Диво-ліки (не) для схуднення: зірки, які робили уколи "Оземпік"

2 квітня, 09:00

У західних країнах останнім часом набув популярності препарат "Оземпік", який призначають для лікування діабету 2 типу. Утім, тамтешні селебріті використовують його для схуднення.

Як діє "Оземпік" і які його властивості - детально розповідає матеріал УП "Життя". А ТаблоID зібрав резонансні історії зірок, які вирішили зробити собі "чарівні" уколи для схуднення замість дієт та спортзалу. Спойлер – результат виявився неочікуваним.

Опра Вінфрі

70-річна американська телеведуча Опра Вінфрі в інтерв’ю People зізналася, що приймає ліки для схуднення. Боротьба із вагою була великою проблемою для жінки. Вона пригадала, як її соромили і брали на кпини у ЗМІ через зайві кіло.

Спочатку Опра вирішила, що самотужки має впоратися зі своєю проблемою через фізичні вправи та інший підхід до харчування. Але згодом вона зрозуміла, що справа не у силі волі. Тому аби позбутися багаторічного сорому через свою вагу, вона порадилася зі своїм лікарем та вирішила додати спеціальні ліки.


Вінфрі не зізналася, що саме приймала. Однак припускають, що це можуть бути уколи "Оземпік".

Ребел Вілсон

У 2020 році 44-річна акторка Ребел Вілсон взялася за своє здоров’я і вирішила худнути. Їй порадила це зробити лікарка, аби мати змогу провести ЕКЗ і народити дитину. Тоді Вілсон вдалося скинути понад 36 кілограмів завдяки високоінтенсивним тренуванням, тривалим прогулянкам та дієті, як розповідала вона.

Фото: Getty Images

Однак насправді Ребел додатково колола й препарат "Оземпік".

"У таких, як я, може бути безмежний апетит до солодощів. Тому, я думаю, що ці препарати можуть бути корисними", - зауважила вона.

Ребел Вілсон підкреслила, що зараз вже не приймає дані ліки від діабету. А на початку року навіть зізналася, що через стрес набрала 14 кіло, і поки не переймається через це.

"Я переконана, що молодим жінкам не варто намагатися бути схожими на моделі Victoria's Secret — вони повинні бути схожими на себе. Я знаю, що мої стосунки з їжею складні", - говорила Ребел.

Шерон Озборн

Яких тільки трансформацій не зазнавало тіло 71-річної дружини музиканта Оззі Озборна Шерон. Мовиться і про схуднення. Так, зірка зізналася, що у грудні 2022 року почала приймати "Оземпік" для схуднення.

"Я не шкодую про це", - говорила вона, хоч і мала певні проблеми.

Під час прийому Шерон відчувала нудоту, а після схуднула так, що не могла набрати вагу.

"Якби я могла, я б повернула десь 5 кілограмів", - зізнавалася вона.

На фото, яке Озборн опублікувала у себе в Instagram, видно наслідки схуднення. Хоча, за її словами, "Оземпік" вона більше не приймає.

Своєю чергою Шерон застерігає від вживання будь-яких препаратів для схуднення. Вона наголошує, що можна стати залежними від них і потім взагалі перестати контролювати свою вагу. Цікаво, що донька Озборнів Келлі підтримує тих, хто вирішив худнути за допомогою препаратів.

Келлі теж вражає своєю стрункістю

Келлі теж вражає своєю стрункістю

На її думку, можна скористатися "чимось цікавішим, аніж тренування". Ба більше – вона вважає, що ті, хто засуджує це, теж хочуть так худнути, але не мають можливості.

Сама ж Келлі спростовує, що вживала будь-які препарати для схуднення після народження дитини.

"Було багато роботи. Я постійно почувалася голодною, але результатом задоволена", - відзначала вона.

Трейсі Морган

Як бачимо, "Оземпік" завдяки своїм властивостям, дійсно допомагає схуднути. Але має свої побічні ефекти. 55-річний комік Трейсі Морган, який публічно зізнався, що приймав "Оземпік", почав набирати вагу.

Фото: Getty Images

Так, у серпні 2023 він щотижня робив уколи для схуднення і, за його словами, це удвічі зменшувало його апетит. Однак нещодавно у The Tonight Show Морган розповів, що набрав понад 18 кілограмів, бо "навчився переїдати "Оземпік"".

Тревіс не уточнив чи продовжує зараз прийом препарату, адже після курсу можливий набір ваги протягом року. Крім цього можуть виникати "оземпікове обличчя" – втрата жиру з обличчя, що може призвести до зморшок, та "оземпікові сідниці" – обвисання шкіри після екстремального схуднення.

Стівен Фрай

Свій негативний досвід прийому "Оземпіка" має 66 актор-комік Стівен Фрай. Він розповідав, що багато років тому вирішив спробувати цей препарат, аби боротися із зайвою вагою. Порадившись з лікарем, Стівен почав його приймати і був шокований дією.

"Це вражало. Мені не хотілося ні їсти, ні пити алкоголь", - згадував актор.

Фото: Getty Images

Утім, уже за тиждень його стан змінився. Стівену ставало погано по 4 – 5 разів на день. Він більше почав хворіти. Тоді чоловік зрозумів, що має припинити свої експерименти зі здоров’ям.

Емі Шумер

42-річна акторка Емі Шумер теж замість дієт та заняття спортом вирішила спробувати популярний препарат "Оземпік". Спершу вона теж була вражена його дією, але в результаті схуднула настільки, що почувалася хворою.

"Я навіть із сином не могла гратися. Він кидав мені м’яч, а я не могла (його відбити – ред.)", - розповідала вона.

Фото: Getty Images

Емі також розкритикувала тих голлівудських зірок, які брешуть про вживання спеціальних препаратів. Вона порадила їм бути чесними і говорити або схуднення – результат фізичної роботи, або – просто мовчати.

Зірки, які не підтримують тенденцію "Оземпіку"

Ентоні Андерсон

Як уже згадувалося, що "Оземпік" призначають для лікування діабету 2 типу. Саме на таку хворобу страждає 53-річний актор Ентоні Андерсон.

Він відверто сподівається, що тенденція використання цього препарату серед його колег з метою схуднення припиниться. Бо це створює дефіцит ліків у першу чергу для діабетиків, які їх вкрай потребують.

Марк Волберг

Не підтримує схуднення завдяки нецільовим препаратам і 52-річний актор Марк Волберг.

"Кожному своє, але я закликаю людей правильно харчуватися та займатися спортом", - порадив він.

Скріншот

До речі, серед голлівудських зірок багато й тих, кому приписували вживання цього препарату. Так, 48-річна зірка "Титаніку" Кейт Вінслет спростувала чутки про вживання "Оземпіку". Ба більше – вона була шокована, коли їй розповіли деталі про нього, і натомість вона запропонувала "піти чогось поїсти".

Фото: Getty Images

Також відкинула усі чутки про схуднення завдяки будь-яким препаратам і 39-річна зірка телебачення Хлої Кардашян.

"Давайте не будемо дискредитувати мої роки тренувань. Я встаю 5 днів на тиждень о 6 ранку, щоб тренуватися. Будь ласка, припиніть свої припущення", - заявила вона.

Цікаво, що тенденція на модний препарат могла дістатися й українських знаменитостей та певних державних діячів. Так, джерела ТаблоID стверджують, що деякі урядовці у Верховній Раді України та міністри схуднули за допомогою "Оземпіку". Зазначимо, він зареєстрований в Україні. Проте офіційно не завозився на територію.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів