйняв слова Хливнюка серйозно й закликає, що необхідно копіювати досвід західних партнерів і не пускати музикантів, які підтримують екстремістів, на територію Росії.

"Треба без зайвого пафосу, без зайвої непрямої реклами хлопців розгортати на кордоні з їх торбинками, з куркою у фользі, з яйцями вареними і відправляти назад без пояснення причин, виходячи з національних інтересів країни", - заявив Мілонов.

Лідер "Бумбоксу" брав активну участь у Майдані, зокрема, перевозив поранених. Андрій не афішував цього. Натомість співак кілька разів записував відеозвернення на підтримку українців

"Такі люди в якійсь мірі зрозумілі - це і активісти майдану, і активісти "Правого сектору", і ті, хто стає політичним "співцем революції". У нас немає візового режиму, але прикордонний режим таки є", - додав він.

Мілонов переконаний, що публічні люди, які виступають на підтримку екстремізму, несуть ідеологію ненависті і дестабілізації, і "право господаря будинку - приймати чи не приймати гостя".

"Упевнений, що якщо я захочу приїхати на Україну, то мене або не пустять, або пустять, але залишать там назавжди", - зауважив він.

Представник "Бумбоксу" повідомив, що, незважаючи на протиріччя між російською і нинішнішньою українською владами, колектив таки приїде з концертом до Москви.

Як відомо, саме депутат Мілонов першим виступив за те, щоб не пускати у Росію гурт "Океан Ельзи". Він звинуватив колектив у пропаганді антиросійських настроїв, а соліста Святослава Вакарчука називав " активним і непримиренним противником російської держави".

Після пропозиції Мілонова один за одним почали скасовувати російські концерти "Океану Ельзи".

Фото з Facebook Хливнюка

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів