20 років "Диким танцям": як співачка Руслана першою від України підкорила Євробачення та чим займається зараз. Фото

16 травня, 09:00

20 років тому співачка Руслана стала першою учасницею від України, яка перемогла на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення. Її пісня "Дикі танці", автентичний номер підкорив глядачів та журі. Й досі ця композиція є хітом, який виконує артистка.

Завдяки чому Руслані вдалося завоювати перемогу на конкурсі? Навіщо вона свого часу експериментувала з іміджем? Та як підтримує стосунки з чоловіком, з яким майже 30 років у шлюбі? Про все це розкаже ТаблоID.

Перемога на Євробаченні

"29 лютого 2004 року ми з Сашком (Олександром Ксенофонтовим – ред.) у Києві на Оболоні закінчували запис та зведення пісні "Дикі танці", яку готували для конкурсу Євробачення у Стамбулі", - пригадала Руслана і поділилася архівним фото у своєму Instagram.


2004 рік став знаковим не лише для артистки, але й для усієї України. Її "Дикі танці" підкорили Європу. Руслана обрала цікавий образ, який був просякнутий духом Карпат. Костюм пошитий зі шкіри, а всі додаткові елементи виготовлялися ексклюзивно, зокрема, етнічними карпатськими майстрами.

Сама манера виконання композиції теж передавала автентичні гірські мотиви. А основною родзинкою стали драйв та енергія, якими Руслана запалювала на сцені. Цікаво, що ще до початку конкурсу команда артистки ретельно вивчала конкурентів. На самому заході співачка відрізнялася від інших учасників, зокрема, вчила журналістів грати на трембіті.

Таким чином, Руслана отримала 280 балів і першою привела міжнародний пісенний конкурс Євробачення до України.

Екстравагантні образи

Естетику "диких танців" Руслана зберігала протягом наступних 20 років у своєму іміджі. Й досі вона може обрати шкіряну міні-спідницю та короткий топ. Артистка демонструє неперевершену фігуру і "сталевий" прес. Як вона зізнавалася, у цьому їй допомагає біг, обливання водою і нестримна дика енергія.

Хоча у 2012 році Руслана мала певні експерименти зі стилем. Тоді вона поголила пів голови і з’явилася у відео на пісню "Це - ейфорія".

Згодом частину волосся зірка узагалі пофарбувала у білий колір. В такому образі Руслана була схожа на справжнього рокера. Але добре, що недовго.

Зараз Руслана, здається, геть не змінюється. Має довге чорне волосся та тримає все такий же "сталевий" прес.

Руслана запевняла, що не вдавалася до хірургічних втручань і не змінювалася себе за допомогою пластики. Єдине – корекція губ філлерами. Такі уколи артистка робила у 2021 році.

В нових кліпах Руслана постає ще більш войовничою.

Артистка подекуди ділиться новими світлинами у соцмережах. Інстаграм Руслани Лижичко налічує майже 63 тисячі підписників.

Найзаповітніша мрія

У 2023 році Руслана відзначила свій ювілей – 50 років. Вона відверто зізналася, що ще не повністю "розправила плечі" і все попереду. У цьому їй допомагає чоловік Олександр Ксенофонтов, з яким вона майже 30 років у шлюбі.

Раніше Руслана зізнавалася, що вони разом з чоловіком сплять у різних ліжках. А щоб підтримувати романтику у стосунках - тікають у Карпати
Раніше Руслана зізнавалася, що вони разом з чоловіком сплять у різних ліжках. А щоб підтримувати романтику у стосунках - тікають у Карпати

У подружжя немає дітей. Чи не єдиний раз Руслана дала привід для підозр про свій цікавий стан під час участі в шоу "Маскарад".

"У мене є Лукаш, але він ніколи в житті мене ще не образив. І саме його я так сильно полюбила, що найзаповітніша мрія Мавки - мати дитину", - так говорила вона на тему "Руслана Лижичко діти".

Водночас артистка пояснила, що пожертвувала особистим життям заради кар’єри та своєї суспільної діяльності. Руслана була активною учасницею Революції Гідності 2014 року. До цього вона пробувала себе й у політичній кар’єрі, була послом Доброї Волі ЮНІСЕФ, а також виступає за енергоефективне використання природних ресурсів.

Фото: Instagram

Руслана Лижичко сьогодні

Співачка Руслана має понад десяток альбомів, останній з яких вийшов у 2020 році під назвою "Ми вітер". Одними з найбільш впізнаваних інших її пісень стали "Світанок", "Коломийка", "Знаю я" та інші. А на день свого народження – 24 травня – зірка анонсувала вихід нової пісні під назвою "Буйна", а також відеороботу до неї.

Руслана від початку повномасштабного вторгнення активно підтримує наших захисників та проводить благодійні концерти і збори.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів