"Ніби серце вирвали": Тоня Матвієнко вперше після смерті мами відверто розповіла про переживання горя, втрату ваги та волосся і своє життя заново

12 грудня 2023, 12:30

Співачка Тоня Матвієнко у першому своєму інтерв'ю після смерті мами, Ніни Матвієнко, відверто розказала про те, як заново вчиться жити.

Артистка, яка через горе втратила 10 кілограмів, половину волосся та мало не потрапила до лікарні, знайшла у собі сили на розмову з Viva!., а ще попозувала для експериментальної фотосесії в луках від українських дизайнерів - Лілії Літковської, Світлани Бевзи, Лілії Пустовіт.

Тоня дала перше відверте інтерв'ю після смерті Ніни Митрофанівни

Тоня дала перше відверте інтерв'ю після смерті Ніни Митрофанівни

Фото Назара Олійника надані пресслужбою

Як і розказував чоловік Тоні, Арсен Мірзоян, онкологічне захворювання, яке забрало життя Ніни Митрофанівни, проявилося несподівано та прогресувало дуже швидко.


"8-го серпня в якийсь момент вона стала погано себе почувати – дуже живіт болів – і швидка відвезла її до лікарні", - пригадала Тоня.

"Для всіх було шоком. Як це – людина, яка все життя була енергійною, спортивною, не пила, не палила, до кінця життя бігала по сходинках – і таке могло статися. Лікар сказав, що у Ніни Митрофанівни вже майже 4 роки була хвороба. Для неї це був також шок. Вона боялася померти від цієї хвороби", - розповіла вона.

Родзинкою образу Матвієнко стали вибілені брови. Мені здається, коли брів немає - є просто очі, в яких  - я. Це - як білий аркуш паперу, - каже співачка

Родзинкою образу Матвієнко стали вибілені брови. "Мені здається, коли брів немає - є просто очі, в яких - я. Це - як білий аркуш паперу", - каже співачка

Зі слів Тоні, в лікарні рідні не залишали Ніну Митрофанівну саму, приїздили кожного дня, чергували коло неї, вивозили гуляти надвір.

"...Й рівно через два місяці, 8 жовтня, це сталося. Мама так скучала за домом, що ми навіть труну привезли у двір. Щоб вона побула вдома", - поділилася Матвієнко.

"Хочу, щоб усі почули, тим паче – ті, кому за 40 років: обов’язково робіть профілактичні обстеження в лікарів та раз на рік проходьте медичні чек-апи. Адже на ранній стадії це можна зупинити й прожити ще дуже багато років", - наголосила Тоня.

Після похорону Ніни Митрофанівни її донька, яка зосередила весь свій внутрішній ресурс на його організації та навіть не виплакалася, закрилася в собі.

За словами авторки задуму фотосесії, фешн-стилістки Ольги Топольницької, для неї було обрано класничні кольори вишиванки: чорний, червоний та білий

За словами авторки задуму фотосесії, фешн-стилістки Ольги Топольницької, для неї було обрано класничні кольори вишиванки: чорний, червоний та білий

"Побачити її мертвою… Для мене це був кінець. Стрес та шок неймовірний! Десь три тижні я взагалі не спала. Постійно було відчуття, що мама поряд, і я подумки з нею розмовляла, знала навіть, що вона відповість", - поділилася Тоня.

"Не знаю, чи можна казати… Я дуже сильно в собі закрилась. Узагалі не їла. Навіть снодійні приймала. Антидепресантів я не пила, але в тому стані, в якому я знаходилася, можна було загриміти в лікарню. Половина волосся випала. Люди для мене поділилися на тих, хто втратив маму, й тих, хто не розуміє, як це – жити без мами. Це зовсім різні поради та співчуття", - пояснила вона.

Через три тижні Матвієнко спробувала вийти на сцену, але не могла заспівати першу пісню.

Відколи не стало Ніни Митрофанівни, Тоня виступала лише декілька разів, але сцена її витягує, а підтримка глядачів щоразу змушує плакати

Відколи не стало Ніни Митрофанівни, Тоня виступала лише декілька разів, але сцена її "витягує", а підтримка глядачів щоразу змушує плакати

"Просто не було сил. Для мене це було дійсно дуже важко – настільки була виснажена. І я почала розмовляти з людьми… Плакала, вибачилась, зізналася, що я не можу без сцени. Адже сцена й люди в залі – це теж мої ліки… Люди мене розуміли й аплодували стоячи", - згадала вона.

Зрештою, розказала Тоня, саме робота, наближення сесії у студентів Університету культури, де вона викладає, і врятувала її.

Тим не менш, як зізналася Матвієнко, вона досі "не вийшла з коматозу" та інколи спить у кімнаті Ніни Митрофанівни.

"Так, не можу прибрати її ліжко. Радять одяг та речі винести… Ні, хочу, щоб був її запах. Я хочу ще до неї заходити. Я ще не готова. В мене зараз трапляються моменти, коли я хочу подзвонити, чимось поділитися з нею: о, зараз мамі розкажу, треба в мами спитати. Чи, наприклад, Ніна мала каже: "Я хочу такий чай, як бабуся робила!" І я ловлю себе на думці, що зараз мамі подзвоню й запитаю: "Який саме чай?", - розказала співачка.

42-річна артистка не прибирає маминих речей та часом спить у її кімнаті

42-річна артистка не прибирає маминих речей та часом спить у її кімнаті

Як висловилася Тоня, після маминої смерті вона не продовжує жити, а розпочала жити заново, повністю "обнулившись".

"Як її не стало – в мене ніби серце вирвали. Таке враження, що весь світ і все навколо я заново побачила. Він – інший. І я стала іншою", - зізналася вона.

Матвієнко пригадала, коли по-новому поглянула на себе - коли через тиждень післ похорону Ніни Митрофанівни в будинку зняли простирадла з дзеркал.

"Я підійшла до дзеркала, глянула на себе й подумала: "Боже, яка я гарна! Ні, всім ворогам на зло я візьму себе в руки". Адже це була моя мрія: гарно виглядати та бути стрункою. Я побачила себе худою, замученою і красивою. Я навіть себе полюбила в цей момент", - поділилася вона.

Тоня вчиться жити заново

Тоня вчиться жити заново

Зі слів Тоні, втративши 10 кілограмів, вона не хоче більше худнути, мовляв, "буде на лиці видно роки". Артистка усвідомлює, що потрібно почати займатися спортом, але в неї на це поки нема ні моральних, ні фізичних сил.

Нагадаємо, через два дні після того, як Ніна Митрофанівна пішла з життя, Тоня презентувала пісню "Сік землі", яка мала стати подарунком мамі на 76-річчя.





Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів