"Ми робимо помилки, і це ок": історія кохання тенісистів Еліни Світоліної та Гаеля Монфіса

11 липня, 07:00
Еліна Світоліна та Гаель Монфіс

Особисте життя Еліна Світоліна не виносила у публічний простір. Але Гаель Монфіс змінив це

Тенісистка Еліна Світоліна взяла участь у Вімблодні-2024. Напередодні вона поступилася у четвертьфіналі Єлені Рибакіній і, на жаль, залишила турнір. У всіх перемогах та поразках спортсменку підтримує її чоловік Гаель Монфіс, який теж є професійним тенісистом.

У 2021 році ця пара відгуляла красиве весілля. А вже 16 липня відзначить третю річницю шлюбу. ТаблоID розповідає історію кохання Еліни та Гаеля, яких спочатку об’єднав не корт.

Випадкова зустріч

29-річна тенісистка Еліна Світоліна познайомилася зі своїм 37-річним чоловіком Гаелем Монфісом, коли ще була підлітком.


"Ми побачились, коли мені було 15 років, але не розмовляли. Він тоді був у ТОП-10 (гравців – ред.), а я лише розпочинала свій шлях. Ми були просто колегами", - пригадувала у розмові з Бомбардиром Еліна.

По-справжньому вони познайомилися значно пізніше – у Нью-Йорку під час вечірки, яку влаштували для тенісистів. Товариський Гаель запропонував Еліні обмінятися телефонами. Дівчина не надала цьому великого значення.

А от перше побачення відбулося аж у 2018 році. Тоді Світоліна після турнірів у Сінгапурі приїхала до Парижа навідати друзів. Вона виставила фото у соцмережі, яке побачив її теперішній чоловік, і миттєво запропонував зустрітися (номер телефону таки знадобився).

Виснажена Еліна погодилася на зустріч, після якої пара вже не розлучалася.

Гаель Монфіс грає для Еліни Світоліної

Світоліна і Монфіс одразу привернули увагу як пара

"Це була перша зустріч за межами корту. Я дізнався справжню Еліну, а вона мене. Ми почали більше одне одному писати і все почало розвиватися", - розповідав Гаель.

Підпільні стосунки

Пара зустрічалася два роки. Спочатку вони усіляко намагалися приховати свої стосунки.

Еліна Світоліна разом із чоловіком

Професійний рейтинг Світоліна мала високий, а отже і медіа цікавилися її життям

"Ми відомі тенісисти, а спортивні видання завжди шукають "солоденькі історії". Тому перші 2 місяці ми приховували стосунки як могли. Потім було важко, бо береш участь у спільних турнірах, бачиш одне одного. Десь з’явилася ця інформація", - говорила Еліна в розмові з Дмитром Гордоном.

Цікаво, що і рідні Світоліної про її нові стосунки дізналися із преси. У 2019 році спортсменка привезла коханого до України: показала Київ та рідну Одесу.

Еліна Світоліна разом із Гаелем Монфісом у Києві

Столиця тенісисту сподобалася. Свій Інстаграм Світоліна активно наповнювала спільними фото

Батьки Еліни радо прийняли Гаеля. Ба більше – навіть почали більше хвилюватися за нього під час турнірів, аніж за рідну доньку.

"Я не шукала нікого, усе вийшло спонтанно і неочікувано. І я цьому рада", - казала вона.

Монфіс став для Світоліної спорідненою душею з однаковими цілями. До цього спортсменка мала стосунки із британським крикетистом Рісом Топлі. Але пара розійшлася через різні графіки та ритм спортивного життя.

"Мені складно було суміщати стосунки і спорт. Дівчата хочуть відчувати кохання. Мені пощастило зустріти тебе і ми щотижня можемо бачитися. Ти теж тенісист, ми об’єднуємо наші тренування. Важливо мати людину, у якої з тобою однакові цілі", - відверто говорила Еліна Гаелю.

Тенісисти Світоліна та Монфіс

Однак не все було так гладко у цій історії. У 2021 році пара заявила, що бере паузу у стосунках. Це рішення було вкрай важким для обох. На щастя, розлука тривала недовго

Оригінальна пропозиція

Після публічного оголошення про свої стосунки, тенісисти створили спільну сторінку g.e.m.s.life в Instagram. Таким чином вони хотіли самостійно регулювати ту інформацію, яка могла б з’являтися про них у ЗМІ.

"Ми не ідеальні. Ми робимо помилки. І робитимемо їх більше, і це окей", - зазначила пара у своєму профілі.

Гаель Монфіс та Еліна Світоліна разом

Улюблений теніс Світоліна тепер могла поєднувати із коханням

Там же вони опублікували світлини після пропозиції Монфіса. Чоловік вирішив це зробити нестандартно – запросив кохану у гори, чого раніше вони ніколи не робили. Він обрав красиву місцину, але дорогою втратив координати. Еліна, сама того не знаючи, врятувала ситуацію – випадково привела Гаеля на майданчик з видом на ліс.

"Я дуже хвилювався. З одного боку ти впевнений і ти знаєш, які в тебе стосунки. Я хвилювався більше, ніж на матчі. І дуже радий, що все склалося, як треба. Це ще один крок вперед, який робив наші стосунки офіційними", - пояснював він.

Заручини Еліни Світоліної

Фактурною обручкою спортсменка хизувалася у соцмережах

Еліна майже самостійно планувала усе весілля. Гаель обирав найважлиіше – музику. Пара побралася 16 липня 2021 року.

Весілля тенісистів Еліни Світоліної та Гаеля Монфіса

Основним кольором молодята обрали фіолетовий

Через карантинні обмеження гучного святкування влаштувати не вдалося. Серед гостей були друзі Монфіса, відомі французькі артисти і найголовніше – батьки новоспеченого подружжя, які вимушені були долати мовний бар’єр.

"Його батьки говорять французькою, а мої знають лише англійську. Хотілося, щоб вони поспілкувалися. Далі ми хочемо велику родину. І, звісно, коли я народжуватиму дитину, то зроблю паузу в кар’єрі. Зараз це нормально. Багато дівчат потім поверталися і навіть вигравали турніри", - ділилася своїми планами Еліна.

Довгоочікуване поповнення

Вже у травні 2022 року Світоліна заявила, що бере паузу. Тоді її мучали болі в спині та емоційне вигорання через війну, яку Росія розв’язала проти України. А вже у травні подружжя поділилося щасливою новиною, що очікує на народження донечки. Гаель з нетерпінням чекав на появу первістка і сподівався бути класним татком.

Світоліна заявила про вагітність

Щасливе подружжя в очікуванні дитини

У жовтні 2022-го тенісистка народила. Довгоочікувану донечку назвали Скаї. Вже за місяць жінка повернулася до спорту. І підтримував її у цьому чоловік. Згодом Світоліна стала і на корт.

"Коли я завагітніла, я зупинила усі свої контракти. У мене були ідеї по зміні агента. А потім коли почала грати, ми спілкувалися з багатьма спонсорами, щоб вони допомогли. Коли починала (після повернення – ред.), у мене не було місця у рейтингу, а лише ім’я. Тому я хотіла щось нове, щоб мене мотивувало", - ділилася вона.

Еліна Світоліна показала доньку

Тенісистка Світоліна отримала друге дихання з народженням доньки

Монфіс активно підтримує дружину у її кар’єрі. І поруч із Девідом Бекхемом, який відвідував матчі Еліни, є палким її фанатом. А Скаї вже опановує корт разом зі своїми зірковими батьками.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів