У Росії хочуть позбавити Макаревича нагород за виступ в Україні

18 серпня 2014, 10:10

Депутати Держдуми Росі пропонують позбавити співака і композитора Андрія Макаревича всіх почесних звань і ордена "За заслуги перед Вітчизною".

На їхню думку, лідер "Машины времени" підтримує нову українську владу, чим пропагує відкриту антиросійську політику.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на депутата від провладної "Единой России" Євгенія Федорова, який раніше розробляв спеціальні поправки в законодавство, згідно з якими за антиросійські заклики можна позбавляти держнагород.

"Андрій Макаревич давно співпрацює з фашистами. Цей вибір він зробив достатньо давно, ще коли перейшов на сторону ворогів Російської Федерації", - сказав Федоров.


За людську позицію Макаревича хочу позбавити звань?

Парламентарій також додав, що питання позбавлення артиста державних нагород має бути розглянуто, а в законодавство мають бути внесені поправки, що дозволяють позбавити державних нагород людину, що стала "зрадником батьківщини".

"Я думаю, потрібно розглянути питання про позбавлення його цих нагород. Очевидно, що така можливість є, але при необхідності потрібно внести поправки до законодавства", - зазначив Федоров.

Член комітету Держдуми з культури Дмитро Литвінцев також засудив дії легендарного музиканта, відзначивши, що якщо Макаревичу не подобається жити в Росії, то він має вчинити за прикладом російських дисидентів.

Нагадаємо, Андрій Макаревич неодноразово висловлювався різко з приводу подій в Україні й у Криму.

А 12-го серпня співак побував в Слов'янську і Семенівці після чого дав концерт в Святогорську.

Як відомо, в Україні обурення у громадян викликали дії співачки Ані Лорак, яка бере активну участь в різних заходах в Росії. Однак жодних ініціатив, щоб забрати в неї звання Народної артистки і нагороди не надходило.

Фото yaplakal.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів