"Могло не бути лівої груді": Карла Бруні вперше розповіла про рак та застерегла жінок

4 жовтня 2023, 15:45

Колишня перша леді Франції, дружина експрезидента Ніколя Саркозі Карла Бруні повідомила, що в 2019-му році їй діагностували рак грудей.

55-річна жінка вирішила поділитися своєю історією для того, щоби жінки не нехтували щорічними обстеженнями, зокрема раз на рік робили мамографію. Адже саме завдяки вчасному виявленню злоякісної пухлини Карлі вдалося уникнути мастектомії, тобто видалення молочної залози.

Чотири роки тому в мене було діагностовано рак грудей, -  Карла звернулася до підписників французькою та продублювала повідомлення англійською

"Чотири роки тому в мене було діагностовано рак грудей", - Карла звернулася до підписників французькою та продублювала повідомлення англійською

"Операція, радіотерапія, гормональна терапія, я пройшла звичайний шлях лікування цього виду раку. Але мені пощастило - мій рак був іще не агресивним. Чому цей рак був не агресивним? Бо не встиг таким стати", - наголосила Бруні.

"Бо щороку, в одну й ту саму дату я роблю мамограму. Якби я не робила її щороку, сьогодні в мене могло не бути лівої груді", - додала вона.

Колишня перша леді вирішила публічно поділитися своїм досвідом, щоби застерегти інших жінок

Колишня перша леді вирішила публічно поділитися своїм досвідом, щоби застерегти інших жінок

Фото Getty Images

Як запевнила колишня перша леді, вона довго вагалася, перш ніж заговорити про це, і її пост не для того, щоби зробити публічними деталі її здоров'я.

"Ні, я пощу це сьогодні, бо маю єдиний меседж. Це фундаментальний меседж для всіх жінок, що на мене підписані - робіть мамограми щороку. Робіть мамограми. Він цього залежать ваші життя", - підсумувала Бруні.

Нагадаємо, актриса Шеннен Догерті бореться з раком молочної залози вже понад вісім років. На жаль, у її випадку хворобу було виявлено лише тоді, коли пухлина дала метастази. Так сталося тому, що через проблеми зі страховкою зірка не змогла пройти обстеження вчасно.



Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів