Вільям і Кейт: відверті моменти з історії кохання королівської пари, яка відзначає 13 років шлюбу

29 квітня, 09:00

Кейт Міддлтон і принц Вільям 29 квітня 2011 року офіційно уклали шлюб. Тоді їхнє весілля стало безперечною подією року, за якою слідкували мільйони людей по всьому світу. А сьогодні вже 13-та річниця їхнього спільного життя.

Королівське подружжя має чимало цікавого у своїй особистій біографії стосунків. ТаблоID зібрав усі факти і готовий розказати неймовірну історію кохання Кейт та Вільяма.

Спочатку була дружба

Нащадок найвідомішої родини сучасності принц Вільям від самого дитинства був у центрі уваги. І багато дівчат мріяли стати його дружиною. Утім, понад 20 років тому він обрав свою єдину – Кейт.

Сьогодні вони - найвідоміша родина у світі

Сьогодні вони - найвідоміша родина у світі

Фото: Getty Images

Як стверджує біографія Кейт Міддлтон, яка народилася в родині бізнесмена, вона теж має королівське коріння. І навіть може бути Вільяму п'ятнадцятиюрідною сестрою. Їхні шляхи могли б ніколи не перетнутися, але це сталося завдяки університету Сент-Ендрюс, де навчалися Кейт і Вільям.

Деякі джерела стверджують, що Кейт навмисно обрала цей навчальний заклад, аби бути ближчою до Вільяма. Ба більше – після того, як він оголосив про свій намір навчатися там, кількість вступників збільшилася на 44%.

Як згадувала принцеса Вельська, під час першої зустрічі з Вільямом вона зашарілася та пішла геть. А от принц і досі ламає голову, пригадуючи, де ж уперше зустрів свою дружину. Натомість він упевнено стверджує, що спочатку вони стали хорошими друзями і саме це поклало початок їхнім стосункам.

Два розставання

Дружба переросла у щось більше після студентського показу мод. Тоді 20-річна Кейт вийшла на подіум у прозорій сукні, яка згодом була продана на аукціоні за 125 тисяч доларів, від своєї однокурсниці Шарлотти Тодд. Вільям, який сидів у першому ряду, не міг відвести очей від красуні.

Цей момент відобразили творці серіалу "Корона" в одному з епізодів.

У 2002 році Кейт та Вільям разом зі ще двома своїми друзями переїздять до орендованого будинку. Майбутнє королівське подружжя спочатку було сусідами, але згодом у них закрутився справжній роман.

За два роки видання The Sun опублікувало сенсаційні знімки з гірськоголижної прогулянки в Альпах, які прямо підтверджували стосунки Кейт та Вільяма. Але тоді ж, у 2004 році, вони уперше розійшлися. Вільям розповідав, що вони були молоді, з різними характерами і треба був час на пошук себе. Своєю чергою Кейт була не у захваті від цього. Утім, цей період, за її словами, навчив цінувати час для себе.

Майбутнє подружжя пережило потужні гойдалки у стосунках

Майбутнє подружжя пережило потужні гойдалки у стосунках

Скріншот

Удруге закохані хотіли піти різними стежками вже після навчання у Сент-Ендрюсі. У 2007 році Вільям засумнівався у їхніх стосунках. Значно вплинула на це надмірна увага преси. Та за три місяці Кейт разом із родиною відвідала благодійний концерт на честь принцеси Діани, і після її стосунки із Вільямом поновилися.

Заручини у Кенії

Кейт та Вільям між собою говорили про одруження, хоча принц зволікав із пропозицією. За це майбутню принцесу преса невпинно брала на кпини і навіть приліпила їй образливе прізвисько "Waity Katie" ("чекалка Кейті"). Згодом Вільям взяв ситуацію у свої руки і обрав для освідчення досить несподіване місце.

Це сталося під час подорожі до Кенії. Ця країна є особливою для Вільяма – після загибелі Діани його та брата Гаррі привезли на деякий час туди, аби відволіктися від усіх подій. Принц готувався до відповідальної миті і взяв із собою ту саму легендарну каблучку матері із сапфіром та діамантами, яку увесь час боявся загубити.

У листопаді 2010 року пара офіційно оголосила про свої заручини. Кейт потрохи почала вливатися у королівську родину, відвідуючи з Вільямом різні публічні заходи.

Весілля на мільйон

Весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон відбулося 29 квітня 2011 року. Тоді воно стало найгучнішою подією, за якою слідкували за різними оцінками більше двох мільярдів людей у всьому світі.

Весільна сукня Кейт Міддлтон була від дизайнерки Сари Бертон. Вона складалася із мереживного корсета. Його створювали за технікою, яка виникла у Ірландії у 1820-ті роки. Її суть полягає у ручному вирізанні форм квітів: троянд, астрів, нарцисів. Шлейф спідниці сягав 270 сантиметрів, з яким Кейт допомагала впоратися під час церемонії її сестра Піппа.

Вільям же був одягнений у військову форму полковника Ірландської армії, де головний акцент був на червоній туніці.

На церемонію у Вестмінстерському абатстві зібралося 2200 гостей, що було абсолютним рекордом. Серед знаменитостей були присутні Вікторія та Девід Бекхеми, Елтон Джон, королева Летісія та інші.

Кейт наслідувала приклад Діани і змінила королівські обітниці біля вівтаря. Замість "слухатися" вона пообіцяла "любити, втішати, шанувати та берегти".

Це було потужне рішення молодої принцеси змінити обітниці

Це було потужне рішення молодої принцеси змінити обітниці

Скріншот

Поповнення королівської родини

Про те, що Кейт Міддлтон вагітна, королівське подружжя оголосило за рік після весілля. У липні 2013 року народився син Джордж. Кейт та Вільям дотрималися усіх традицій і майже одразу після пологів попозували для фото біля пологового із первістком на руках.

Вже у травні 2015 року їхня родина поповнилася ще на одну дитину – народилася донечка Шарлотта. За два роки Кейт Міддлтон вагітна утретє – у квітні 2018-го народився ще один син, якого назвали Луї.

Королівська родина у повному складі

Королівська родина у повному складі

Фото: Getty Images

Виховувати трьох дітей – справа не з легких. Тому Кейт та Вільям встановили декілька правил для своїх нащадків. Одне з них – не кричати. У кризових моментах королівські батьки намагаються спокійно поговорити з кожним із своїх дітей і з’ясувати ситуацію.

Кейт та Вільям довго шукали баланс між особистим життям та своїми королівськими обов’язками. І їхнім пріоритетом, як стверджують біографи, завжди були діти.

Випробування долі

Розлучення Кейт Міддлтон і принца Вільяма – донедавна такими припущеннями майоріли заголовки чималої кількості таблоїдів. Причиною тому стало раптове зникнення Кейт у грудні 2023 року. Вільяму приписували роман із маркізою Роуз Генбері, яка впевнено спростувала усі чутки. Потім виникла суперечка щодо справжності фото, на якому зображена Кейт разом із дітьми. Усі питали: де справжня принцеса?

Подружжя потребувало часу, аби особисто прийняти важкі новини

Подружжя потребувало часу, аби особисто прийняти важкі новини

Фото: Getty Images

Усе виявилося набагато складніше. Міддлтон 22 березня 2024 року приголомшила усіх відвертим зізнанням, що бореться з раком і проходить курси хіміотерапії. Вона наголосила, цей діагноз став шоком для неї та усієї родини, і найважче було пояснити усе дітям.

Біографи королівської родини стверджують, що Кейт та Вільям опинилися під важким тиском за останні декілька місяців. Принц усіма силами намагається підтримувати кохану у її боротьбі за одужання.

Бажаємо принцесі швидкого одужання

Бажаємо принцесі швидкого одужання

Фото: Getty Images

Своєю чергою інсайдери зазначали, що ядром їхньої родини є підтримка, і наразі воно як ніколи міцне.

Нагадаємо, на початку лютого Букінгемський палац сповістив, що 75-річний король Чарльз ІІІ теж бореться з онкологією. Джерела стверджували, що ситуація занадто серйозна. Однак, днями стало відомо, що король повернеться до своїх обов’язків.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів