ТОП-10 зачісок героїнь культових фільмів: від Рейчел Грін і Керрі Бредшоу до Венздей і Барбі

22 квітня, 09:00

Культову стрижку боб Рейчел Грін з "Друзів" свого часу хотіли повторити чи не всі прихильниці серіалу. А от довгі коси Венздей Адамс з однойменного серіалу стали популярними на усіх тематичних вечірках минулого року.

ТаблоID розкаже про зачіски на довге волосся та коротке на прикладі кіногероїнь культових фільмів. Як повторити легендарне каре Уми Турман чи косу Лари Крофт?

Кіногероїні 90-х

Рейчел Грін (Дженніфер Еністон)

Зачіски Дженніфер Еністон стали культовими після виходу серіалу "Друзі" у 1994 році. Чи не всі прихильниці шоу вимагали ту саму каскадну, багатошарову "стрижку, як у Рейчел", з якою вона з’явилася у перших двох сезонах.

Стрижка Рейчел стала культовою, як і її героїня

Стрижка Рейчел стала культовою, як і її героїня

Кадра з фільму

Сама Еністон згодом відверто зізнавалася, що більш потворної стрижки у житті своєму не бачила. І увесь час потребувала допомоги стиліста з укладкою.

Та попри це акторка нещодавно повернулася до своєї легендарної "стрижки Рейчел".

Міа Воллес (Ума Турман)

Стиль Уми Турман у фільмі "Кримінальне чтиво" став культовим в історії кіно. Акторка створила особливий образ своєї героїні Мії Воллес, зокрема завдяки зачісці. Для цієї роботи Турман обрала коротке каре із чубчиком і перетворилася на палку брюнетку. Вона була простою і водночас елегантною, що підкреслювало природну красу Уми.

Кадр з фільму

Ба більше – майже два десятки років потому зірка вирішила повторити легендарну зачіску, але вже для своєї доньки. У 2020 році – часи буремної пандемії – Турман підстригла свою доньку Маю у стилі Мії Воллес.

Керрі Бредшоу (Сара Джессіка Паркер)

Сара Джессіка Паркер у серіалі "Секс і місто", перша серія якого вийшла у 1998 році, теж стала справжньою "іконою стилю". Вона задала тренд на довге хвилясте волосся, яке зберігалося у неї протягом чи не всіх сезонів. Однак в одній із частин її героїня Керрі Бредшоу і, власне, вона кардинально змінює зачіску. Сара постає з подовженим бобом.

Секс і місто 4 сезон - тут Керрі кардинально змінює зачіску

"Секс і місто" 4 сезон - тут Керрі кардинально змінює зачіску

Кадр з фільму

Цікаво, що ще раз акторка обстригла своє волосся до такої довжини у 2017 році для зйомок у фільмі "Тут і зараз".

Кіногероїні 2000-х

Лара Крофт (Анджеліна Джолі)

Фільм з Анджеліною Джолі "Лара Крофт: розкрадачка гробниць" теж однозначно увійде в історію. Зокрема, завдяки стилю головної героїні, який повторює образ персонажа з легендарної гри.

Її ключовою рисою стала з одного боку дуже проста, але ефектна зачіска – довга коса. Спереду Джолі доповнювала свій образ декількома тонкими пасмами. Усе це робило її героїню у коротких шортах і топі ще більш войовничою.

До речі, це чудовий варіант зачіски на довге волосся

До речі, це чудовий варіант зачіски на довге волосся

Кадр з фільму

Амелі Пулен (Одрі Тоту)

Фільм "Амелі" 2001 року, де зіграла Одрі Тоту, завоював серця тисячі прихильників по всьому світу. Однак його визначним елементом досі лишається стрижка головної героїні. Грайливий, поривчатий, короткий боб ідеально доповнював унікальний характер цього персонажа.

Варіант стрижки на коротке волосся для тих, хто у пошуку

Варіант стрижки на коротке волосся для тих, хто у пошуку

Кадр з фільму

Короткий боб із чубчиком завжди асоціюватиметься із французьким стилем. Особливої родзинки йому може додати укладка, як у Амелі.

Ел Вудз (Різ Візерспун)

Фільми з Різ Візерспун мають свою естетику. Особливо вирізняється стрічка "Білявка в законі". Здавалося б, що це типова мелодраматична історія, але її героїня Ел Вудз надихнула своїми зачісками тогочасних модниць.

Ел носила високий хвіст, і подекуди перед обличчям додавала пасма, закручені у протилежні боки. Інший варіант – розпущене волосся, частина якого зверху призібрана спеціальними заколками. Це прості комбінації, які легко можна повторити і зараз за допомогою стайлерів.

Або це була просто об'ємна укладка на довге волосся

Або це була просто об'ємна укладка на довге волосся

Кадр з фільму

До речі, і зараз Різ віддає перевагу залишатися блондинкою. Вона має середню довжину волосся і подовжений чубчик.

Кіногероїні 2010-х

Дейєнеріс Тагарієн (Емілія Кларк)

У 2011 році цей серіал всадив перед екранами тисячі глядачів і з палким нетерпінням змушував чекати виходу кожної наступної серії. Так, мовиться про "Гру престолів", де головну роль Дейєнеріс Таргарієн виконала Емілія Кларк.

Її героїня полонила прихильниць нестандартним рішенням укладки волосся. Зі своїх білих пасм вона заплітала коси поздовж голови, що дозволяло підтримувати розпущене волосся. Свого часу цю легенду не втрималася і повторила навіть політикиня Юлія Тимошенко.

Лісбет Саландер (Руні Мара)

Акторка Руні Мара кардинально змінилася для своєї героїні Лісбет Саландер у фільмі "Дівчина з татуюванням дракона". Вона відстригла своє довге каштанове волосся і перефарбувалася у чорне. Їй зробили максимально коротке каре із чубчиком навскоси.

Кіногероїні 2020-х

Венздей Адамс (Дженна Ортега)

Якщо комусь сказати просту фразу "dance with my hands", то у пам’яті однозначно постає акторка Дженна Ортега у ролі Венздей. Цей однойменний серіал вийшов у 2022 році і вдихнув нове життя у стару культову історію.

Чому ми говоримо саме про серіал "Венздей"? Бо і тут головна героїня відзначилася образом, який не повторював хіба що лінивий. Це стосується безпосередньо і зачіски. Традиційно Венздей мала чубчик і робила дві тугі коси. Вони уособлювали її суворий і холодний характер по відношенню до інших.

Зачіска, як у Венздей може бути такою.

Барбі (Марго Роббі)

Фільм "Барбі", де головну роль виконала Марго Роббі, став неочікуваним відкриттям 2023 року. Ця рожева історія про ляльковий світ підкорила багатьох глядачів. Мабуть, на кожну прем’єру вони одягали рожеві вбрання, як Бабрі. А подекуди і копіювали її зачіски.

Барбі у своєму арсеналі мала декілька варіантів.

Це могла бути і коса, але не як у Венздей

Це могла бути і коса, але не як у Венздей

Кадр з фільму
Або проста укладка на середнє волосся

Або проста укладка на середнє волосся

Кадр з фільму
Головне - фірмовий чубчик. Яку зачіску, як у Барбі обрали б ви

Головне - фірмовий чубчик. Яку зачіску, як у Барбі обрали б ви

Кадр з фільму
Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів