Тато дозволив: 18-річний принц Данії на три дні офіційно став керівником країни

1 лютого, 11:00

Данський принц Крістіан, якому 18 років, упродовж трьох днів офіційно виконує обов'язки правителя країни. Парубок лишився "на хазяйстві", поки його тато, король Фредерік X, перебуває за кордоном.

Крістіан може підписувати закони, призначати та звільняти міністрів та брати участь у публічних заходах, пише Daily Mail.

18-річний принц керує Данією, доки тата нема вдома

18-річний принц керує Данією, доки тата нема вдома

Фото Getty Images

55-річний Фредерік поїхав до Польщі, звідки повернеться 2-го лютого. Це перший офіційний закордонний візит короля, відколи він зійшов на престол після зречення своєї матері, королеви Маргрете.


У разі, якщо Крістіан із якоїсь причини не зможе виконувати обов'язки "заступника" короля, його повноваження перейдуть до подружки Кейт Міддлтон королеви Мері, далі до принцеси Бенедикти, сестри Маргрете та зрештою до принца Йоакіма, молодшого брата Фредеріка.

Як пише Page Six, принц Крістіан - старшокласник гімназії Ordrup у Копенгагені. Торік було оголошено, що для Його Високості головним пріоритетом наразі є навчання, відтак він поки не виконуватиме обов'язки члена королівської родини у повному обсязі та не отримуватиме відповідної "зарплатні".

У Фредеріка та Мері четверо дітей: Крістіан, 16-річна Ізабелла і 13-річні двійнята Вінсент та Жозефіна

У Фредеріка та Мері четверо дітей: Крістіан, 16-річна Ізабелла і 13-річні двійнята Вінсент та Жозефіна

Фото Getty Images

Як відомо, принц Йоакім торік переїхав до Сполучених Штатів, де тепер працює аташе в данському посольстві. Він образився на Маргрете через те, що та позбавила титулів принців та принцес його дітей. Через це рішення екскоролеви одна з її онучок стала жертвою булінгу в школі.

До слова, як пише People, із числа "заступників" британського короля Чарльза на випадок його від'їзду чи хвороби таки усунули принца Гаррі та його скандального дядька Ендрю. Як і передбачалося, їхні місця в переліку державних радників посіли принцеса Анна та принц Едвард.

Нагадаємо, Чарльз ІІІ днями переніс операцію з приводу доброякісного новоутворення в простаті. Його Величність вже виписався з лікарні, але потребує часу на відновлення.




Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів