Шерон Стоун, Джессіка Сімпсон, Тоня Матвієнко, Сальма Хаєк та інші зірки, які пережили домагання

21 березня, 09:00

За красивим зірковим життям нерідко ховаються великі драми та потрясіння. Зокрема, сексуальні домагання чи навіть насилля.

Такі історії часто трапляються не лише у шоубізнесі, але й і в звичайному житті. Просто розголосу набувають переважно випадки, про які кажуть відомі люди.

Знаменитості, які постраждали від сексуального насильства – ТаблоID зібрав відверті зізнання Брук Шилдс, Карді Бі, Брендана Фрейзера та інших.

Ксенія Мішина

34-річна акторка Ксенія Мішина місяць тому зізналася, що її вчитель валеології (напрямок альтернативної медицини, - ред.) розбещував школярок. Це сталося у 6 класі. За словами Мішиної, чоловік проводив "медичні огляди" дівчаток, де казав повністю роздягатися.


Також діти могли приходити у вихідні додому до вчителя. Одного разу той навіть показав дівчатам порно, яке було на його диску. Як пригадала Ксенія, про все це вони не розповідали батькам, а той вчитель й досі працює в школі.

Оля Полякова

Пережила домагання у школі і лише у дорослому віці усвідомила усю травму 45-річна співачка Оля Полякова. У 2021 році в інтерв’ю Катерині Осадчій вона пригадала, як вчитель фізкультури "допомагав" їй залізти на канат, підсаджуючи за сідниці. Потім було ще декілька неоднозначних обмацувань, і майбутня зірка попросила маму, яка була лікарем, звільнити її від фізкультури.

І це була не єдина історія, підкреслила Оля. Вона зазначила, що сприйняття її та інших жінок лише як сексуальних об’єктів – дуже травмує. І цього не варто допускати.

Тоня Матвієнко

Декілька років тому 42-річна українська співачка Тоня Матвієнко вперше зізналася про сексуальні домагання. У 1999 році вона разом зі старшою донькою Уляною, яку народила у 17 років, потрапила до лікарні. За її словами, прямісінько у медзакладі лікар почав її домагатися. Ба більше – у відповідь на відмову погрожував заподіяти шкоду дитині артистки.

Тоня пригадала, що спочатку це був шок. І єдине, що в той момент зупинило кривдника – гучне прізвище Матвієнко. Згодом жінка змогла зателефонувати родичам, і ті приїхали до неї. Але ця історія стала величезною травмою для неї.

До слова, зірка не наважилася назвати ім’я лікаря, який її домагався, бо боялася осуду і банально хвилювалася, що кривдник після не понесе жодної відповідальності.

Джессіка Сімпсон

43-річна співачка Джессіка Сімпсон у 6 років пережила сексуальне насильство. Про це вона розповіла у книзі спогадів про болісні та відверті моменти життя.

Маленька Джессіка стала жертвою сексуального аб’юзу. Це сталося, коли їхня родина приїздила в гості до знайомих, і їй доводилося спати в одному ліжку з дочкою друзів. Вона пригадала речі, які були для неї дискомфортними.

Сімпсон водночас відчувала себе жертвою та учасницею "чогось неправильного", але врешті наважилася розповісти про усе батькам. Ті одразу припинили будь-який контакт з родиною кривдниці доньки і більше не оговорювали цю тему.

Шерон Стоун

За довго до того, як стати міжнародною зіркою, 66-річна акторка фільму "Основний інстинкт" Шерон Стоун зіткнулася із сексуальними домаганнями. У далеких 80-х роках вона прийшла на зустріч до тодішнього боса компанії Sony. Він зробив їй декілька компліментів, а потім, не соромлячись, розстібнув штани і прямо натякнув на конкретні дії.

Молода акторка була шокована та розгублена. Її реакція вилилася в істерику, яка чергувалася зі сміхом та сльозами, допоки секретарка не вивела її з кабінету. Це був не єдиний випадок, додала Стоун і підкреслила, що завжди прийме вибачення від кривдників. Але в інакшому випадку краще поруч з нею навіть не стояти.

Брук Шилдс

Понад 30 років тому модель і зірка "Блакитної лагуни" Брук Шилдс стала жертвою сексуального насильства. У інтерв’ю для документального фільму 58-річна жінка пригадувала, що тоді була молодою та шукала роботу. Вона пішла на вечерю з одним кінобосом, після якої той напав на неї.

Шилдс пригадала, що просто завмерла у той момент і нічого не могла із собою вдіяти. Брук нікому нічого не розповіла про те, що з нею сталося. Вона думала, що їй банально ніхто не повірить. Тому зараз виступає за те, аби жінки не мовчали і розповідали про кривдників.

Cardy B

На жаль, випадки сексуального насильства і домагань не є поодинокими. І ще більше вражає байдужість до жертв та бездіяльність. Так, 31-річна реперка Карді Бі зізналася, що зазнала сексуальних домагань прямісінько під час фотосесії для одного журналу, назву якого вона не захотіла називати.

Карді пригадала, як фотограф з розстібнутими штанами прямо натякнув їй на секс в обмін на фото для журналу. Тоді приголомшена жінка одразу поскаржилася власнику видання, але той відреагував словами: "Ну і що? ".

Також реперка зазначила, що сексуальні домагання для тієї місцевості, де вона виросла, - є звичним явищем. Але потерпати від них вона більше не буде.

Брендан Фрейзер

Не лише жінки зазнають насильства. 55-річний актор Брендан Фрейзер декілька років тому розповів, що став жертвою сексуальних домагань з боку ексочільника Голлівудської асоціації іноземної преси Філіпа Берка.

Інцидент стався у 2003 році. За словами Фрейзера, Берк несподівано почав його мацати і хапати за сідниці. Чоловік був у повному шоці та відчував себе маленькою дитиною, яка ось-ось розплачеться. Згодом він домігся письмових вибачень від Асоціації, але разом з тим вважає, що після цього його кар’єра пішла на спад.

Джессіка Альба

42-річна зірка "Фантастичної четвірки" Джессіка Альба відверто зізналася, що протягом своєї кар’єри не один раз зіштовхувалася із сексуальними домаганнями. А почалися вони, коли зірці було усього 13 років.

Альба розуміла, що у кіносфері така тенденція є неминучою, а тому вчилася уникати і умовно вивільнятися від тих, хто здійснює домагання. Тепер їй важливо говорити на цю тему зі своїми доньками, аби вберегти їх і пояснити, як діяти у тих чи інших ситуаціях.

Сальма Хаєк

Одним із найгучніших скандалів у Голлівуді, пов’язаним із сексуальним домаганням, була справа продюсера Харві Вайнштейна. Майже 100 жінок звинуватили його у неправомірних діях проти честі та гідності. Згодом виник навіть рух #MeToo, до якого приєдналася зірка фільму "Фріда" 57-річна Сальма Хаєк.

Вона заявила, що упродовж 10 років була жертвою сексуальних домагань кінобоса, і назвала його особистим монстром. За словами Хаєк, Вайнштейн робив їй непристойні пропозиції і ба більше – погрожував убити.

Продюсеру вдалося частково добитися свого і оголити Сальму для лесбійської сцени у вищезгаданому фільмі. Тоді в акторки стався сильний нервовий зрив. Довгий час вона не наважувалася розповісти про монстра-Вайнштейна і той тиск, який він чинить. Але з початком судового процесу вирішила відкритися загалу.

Ума Турман

Не оминули домагання Вайнштейна і 53-річну акторку Уму Турман. Насправді вона дуже добре знала Гарві та його дружину, а тому могла пропустити тривожні дзвіночки його ганебної поведінки.

Так, одного разу продюсер запропонував акторці разом відвідати сауну, а потім він напав на неї у готельному номері. Умі тоді вдалося вирватися з лап кривдника. Та Вайнштейн не припиняв тиску і пообіцяв зруйнувати її кар’єру, якщо Турман відмовиться від спільної роботи. "Швидкі вибачення" жінка почула лиш після того, як у справу втрутився Квентін Тарантіно.

До речі, про домагання з боку Вайнштейна розповідали Гвінет Пелтроу та Анджеліна Джолі. Вони теж мали неприємний досвід роботи.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів