Збирання личинок, війна з Каньє Вестом та короткі романи: несподівані факти з життя Тейлор Свіфт

7 лютого, 16:00

Вона – найвідоміша американська кантрі-співачка. Авторитетне видання Time визнало Тейлор Свіфт Людиною 2023 року і "посадило" на одну лаву з такими світовими метрами, як Елвіс Преслі, Майкл Джексон та Мадонна.

Її кліпи збирають мільярди переглядів на You Tube. І загалом 34-річну Свіфт називають феноменом у своїй сфері.

ТаблоID зібрав найцікавіші факти з особистої історії зірки, де крім творчості є гучні скандали з Каньє Вестом та Кеті Перрі, судова тяганина через домагання і не лише.

Дитинство

Ялинкова ферма

Історія Тейлор розпочинається 13 грудня 1989 року у американському штаті Пенсильванія. Пишуть, що її назвали на честь американського вокаліста Джеймса Тейлора. Свіфт росла на ялинковій фермі. Там з п’яти років дівчинка мала свою першу роботу. Вона збирала личинки богомолів з дерев, аби комахи не вилуплювалися і не потрапляли до будинків людей.


Паралельно з цим відповідальним заняттям Тейлор змалечку цікавилася музикою та творчістю. Коли усі її однолітки після школи збиралися розважитися, Тейлор у дев’ять років їздила до Нью-Йорка на уроки вокалу та акторської гри. Вона навіть проходила прослуховування, але крім свого зросту нічим не вирізнялася.

Тейлор Свіфт на 41-й церемонії вручення премії Academy of Country Music Awards у 2006-му

Тейлор Свіфт на 41-й церемонії вручення премії Academy of Country Music Awards у 2006-му

Фото Getty Images

"Коли я росла у Пенсильванії, прослуховування на Бродвеї було моєю мрією. Я навіть була на декількох у Нью-Йорку – стояла в довгій черзі разом з купою людей. Пам’ятаю, що я завжди була жахливо високою, як велетень", - пригадувала вона. (Зараз зріст Тейлор Свіфт 1,8 м, - ред.)

Після невдачі в акторстві дівчинка звернула на музичну стежку. Її надихали композиції канадської співачки Шанаї Твейн. На вихідних Тейлор не втрачала можливості співати на місцевих фестивалях, а потім задумала переїхати до Нешвілля, де б могла розвивати кар’єру. У 11 років вона разом із мамою подала дві кавер-версії пісень у стилі кантрі до одного музичного лейблу, але там їх відхилили.

Гітара

Свіфт почала шукати свою родзинку і нею стала гітара. За офіційною версією команди і розповідями співачки, її навчив грати комп’ютерний технік.

"Коли мені було десь років 12, я робила домашнє завдання, і прийшов технік лагодити мій комп’ютер. Він побачив у кутку гітару і запитав, чи я граю. Я відповіла, що ні і лише вчуся. Тоді він запропонував навчити мене", - казала вона.

Гітара з дитинства вірна супутниця Свіфт

Гітара з дитинства вірна супутниця Свіфт

Цією людиною виявився Ронні Крамер, власник комп’ютерного магазину і невеличкої студії. В його версії батьки Тейлор звернулися до нього, аби записати демо. А потім запропонували навчити дівчинку грати кантрі, яке врешті їй принесло шалену популярність.

Слава

Нешвілль

Заради музики Тейлор була готова зрушити гори, а її батьки допомагали їй у цьому. Аби повністю зануритися у кар’єру, вона на рік раніше закінчила школу, а родина остаточно переїхала до Нешвілля.

На початку кар'єри Тейлор носила кучері і яскравий блонд

На початку кар'єри Тейлор носила кучері і яскравий блонд

Фото Getty Images

Співачка почала співпрацювати із новоствореним лейблом Big Machine Records, де її батько мав 3% власності. Забігаючи наперед, після розриву з лейблом Тейлор переписувала декілька альбомів, які були створені спільно з ним, аби виконувати пісні без претензій на право власності. І їй вдалося добитися заборони продажу старих версій.

Її перший альбом "Taylor Swift" вийшов у 2006 році та посів 5 місце у чарті Billboard 200, де протримався 157 тижнів. Цей термін став найдовшим у чартуванні кантрі-альбому за десятиріччя 2000-х.

Grammy та рекорди

Цього року Тейлор стала володаркою 14 "Греммі" з 52 номінацій. Її 4-та перемога у категорії "Найкращий альбом року" стала рекордом в історії премії. Але свої перші дві статуетки вона виграла у далекому 2010 році з альбомом "Fearless".

Перша Греммі Свіфт у 2010 році

Перша Греммі Свіфт у 2010 році

Фото Getty Images

Далі – більше. Усі композиції до альбому "Speak Now" співачка написала сама і також самостійно займалася продюсуванням. Ця робота стала 16-ю в історії, яка продалася у мільйон копій за перший тиждень релізу, і за це Свіфт потрапила до книги рекордів Гіннеса.

Її альбоми продавалися з мільйонним тиражем у перший тиждень прем’єри, а хіти билися вже між собою за першість у чартах. Наприклад, сингл "Blank Space" свого часу відвоював першу сходинку у треку "Shake It Off" в одному австралійському рейтингу, а Свіфт отримала звання жінки, котра перемогла саму себе.

Альбом "Folklore" у 2020 році Свіфт анонсувала через соціальні мережі усього за 16 годин до виходу. Він народився під час пандемії COVID-19.

У 2022 році Тейлор стала першою в історії виконавицею, яка зайняла кожне місце в ТОП-10 чарту Billboard Hot 100, обігнавши репера Дрейка та легендарних The Beatles. За це її ім’я знову вписали до книги рекордів Гіннеса.

На церемонії Billboard Music Awards 2011 Тейлор уже була з іншою зачіскою

На церемонії Billboard Music Awards 2011 Тейлор уже була з іншою зачіскою

Фото Getty Images

Композиції Тейлор – не просто пісні, а справжні історії про кохання. Саме це і чіпляє слухачів, які ладні годинами чекати на улюбленицю під палким сонцем. Так, у 2023 році під час туру "The Eras Tour" на концерті у Ріо-де-Жанейро одна з фанаток Свіфт померла від зупинки серця. На стадіоні не були увімкнені системи кондиціонування, а воду могли придбати лише ті, хто перебував на трибунах.

До слова, "The Eras Tour" побив рекорди зборів. Перша частина принесла 190 мільйонів доларів прибутку. Але 180-хвилинні концерти, які проводила Свіфт, досить сильно її виснажили. Вона ледь могла говорити і на третій виступ вже відчувала хруст у своїх ногах.

У 2024 році Тейлор Свіфт отримала 14-ту нагороду Греммі за свій альбом Midnights. Тоді ж вона оголосила про вихід у квітні нової платівки під назвою The tortured poets department

У 2024 році Тейлор Свіфт отримала 14-ту нагороду "Греммі" за свій альбом "Midnights". Тоді ж вона оголосила про вихід у квітні нової платівки під назвою "The tortured poets department"

Скандали

Каньє Вест

Творчість Тейлор Свіфт принесла їй не лише визнання, але й скандали із колегами. Так, у 2009 році вона отримала нагороду від MTV Video Music Awards за найкраще жіноче відео на пісню "You Belong with Me". Під час її промови на сцену нахабно увірвався одіозний репер Каньє Вест і перервав її, зазначивши, що у Бейонсе було найкраще відео.

"Я стояла на сцені і була дуже схвильована, що виграла нагороду. А потім не менш була схвильована, коли на сцену вийшов Каньє Вест", - зізнавалася Свіфт.

Конфлікт Тейлор і Каньє розпочався у 2009-му

Конфлікт Тейлор і Каньє розпочався у 2009-му

Фото Getty Images

Згодом репер казав, що це були емоції і він навіть після зателефонував Тейлор та вибачився. Потім забрав вибачення назад, мовляв "піддався тиску фанів" і критиці.

Батл перейшов у творче поле. Артисти писали пісні, де прихильники бачили певну відсилку до героїв ворогуючих таборів. А у 2016 році Каньє оскандалився відеороботою "Famous", де показав оголені фігури відомих людей. Цікаво, що з одного боку біля нього була Кім Кардашян, а з іншого – Тейлор Свіфт.

Стопкадр зі скандального кліпу Каньє

Стопкадр зі скандального кліпу Каньє

"Я хочу сказати усім молодим жінкам, що на цьому шляху знайдуться люди, які спробують підірвати ваш успіх, або взяти заслугу за ваші досягнення. Якщо просто зосередитися на роботі і не дозволяти таким людям відволікати тебе, то ти дійдеш туди, куди прямуєш", - по-своєму коментувала Свіфт цей скандал.

Але зухвалість Веста обурювала натовп прихильників Свіфт. На його захист вимушена була стати ексдружина Кардашян, яка опублікувала шматочок начебто тієї самої розмови між Тейлор та Каньє перед виходом відеороботи. На публіці Тейлор давала відсіч у нових піснях, де згадувала про дружбу і ніж у спину. І лише через роки зізналася, що цей скандал психологічно "опустив її туди, де вона ніколи не була".

"Я не виходила з орендованого будинку протягом року. Я боялася телефонувати. Я відштовхувала більшість людей у ​​моєму житті, тому що я більше нікому не довіряла. Мені було дуже важко", - ділилася вона.

Кеті Перрі

Чорна кішка у співачки пробігла й з Кеті Перрі у 2012 році. Тоді у ЗМІ писали, що Перрі переманила декількох танцівників Свіфт. Ба більше – вони залишили тур Тейлор "Prismatic" раніше до його закінчення.

З Кеті Тейлор знайома дуже давно

З Кеті Тейлор знайома дуже давно

Фото Getty Images

Протягом декількох років між артистками тривала "холодна війна". Подейкують, що Перрі навіть підтримала Каньє Веста після виходу його скандального кліпу. Та вже у 2018 році жінки своєрідно зарили сокиру ворожнечі.

"Я щойно прийшла до своєї гримерки і знайшла справжню оливкову гілку. Це так багато значить для мене. Дякую, Кеті", - писала Свіфт у перший вечір свого туру "Reputation".

За рік Перрі зробила багатозначну публікацію у своєму Instagram з написом "Нарешті мир" і була позначка сторінки Тейлор.

А вже за декілька місяців фанати побачили обох співачок у кліпі Свіфт на пісню "You Need To Calm Down", де одна була гамбургером, а інша – картоплею фрі.

Врешті дівчата помирилися

Врешті дівчата помирилися

Сексуальні домагання

Ім’я Тейлор Свіфт фігурувало в центрі ще одного скандалу. Вона заявила про домагання радіоведучого Девіда Мюллера, якому на той час був 51 рік, і подала позов до суду.

Інцидент стався у 2013 році під час спільної фотосесії Тейлор та Девіда перед її концертом. Зірка стверджує, що той підняв її спідницю та схопив за голу дупу. Співачка відскочила убік до іншої ведучої. Охоронець Свіфт підтвердив слова артистки у суді.

Свіфт не забракло сміливості заявити про домагання

Свіфт не забракло сміливості заявити про домагання

Фото з Instagram

Адвокат радіоведучого аналізував кожен згин спідниці Тейлор і намагався довести, що рука Девіда не була на її сідницях. Зрештою, суд визнав винним Мюллера. Його звільнили з роботи, за що той вимагав компенсанцію у Свіфт. Але не грошову.

Девід продовжував уперто наполягати, що невинний у цій історії. Він навіть проходив два поліграфи і просив співачку написати відкритого листа з вибаченнями та розповісти правду. Але свою правду Тейлор вже розповіла і правосуддя залишилося на її боці.

Особисте життя Тейлор Свіфт

Нетривалі стосунки

Особисте життя Тейлор Свіфт не менш яскраве за її творчість. Зокрема, роман зі співаком Джо Джонасом закінчився за три місяці. Чоловік кинув Тейлор у телефонній розмові, а та згодом заявила, що не переймається з приводу цього.

Тейлор і Джо Джонас у 2008-му році

Тейлор і Джо Джонас у 2008-му році

Фото Getty Images

Усього два місяці протривали її стосунки з актором Лукасом Тіллем. Вони познайомилися під час роботи над кліпом артистки на пісню "You Belong With Me". А у 2009 році Тейлор познайомилася з іншим актором - Тейлором Лотнером. Їх звело спільне знімання стрічки "День Святого Валентина".

Також у Свіфт був роман з зіркою Сутінок Лотнером
Також у Свіфт був роман з зіркою "Сутінок" Лотнером

Ще один кількамісячний роман Тейлор крутила зі співаком Джоном Майєром. Після розриву співачка присвятила йому пісню, яка дуже обурила чоловіка. Він пояснив це зловживання талантом через особисті проблеми.

Наступні романи ЗМІ приписували артистці з актором Джейком Джилленхолом, сином племінника колишнього президента США Коннором Кеннеді, співаком Гаррі Стайлзом, ще одним актором Келвіном Харрісом і о, диво - їхні стосунки були чи не першими довготривалими.

Але за декілька місяців стало відомо про їхній розрив. Список чоловіків Свіфт свого часу поповнював і актор Джо Олвін. Їх помічали разом на світських заходах, Тейлор підтримувала його на прем’єрі "Фаворитки" і, здавалося, що нарешті це той самий справжній роман. Але у 2023 ЗМІ повідомили про "недраматичний розрив" пари.

Тревіс Келсі

Відтоді і досі чи не щодня з’являються нові подробиці про неоднозначний роман Тейлор із зіркою американського футболу, 43-річним Тревісом Келсі. На одному з концертів він хотів передати співачці браслет з номером телефону, але не зміг.

Він зізнався про симпатію до Тейлор в одному подкасті, і після цього вони почали зустрічатися. 2024 рік закохані зустріли в обіймах і палкому поцілунку.

Схоже, з Келсі у Свіфт усе серйозно

Схоже, з Келсі у Свіфт усе серйозно

Фото Getty Images

Тож, можна сказати, що Тейлор Свіфт відкрила нову, яскраву сторінку музичної індустрії. Своєю роботою здобула шалену популярність і підтримку серед американських та західних фанів і вже навіть має свою частинку сердець в Україні. Хоча деякі експерти зазначають, що наш музичний ринок для неї замалий. Зараз статки Тейлор Свіфт оцінюють у мільярд доларів.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів