Катрін Деньов: зґвалтування - злочин, але спроба звабити - ні

15 січня 2018, 14:00

Французька актриса Катрін Деньов попросила пробачення в жертв сексуальних злочинів, котрих образив скандальний відкритий лист, де вона та її однодумці висловилися на захист "прав чоловіків чіплятися до жінок".

74-річна кінодіва підкреслила, що жодним чином не підтримує харасмент, але виступає за свободу.

Про це Деньов заявила у власному відкритому листі у виданні Libération, пише The Independent.

"Чоловіків карають без суду та слідства, женуть із роботи, коли все, що вони скоїли, це торкнулися чийогось коліна чи намагалися когось поцілувати. Зґвалтування - це злочин, але спроба звабити когось, навіть коли це робиться нав'язливо чи незграбно - ні, так само як джентельменська поведінка не є шовіністичним нападом", - пояснила свою позицію актриса.


Зі слів Катрін, вона ніколи не підписалася б під листом, де говорилося б щось хороше про харасмент.

Деньов вибачилася перед жертвами сексуальних злочинів та пояснила свою позицію

"Так, я люблю свободу. Мені не подобаються ознаки нашого часу, де кожен вважає, що має право судити, виносити рішення, засуджувати. Часу, де просте звинувачення у соцмедіа призводить до покарання, до того, що людина звільняється, а часто й стає об'єктом лінчування медіа", - зазначила Деньов.

"Я ніщо не виправдовую. Я не виношу рішення щодо провини тих чоловіків, бо в мене немає такої кваліфікації. І в небагатьох вона є", - додала вона.

Водночас Деньов наголосила, що "усіляким консерваторам, расистам і традиціоналістам", котрі можуть підтримати її позицію в цьому питанні, не варто розраховувати на її вдячність та дружбу.

"Радше навпаки. Я - вільна жінка і такою лишуся. Я вклоняюся перед усіма жертвами одіозних дій, котрі могли відчути себе ображеними через лист, опублікований у Le Monde, перед ними та лише перед ними я вибачаюся", - заявила кінозірка.

Нагадаємо, Деньов та ще 99 відомих француженок заявили про те, що "чіпляння" чоловіків до жінок - це є невід'ємна частина сексуальної свободи. Їхній відкритий лист наробив дуже багато галасу в ЗМІ та Інтернеті.

Як відомо, наприкінці 2017-го року Голлівуд струсонуло гучними скандалами, коли відомих кінодіячів звинуватили у харасменті. Було запущено дві кампанії проти сексизму та насильства, #MeToo и Timeʼs Up. Журнал Time визнав людиною року тих, хто не побоявся покласти край мовчанню і заявив про домагання.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів