Стало відомо, чи справді українську делегацію на Євробачення-2024 оштрафували за футболки з закликом звільнити захисників Азовсталі

15 травня, 14:45

Одна з представниць України на конкурсі Євробачення-2024 в шведському Мальме, реперка alyona alyona повідомила у Instagram, що українську делегацію оштрафували за появу у футболках із написом Free Azovstal Defenders.

Та, на щастя, виявилося, що це не так - принаймні, поки що.

Пояснення щодо ситуації надало Суспільне.

"Щодо висловлювань реперки alyona alyona. Ми отримуємо запитання стосовно коментаря учасниці Євробачення-2024, реперки alyona alyona, про те, що українську делегацію оштрафували за перебування в грінрумі в футболках із написом "Free Azovstal Defenders" ("Звільніть захисників Азовсталі"), - ідеться в дописі Суспільного в Facebook.
Штрафу, про який говорила alyona alyona, на щастя, нема

Штрафу, про який говорила alyona alyona, на щастя, нема

"Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил", - стверджується в заяві.

Водночас, наголосило Суспільне, Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу. Про це артистів попередили ще на етапі підписання контракту. Адже конкурс Євробачення відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила.

Учасники української делегації дуже ризикували, але вирішили кинути виклик правилам заради полонених захисників Азовсталі

Учасники української делегації дуже ризикували, але вирішили кинути виклик правилам заради полонених захисників Азовсталі

"Представникам Ірландії Bambie Thug наказали прибрати з гриму зашифрований огамським скриптом символ на підтримку Палестини, який означав "припинення вогню". А за заявою португальського мовника RTP замість виступу їхньої представниці iolanda у фіналі Пісенного конкурсу на офіційному ютуб-каналі та в соціальних мережах Євробачення спершу опублікували виступ співачки у півфіналі через наявність "пропалестинських елементів" у фінальному португальському виступі", - ідеться в дописі.

"Україні важливо бути присутньою на Євробаченні, і ми з року в рік робимо все, аби Україна була достойно репрезентована на конкурсі", - підсумувало Суспільне.

Зазначимо, що в дописі alyona alyona у Instagram наразі вже немає фрази про штраф.

Нагадаємо, alyona alyona 13-го травня повернулася до Києва, де батьки та шанувальники влаштували їй зворушливу зустріч на вокзалі. Jerry Heil же поки перебуває за кордоном, де в неї заплановані виступи.

Як відомо, в конкурсі Євробачення-2024 перемогли представник Швейцарії Nemo. Україна, з композицією "Teresa & Maria", посіла третю сходинку.


Співака Joost Klein, який представляв Нідерланди, було дискваліфіковано за кілька годин до гранд-фіналу. Нідерландський мовник назвав це "непропорційним" покаранням за те, що артист, за його версією, зробив загрозливий рух у бік жінки з камерою, яка працювала за лаштунками.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів