Кобзон хоче приїхати у Донецьк і Луганськ, але за однієї умови

18 серпня 2014, 16:54

Співак Йосип Кобзон, "пропутінська" позиція якого вже давно не викликає сумнівів, заявив, що збирається на Донеччину.

Мовляв, він мріє привітати шахтарів з їх професійним святом 31-го серпня.

Щоправда, Кобзон ризикувати власним життям не збирається, тому й висуну умову: він поїде у Донець та Луганськ, якщо Петро Порошенко на три дні оголосить перемир'я.

"Хотів би звернутися до української сторони і до ополченців з пропозицією оголосити мораторій на військові дії, скажімо, в кінці серпня для того, щоб привітати шахтарів Донбасу з Днем шахтаря, з професійним святом", - заявив співак "Комсомольской правде".


"І я запрошую взяти участь у цій акції того ж Андрія Макаревича, якщо він дійсно безкорисливо в Святогорську виступав. От нехай безкорисливо - разом зі мною... І ще напевно хтось приєднається з наших відомих артистів, щоб поїхати в Луганськ, в Донецьк, в Донбас і привітати шахтарів з їх професійним святом. Разом з тим, можливо, і заспокоїти народ", - додав Кобзон.

Кобзон зібрався до України після усіх слів, що наговорив?

На думку артиста, для цього українська сторона має дати згоду:

"Нехай вони заспокоять народ. Я готовий звернутися до Петра Порошенка, якого добре знаю, можливо, все ж таки він захоче привітати південний схід з професійним святом, з Днем шахтаря? І до мене приєднаються мої молоді колеги і ми під'їдемо і привітаємо наш народ. При цьому я не буду різниці робити: хто захоче, той і прийде на ці публічні виступи на майданах. І українська армія, і ополченці. Нехай на три дні оголосять мир!".

Цікаво, що Йосип Кобзон ані слова не сказав про те, що Путін також має заспокоїти своїх бойовиків. До того ж співак, схоже, забув, що Україна готує список з 14 артистів, яким буде заборонено в'їзд на територію країни. А за свої останні висловлювання Кобзон має усі шанси опинитися у списку "нев'їздних".

До слова, артист, який критикував Андрія Макаревича за те, що він їздив у зону АТО з концертом, нині запевняє, що проти того, аби рокера позбавляли звань.

"Ви знаєте, я вже публічно засудив вчинок Андрія Макаревича. Але чи означає це, що ми повинні закреслити 45 років його творчої діяльності одним махом? Чомусь депутати не навчилися говорити якісь добрі слова артистам. А ось позбавити звання... А людина 45 років віддала творчості і не одне покоління виховане на його музиці", - сказав Кобзон.

"Я не прихильник його музики, але проте я не можу заперечувати, що його творчість досить популярна і досить відома в нашій країні - ще в тій, великій, країні - в СРСР. І, звичайно, в Росії та інших країнах колишнього Радянського Союзу. Тому я категорично проти позбавлення Андрія звань і нагород і, якщо таке питання поставлять на голосування, голосуватиму проти", - додав він.

Нагадаємо, у Держдумі Росії пропонують забрати у Макаревича всі звання.

Фото "Комсомольской правды"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів