Гібсон не зізнавався в побитті коханки та готовий більше не грати в кіно

22 квітня 2011, 17:30

Американський актор Мел Гібсон стверджує, що на ньому немає провини, хоча місяць тому суд і призначив йому покарання за побиття російської коханки.

Зірка "Хороброго серця" вдячний тим, хто підтримав його в скрутні часи, як то акторка Вупі Голдберг, та не засуджує тих, хто стояв осторонь. Якщо ж брудний скандал із оприлюдненими записами його лайки коштуватиме йому любові глядачів – актор готовий з цим змиритися.

Про все це Гібсон говорив у нещодавньому інтерв'ю, пише "Deadline.com".

Їхня судова колотнеча з Оксаною Григор'євою могла б тривати роками, каже актор. Цілком імовірно, що врешті усе вирішилось би на його користь. Проте, коли скандальна справа "почала перетворюватися на цирк" – Гібсон пішов на угоду зі стороною обвинувачення та погодився понести покарання.


"Мені дозволили покласти край судовій справі але й надалі доводити свою невинуватість. Це зветься "заява Веста", і зазвичай прокурори такого не дозволяють. Але в моєму випадку бік обвинувачення та суддя погодилися з тим, що це вірне рішення", - каже він.

Вочевидь, актор має на увазі відому в американській юриспруденції судову справу 1970-го року "Народ проти Веста". Заява Веста не є визнанням провини, а є згодою понести покарання, стверджує сайт "Apellate Defenders Inc.".

Згадуючи про скандальні записи його лайки на адресу Оксани, про яку він нині шкодує, Мел каже: "Це був один жахливо огидний момент часу, сказане одній людині в один відрізок часу одного дня, і не відображає того, в що я насправді вірю, й того, як я ставився до людей усе моє життя".

Тих, хто, прослухавши записи, встиг наліпити йому ярлик жінконенависника чи расиста, Гібсон запевняє – насправді до жодної людини він ніколи не ставився погано через її вік, расу, релігію чи сексуальну орієнтацію.

"Я не звинувачую людей, які так думають, (взявши це) з нісенітниць, які вони почули з тих оприлюднених записів, які було відредаговано. Ви маєте просто приміряти це все на власну ситуацію, коли ви перебуваєте в абсурдній, запеклій суперечці, на волосинці від зриву, намагаючись вибратися зі справді хворобливих відносин", - пояснює Мел.

Якщо ж глядачі, розчарувавшись, більше не захочуть бачити його на великому екрані, то Гібсон запевняє: "Я легко зможу більше не грати. Це не проблема".

Про судову тяганину та грошові угоди з Оксаною актор не говорить – через офіційну заборону та "заради дочки та інших своїх дітей".

"Я справді не можу цього обговорювати. Там багато делікатних і тонких питань, і я не хочу засмутити когось із моїх дітей чи друзів, чи родини, чи когось із залучених до цієї справи по обидва боки, бо це справа, яка повинна бути вирішена. Це важливо для мене, аби вона була вирішена правильно, та важливо те, що я в цьому всьому зберігаю вірність своїм принципам, заради тих, кого я люблю", - пояснює він.

Нагадаємо, на початку березня вироком суду Мел Гібсон одержав 3 роки випробувального терміну та 16 годин громадських робіт за побиття російської піаністки Оксани Григор'євої.

За рік до того пара, яка має спільну доньку Люсію, розірвала свої стосунки та розпочала запеклу війну в суді та у ЗМІ, зі взаємними звинуваченнями та оприлюдненням записів телефонних розмов і листів.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів