Біла риба, мідії і секрет з шафраном: Кацурін показав, як приготувати паелью вдома

- 28 травня, 15:15

Ресторатор Міша Кацурін, який не дасть кулінарній фантазії своїх підписників занепасти, поділився черговим рецептом.

Цього разу Міша показав, як приготувати паелью за 1,5 години.

Для приготування знадобиться: рис (бажано сорт Bomba) 200 г, кальмари 300 г, креветки великі 300 г, мідії в мушлях 300 г, філе білої риби 200 г, перець болгарський 1 шт, томати 3 шт, часник за смаком, оливкова олія, паприка солодка 2 ч.л., перець чілі 1 шт, шафран 1 г, розмарин, рибний бульйон або вода 1 л, сіль за смаком і 1 лимон.

"Попередньо обсмажуємо морепродукти (окрім мідій) на розігрітій пательні з сіллю та оливковою олією. Відкладаємо. Обсмажуємо шафран у фользі. Так він краще розкриє свій смак та аромат", - розкрив секрет Кацурін.


Кацурін показав, як приготувати паелью

Важливо не готувати мідії відразу

А ви знали, що шафран можна обсмажувати у такий спосіб?

А ви знали, що шафран можна обсмажувати у такий спосіб?

"Готуємо соус софріто. В цю ж пательню доливаємо решту олії та підсмажуємо часник, потім додаємо червоний та чілі перець і готуємо до м’якості. Висипаємо натерті томати та паприку. Тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин до утворення густого соусу", - порадив він.

"Всипаємо рис у софріто і добре перемішуємо, щоб зерна покрилися соусом. Готуємо 2-3 хвилини. Додаємо попередньо приготовлений рибний бульйон, шафран та рибу. Не перемішуємо нічого!

Повертаємо морепродукти в страву. За бажанням, викладаємо з них геометричні фігури поверх рису та залишаємо готуватись на 15-20 хвилин, поки рідина не вбереться, а рис не стане м’яким. Якщо потрібно, долийте ще бульйону", - проінструктурував Кацурін.

Далі слід зняти з вогню паелью, додати підпалений розмарин та накрити фольгою або рушником й залишити на 10 хвилин для настоювання.

"Подача. Фігурно нарізаємо цілий лимон, вставляємо в центр нашої їстівної композиції та подаємо гарячою прямо з паельєри. Смачного!", - побажав Міша.

Кацурін приготував паелью

Так виглядає готова страва

Нагадаємо, раніше Кацурін вчив підписників готувати соковиті котлети по-київськи, камамбер фріпікантні крильця, як у KFC та канапки з тартаром.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів