"Маленькі кроки до великої мрії": перекладачка жестовою мовою, яка підірвала мережу на Нацвідборі, зворушливо звернулася до українців

4 лютого, 15:34

Катерина Заботкіна, яка своїм виконанням пісень Національного відбору мовою жестів підірвала мережу, прокоментувала свою роботу та розповіла, про свої маленькі кроки до здійснення великої мрії.

Про це вона написала у своєму Facebook.

"Маленькі кроки привели до здійснення великої мрії. Вчора в ефірі Національного відбору Євробачення-2024 я виконувала пісні жестовою мовою", - зазначила дівчина.

З її слів, вона давно мріяла перекладати пісні Євробачення мовою жестів, втім два роки тому це здавалося нездійсненним.


В процесі роботи кадри виходять кумедні)

В процесі роботи кадри виходять кумедні)

Фото Facebook Катерини Заботкіної

"Ще два роки тому ця мрія здавалась абсолютно космічною, майже нездійсненною. Нацвідбір тоді ніхто не перекладав, це було відсутнє, як опція, а у світі жестової мови я — самоучка", - написала Катерина.

Вона зауважила, що захопилася перекладом на мову жестів ще у 16 років і вивчала її по відеороликах.

"Перші рухи були дуже невпевненими, руки були зовсім не підготовлені до цього, але пристрасть до жестової мови настільки мотивувала, що я дійшла до виконання пісень, перших відео, перших концертів. Пройшло майже 10 років. І ось вчора на студії, де відбувалася трансляція Нацвідбору, я дивилась на маленький екранчик на режисерському моніторі, і бачила себе", - додала Заботкіна.

Дівчина сказала, що переклад Нацвідбору на Євробачення для неї велика честь.

"Роками українську культуру знищували — її забороняли, за неї карали, прищеплювали комплекс меншовартості, робили все, щоб ми не могли змоги оцінити, наскільки неймовірна наша українська творчість. Зараз в Україні велика кількість надзвичайних і талановитих артистів, які пишуть українську музику в абсолютно різних стилях. Знайомити нечуючих людей з цією частиною нашої культури — музикою — надважливо. Як і бути всім разом у прийнятті цих всеукраїнських творчих рішень щодо вибору кандидата", - зазначила Катя.

Вона подякувала українцям за підтримку, коментарі, репости та меми.

"Дякую Євробачення Україна за можливість здійснити свою мрію і популяризувати жестову мову. За можливість показувати власний погляд на пісні. Турбота у жестах. Памʼятайте", - додала дівчина.

Нагадаємо, у суботу, 3 лютого, відбувся фінал Національного відбору на Євробачення 2024. Через збій у роботі застосунку Дія ім'я переможця назвуть 4 лютого.

Як відомо, одна учасниця фіналу заявила, що знімає себе з голосування. Вона припустила, що через неполадки у "Дії" результати можуть бути некоректними.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів