Міхалков хоче 5 мільйонів за свої честь і гідність

23 травня 2014, 10:54

Російський режисер Нікіта Міхалков має намір засудити кілька російських видань.

Кінодіяч подав до суду цивільний позов про захист честі і гідності, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на прес-службу Замоскворецького суду Москви.

Міхалков вимагає компенсацію моральної шкоди на суму понад 5 мільйонів рублів за публікації на тему нелегальної торгівлі діамантами фірмами, нібито зареєстрованими на нього.

Як випливає з позову, 13-го листопада 2013-го року видання, які належать до ЗАТ "Группа Эксперт", ЗАТ "СВР-Медиапроекты", компанія "Forbes Media LLC", ОАО "ТВ центр" і ФГУ "РИА Новости" опублікували на своїх сайтах повідомлення про діамантооброблювальне підприємстві ТОВ "ЧелПром-Даймонд".


Міхалков знову судиться з журналістами

У поширених новинах вказувалося, що одним з власників підприємства є саме Міхалков. Однак режисер зазначає, що йому належить усього 10% частки. А це не дає йому права брати участь в управлінні.

Нікіта Міхалков вирішив, що опублікована інформація у ЗМІ створила хибне уявлення про його участь у справах діамантового підприємства.

Тож тепер режисер просить суд зобов'язати відповідачів спростувати інформацію, яка нанесла шкоду його честі та гідності. Окрім цього, Міхалков хоче отримати ще й гроші від кожного видання, яке вказано у позові. Загальна сума сягає понад 5 мільйонів рублів.

Нагадаємо, раніше кінодіяч вже звертався у суд проти газети "Труд". Тоді Нікіта Міхалков хотів стягнути з журналістів 2 мілйьони рублів.

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів