"Ляпис Трубецкой" не боїться судових розправ

27 жовтня 2011, 18:31

Лідер забороненого білоруського гурту "Ляпис Трубецкой" Сергій Міхалок не збирається повертатися до Мінська найближчим часом. Музикант оселився у Москві не через страх перед судом, а через концертну діяльність.

Про свою тимчасову оселю та творчу місію Сергій розповів у відео для програми "Не все дома", яке виклав на офіційний сайт гурту.

Міхалок показав свою квартиру у стилі "мінімал конструктивізм з елементами шведської декорації, колекцію головних уборів та диван для "нечастих, але незабутніх оргій".

До того ж музикант зізнався, що не боїться судових розправ у Білорусії, але не хоче втратити концерти.


"Коли я почув про цю справу від моїх друзів, я одразу подумав, що це якийсь фарс, що це дуже смішно. І та промова прокурора була просякнута іронією, і мені здалося, що він погрозить мені пальчиком, як у казці, і скаже: "Я рівнявся на вас, думав, що ви вихований культурний артист…" - іронізує Міхалок.

За словами Сергія, він залишився у Москві тому, що у "Ляписа Трубецкого" на півроку вже розписані гастролі. А це, як він каже, його місія.

"Я заради цього вижив, прийшов до тями, заради цього зав’язав з наркотиками, з алкоголем, аби грати концерти. Це моя місія. Я так живу і житиму так до кінця своїх днів", - наголошує опальний музикант.

Виявляється, на батьківщині Міхалку загрожує підписка про невиїзд та навіть вилучення паспорту. А це означатиме відсутність концертів.

"Я не буду забезпечувати свій тотем. А концерти – священна річ. Тому на деякий час я сфокусуюсь на своєму гастрольному графіку. А контора хай пише мені. Це навіть тішить мою гордість", - зізнається Сергій.

"Ми теж створюємо обличчя сучасної Білорусії… Хтось, може, бачить у нас варварів та гунів, які руйнують стереотипи суспільства, але я вірю, що в цьому - місія сучасного художника та поета", - зауважує лідер "Ляписа Трубецкого".

До слова, музикант наголосив, що він якось ледь не помер від передозування наркотиків. Втім, він пройшов курс лікування, кинув пити і займається спортом.

"Я хочу жити довго. Я живу повним життям. Думаю, все буде добре", - резюмує Міхалок.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ розповсюдило інформацію про те, що уряд Білорусії "образився" на сміливі висловлювання Сергія Міхалка та навіть порушив кримінальну справу проти музиканта. Однак пізніше ці чутки були спростовані та названі звичайним хуліганством.

Відео з YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів