"Абсолютно впевнений": Вакарчук зізнався, чи збирається знову в політику, та розказав про "вічний антидепресант"

2 квітня, 17:00

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук розказав про поїздки на фронт і свої думки та наміри щодо політики.

У Чернівцях перед концертом свого сольного благодійного туру він поспілкувався з письменником Андрієм Любкою і про вигоряння та мотивацію бути в ресурсі.

За словами Вакарчука, поїздки на фронт - корисні і необхідні для нього.

"Мені вони дуже потрібні, щоб відчути власну гармонію. Я зрозумів, що мої поїздки туди важливі хлопцям і дівчатам, бо вони дають ефект "make a difference". Це дуже надихає. Я в цих поїздках відчуваю свій сенс існування зараз.


На фронті це чиста психотерапія. Причому взаємна. Не має значення, яка якість звуку. Там ні мікрофонів нема, нічого нема. Ти просто береш гітару, проходиш, сідаєш на ящик з набоїв і починаєш співати", - зазначив він.

Впродовж війни співак неодноразово виїжджав в гарячі точки

Впродовж війни співак неодноразово виїжджав в гарячі точки

фото з instagram

"Я коли приїжджаю на фронт до хлопців і дівчат, тільки половину часу складає саме виступ. Решту часу ми робимо разом фото, а також на їх прохання записую багато особистих коротких відео, які мене всі бійці просять записувати.

Вони мають приблизно однаковий зміст. "Запишіть, будь ласка, моїй дружині, дівчині, мамі, сім'ї, дітям, що все добре, або що все буде добре, і скажіть їм декілька слів". І ми стоїмо з цим хлопцем разом, обійнявшись", - розказав музикант.

Поспілкувалися і про політику. Святослав запевнив, що "більше не хотів би цим займатися":

"Я вважаю, що те, чим я займаюсь зараз, є максимально ефективним, дає гармонію і реалізацію мені, а головне – станом на сьогодні приносить багато користі. Я в цьому абсолютно впевнений".

"Думаю, що в свій час зробив велику помилку, коли недооцінив рівень надії людей на конкретну особистість в політиці. Я недооцінив, наскільки на мене, як людину, багато хто покладав великі надії. Я не усвідомлював, що мій підхід до політики, коли ти приходиш для того, щоб допомогти іншим людям себе проявити і стати тими, ким вони є, створити нове середовище, відрізняється від відчуття більшості людей, для яких потрібна конкретна людина, в яку вони хочуть уособлено вкласти свої мрії, бажання і решту", - зізнався лідер гурту.

"Я цього недооцінив і хочу вибачитися перед усіма цими людьми. Тому що я, певним чином, їхні очікування, які вони на мене покладали, не справдив. Я це зробив абсолютно не зі зла.

Моя помилка тоді була в тому, що я не усвідомив цього. Тому мені за це насправді дуже болісно всередині. Та хочу сказати чесно, що я все життя робив, роблю і буду робити на своєму місці все, що можу, щоб моя країна була сильною, чесною, справедливою", - наголосив співак.

Наостанок торкнулися теми вигоряння, яка, на щастя, оминула музиканта:

"Мені в якомусь сенсі пощастило в житті, бо в мене є вічний антидепресант. Це творчість. Як би не було важко, творчість дає сили йти вперед, дозволяє реагувати на всі ситуації".

Вакарчук живе так, як співає у своїх роботах

Вакарчук живе так, як співає у своїх роботах

фото з instagram

"Плюс у мене менш ніж за рік до повномасштабного вторгнення народився син, а під час вже великої війни донька. І це для мене таке джерело любові і сили. Творчість і діти, дружина, сім’я – це те, що тримає мій дух на двох стовпах, а третім стовпом є мої поїздки на фронт. Ці три речі роблять стійким мій психічний стан", - розкрив секрет енергії Вакарчук.

"Головне – перестати жити завтрашнім днем, перестати жити вчорашнім днем. Треба жити сьогодні. Як тільки ми починаємо думати про те, як колись було добре, ми програємо. Як тільки починаєм думати "ой, як же ж воно буде завтра?", то теж програєм. Зараз такий час, коли треба сконцентруватися на сьогодні, в буквальному сенсі.

Це, до речі, те, що називається модним словом медитація – вміти сконцентруватися на тому, що зараз з тобою відбувається", - порадив Святослав.

Нагадаємо, раніше Вакарчук вже розказував, які три складові тримають його в тонусі.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів