"Ви чого?": Андре Тан звернувся до тих, хто в 30+ вважає себе старими, та зізнався, на скільки років почувається

30 липня, 14:00

Дизайнер Андре Тан переконаний, що суб'єктний вік, тобто той, на який людина себе відчуває, важливіший за неприємні цифри, які вказані у паспорті.

Своїми думками 41-річний чоловік поділився в Instagram.

"Загалом, уявлення про старість і про те, що можна та чого не можна в нашому віці, у всіх різні. Одні вважають себе старими після 30 ( ви чого?), а інші закохуються і танцюють до ранку у 90", - наголосив Андре.


"До речі, ви знали, що за класифікацією, до 44 років – це ще молодь, до 59 – середній вік, до 74 – похилий, а після – старчий. Люди старше 90 років вважаються довгожителями. Задумайтесь: ще недавно в 45 років людину вважали старцем, і до нього вся деревня ходила за порадою. А зараз – ти ще молодий", - заявив він.

Дизайнер Андре Тан

Андре Тан поміркував про вік та його сприйняття

Тан послався на результати дослідження, згідно якого люди, які відчували себе молодшими свого хронологічного віку, мали краще здоров’я та якість життя, ніж учасники, які почувалися старшими. В останніх буцімто спостерігався звротній ефект: вони частіше страждали від хронічних хвороб, що погіршувало якість життя.

"Ще виявилося, що суб’єктивно молоді люди ( які відчувають себе молодшими, ніж є за паспортом) були менш невротичними і цілком свідомими. У них був і життєвий досвід, і завзятість, і енергія. Тобто відчувати себе молодим – не означає бути "зеленим". У суб’єктивно молодих людей виявився нижчий ризик депресії, їхня психіка була пластичнішою, що знижувало ризик старчого слабоумства, наприклад", - написав дизайнер.

"А що в основі цього суб’єктивного віку? Задоволення! Ті, хто відчуває себе молодшими, продовжують отримувати задоволення від дрібниць, подорожей і захоплень. Це може звучати дивно, але ваш суб’єктивний вік може точніше передбачити, коли і як ви постарієте, ніж дата народження в паспорті. Отакої", - зазначив він.

"Я, до речі, відчуваю себе на 28 років", - зізнався Тан, запитавши підписників, на який вік почуваються вони.

Засновник Andre Tan

Дизайнер закликає не дозволяти собі старішати передчасно

Нагадаємо, свого часу Андре Тан зізнавався, що у перспективі наближення старості його лякає.

Як відомо, "на 180 градусів" дизайнера змінило батьківство. Його доньці Софії від ексдружини, Аліни Харечко в серпні виповниться 9 років.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів