"Народилася жінкою - страждай": Мозгова, яка пережила аб'юз, закликала українок звільнятися від стереотипів і вчитися казати "ні"

31 січня, 17:15

Продюсерка Олена Мозгова вирішила побалакати зі своїми підписницями на важливі та глибокі теми: чому багато сучасних жінок продовжують залишатися в стосунках, де їх кривдять та принижують, терпіти замість того, щоби стати щасливими.

У одному зі своїх останніх постів у Facebook 49-річна дружина співака Девіда Аксельрода зізналася, що і сама колись була жертвою аб'юзу.

"Жіноча доля"… мільйони жінок свято вірять, що їх статева приналежність написала їм на роду страждати. Народилась жінкою - страждай, жертовно терпи, мовчи, чекай… твої бажання, мрії, ідеї не такі важливі, як чоловіка, батьків чи будь-кого, кого ви вважаєте "головнішим", "важливішим" за себе", - написала Олена.

Олена вирішила підняти тему стереотипів, якими суспільство досі змушує жінок залишатися в аб'юзивних відносинах

Олена вирішила підняти тему стереотипів, якими суспільство досі змушує жінок залишатися в аб'юзивних відносинах


"Але ніхто, чуєте, ніхто не повинен відчувати психічні, фізичні, моральні страждання просто тому, що ви жінка, мати, дружина, дочка чи сестра. Всі ці статуси мають бути як титули, а не умови для ваших страждань", - наголосила вона.

Мозгова переконана, що життя у стражданнях зрештою може знесилити будь-яку людину.

"Когось швидше, когось довше, але ніхто не може перебувати в зневазі, принижені, маніпуляціях та обмані. Навіть найсильніші не витримають такого ставлення до себе", - зазначила вона.

"Не витрачайте енергію на сварки та конфлікти. Уникайте їх. Навчіться казати "Ні". Відмовтесь від спілкування з токсичними людьми, навіть якщо це найближчі родичі. Не очікуйте від людей нічого, щоб не розчаруватися. Завжди ставте себе в пріоритет, не розчиняючись в інших. Займіться творчістю. Будь чим, що вам цікаво, вдається, від чого ви отримуєте задоволення", - дала поради продюсерка.

Продюсерка переконує українок не страждати, а ставати щасливими

Продюсерка переконує українок не страждати, а ставати щасливими

"Енергія страждання, страху - настільки потужна, що може годувати всесвіти. Тому, звісно, є сенс не дозволяти людині бути щасливою. Не перетворюйте свої страждання на джерело "любові". Тому що страждання - це не про Любов. Любов - це про щастя", - підсумувала вона.

"Мені прислали одну історію і питання, як бути... хочу вам сказати, що жити з чоловіком, який вас принижує і б'є, не можна! Я прожила з таким чоловіком багато років і можу сказати, не відкладайте на завтра свій демарш, тікайте і робіть нове життя, як би це не було важко", - закликала Олена днями.

Мозгова підкреслила, що давно не дає інтерв'ю, а все, що хоче сказати, пише на своїх сторінках у соцмережах. Хто саме із колишніх чоловіків її кривдив, вона уточнювати не стала.

Як відомо, Олена близько 10 років жила у цивільному шлюбі зі співаком Олександром Пономарьовим, від якого має доньку Євгенію. Артист змалечку ростив і найстаршу дочку продюсерки, Зою та вважає її своєю дитиною, а вона його - татом.

Олена з наймолодшою донькою Соломією, яку народила від Девіда Аксельрода

Олена з наймолодшою донькою Соломією, яку народила від Девіда Аксельрода

Особу біологічного батька Зої Мозгова ніколи не розкривала, але подейкують, його ім'я Дмитро. До зустрічі з ним продюсерка буцімто встигла побувати в короткому шлюбі з хокеїстом Валентином Олецьким.

Нагадаємо, згадуючи свій союз із Пономарьовим, Мозгова якось зізналася, що артист "міг її штовхнути", і вона йому відповідала тим самим.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів