Співачка Клавдія Петрівна уперше вийшла на сцену і збирає свій концерт: хто може ховатися за цим образом?

24 квітня, 09:00

Українська співачка Клавдія Петрівна (або Klavdia Petrivna) - популярна виконавиця, яка не показує своє обличчя. Вона стала відомою спочатку у мережі TikTok, яку підкорила пісня "Знайди мене", а потім розлетілася усіма платформами. Загадкова артистка також увійшла до сотні рейтингу УП100.Сила жінок від "Української правди".

Днями Клавдія Петрівна з’явилася на сольному концерті Артема Пивоварова у не менш загадковому образі. І вже збирає власний сольник. У мережі ширяться припущення, хто ж може ховатися за цим образом. ТаблоID зібрав детальне досьє зірки.

Як з'явилася Клавдія Петрівна

"Хто ти, Клавдія Петрівна?" – вже сотні разів перепитували прихильники загадкової співачки, яка стрімко увірвалася в український шоубіз у 2023 році. Тоді в мережі TikTok почали з’являтися її перші сніпети – уривки з майбутніх хітів, які дуже швидко завірусилися.

У серпні того ж року загадкова Клавдія Петрівна у своєму Telegram-каналі виклала 7 пісень, серед яких були вже легендарні "Знайди мене" та "Я щаслива". До речі, текст останньої процитувала навіть Олена Зеленська під час Третього Саміту перших леді та джентльменів, говорячи про ментальне здоров’я.


Слухачі у мережі почали дискутувати та створювати власні теорії, хто ж може ховатися за цим образом. Одні бачили досвідчену жінку 35 – 40 років. Інші навпаки відчували, що це молода дівчина. Дехто узагалі припускав, що Klavdia Petrivna – результат роботи штучного інтелекту. Були й такі версії, які припускали, що це може бути вже якась відома співачка.

Утім, команда музичного лейблу Nebo Music, з яким наразі співпрацює артистка, зауважують, Клавдія – юна дівчина і ще навчається у коледжі. Директорка Катерина Шевченко в інтерв’ю "Лірум" розповідала, що команда від початку дуже зацікавилася цією артисткою. Знадобилося чотири дні роботи у студії, аби записати пісні нової української музики.

Звідки псевдонім Клавдії Петрівни

Своєрідним "хрещеним батьком" у світі професійної музики для Клавдії Петрівни став її друг – молодий співак Osty. Він є першим артистом Nebo Music.

"Ідея не показувати обличчя – це не піар-хід. Це захотіла сама Клавдія Петрівна. Тому що вона боялася, якщо не "залетять" пісні, то не хотіла позоритися", - пояснив Osty в інтерв’ю МУЗВАР.

Власне й зараз уособлення Клавдії Петрівни – силует жінки у широкому капелюсі.

Хто ти, Клавдія Петрівна?

Хто ти, Клавдія Петрівна?

Фото з мережі

Свій псевдонім артистка запозичила з твору Володимира Винниченка "Записки кирпатого Мефістофеля". Клавдія Петрівна – так звали коханку головного героя роману – керівника уряду УНР – який фактично уособлює самого Винниченка. А літературознавці відзначають схожість персонажа Клавдії Петрівни з реальною коханкою Володимира Кириловича Люсею.

"Я тобі брехала, я тебе не кохала", - співає Klavdia Petrivna. Так, наче відповідає Винниченку за нерішучу позицію щодо унезалежнення України від Росії у 1918 році. Що врешті спричинило подальшу більшовицьку окупацію", - зазначає редакторка УП.Культура Тетяна Пушнова.

Про що співає Клавдія Петрівна

Пісні Клавдії Петрівни дуже відгукуються сучасній аудиторії. Це уособлення стереотипної жінки, настрій якої змінюється 35 разів на день, пояснювала Катерина Шевченко. Вона інфантильна, але водночас розповідає, як жінка може надихати та підсилювати чоловіка.

"Дощ змиє усі сліди, я ніколи не дізнаюся хто ти. Поїзд вже вирушає, пасажирів набирає. Ти заходиш у останній вагон. Я тебе не доганяю, лише ручкою помахаю", - співає Клавдія Петрівна у пісні "Хто ти" разом із Osty.

Цікаво, що ще у вересні 2023 року пірати вкрали пісні Клавдії Петрівни і без дозволу виклали їх на Spotify. Вони швидко набули популярності, а зловмисники відповідно збагатилися на прослуховуваннях. Ба більше – вони використали чуже фото для обкладинки альбому.

Боротьба тривала довго і зараз піратський акаунт псевдо-співачки на стрімінговій платформі порожній. Справжній Spotify Клавдії Петрівни має 560 тисяч слухачів, що більше, ніж у Dorofeeva чи Yaktak, пише Forbes.

"Кажуть, що це вперше артист-інкогніто на обкладинці альбому HOT HITS своєї країни. Навіть, Gorillaz свого часу не взяли.", - написала Клавдія Петрівна у жовтні на своїй сторінці в Instagram.

На YouTube пісня "Знайди мене" Клавдії Петрівни поки набрала найбільше переглядів – 16 мільйонів. Вже легендарна "Я щаслива" – 10 мільйонів. Не менш популярним і вірусним став трек "Імператори", який має на тій же платформі понад 8 мільйонів переглядів.

Маша Кондратенко чи Соломія Опришко

Творці проєкту Klavdia Petrivna продовжують упевнено підігрівати історію з таємничістю. Так, 6 лютого 2024 року відбулося оголошення переможців премії "Золота Зоря Лірум". У номінації "Дебют року" перемогла саме Клавдія Петрівна.

Утім, тоді отримувати нагороду вийшла 24-річна Маша Кондратенко, відома за своїми піснями про "ванька-встанька" та "вогник-жарко". У своїй промові вона не сказала, що є Клавдією Петрівною. Але згодом опублікувала загадковий пост у своєму Instagram у співавторстві з таємничою колегою-виконавицею.

Музичний блогер-журналіст Богдан Беспалов провів ціле розслідування, за результатами якого припустив, хто може ховатися за образом Клавдії Петрівни. За його словами, це Соломія Опришко. За чутками, вона ще й молодша сестра того самого Osty. Мовляв, раніше в нього було багато спільних відео із Соломією.

Беспалов проглянув Instagram Опришко, який на той час був уже відредагований, але йому вдалося знайти демо пісні "Я тобі брехала". Та й голос самої Соломії дуже схожий на Клавдію Петрівну. (Гортайте праворуч, аби почути запис).

Ба більше – таємничість з образом ховається аж ніяк не в сором’язливості, а у віці виконавиці, якій може бути лише 17 років. На думку Беспалова, Ірина Горова – продюсерка лейблу Pomitni, який займається дистрибуцією – чекає повноліття артистки.

Де побачити Клавдію Петрівну

У квітні 2024 року Клавдія Петрівна уперше з’явилася на сцені. Вона виступила на концерті Артема Пивоварова, де презентувала нову пісню "Барабан". Утім, свого обличчя вона знову не показала. Артистка була одягнена у широку червону накидку та об'ємний, високий капелюх у японському стилі.

"Мені узагалі писали, що це мій продюсерський проєкт. Бо я б такий зробив. Але хтось виявився набагато крутішим, аніж мої думки. Мені навіть не цікаво дізнатися, хто це. Мені цікаво просто за цим спостерігати, як за мистецтвом. Цього достатньо. Я б не хотів знімати фату і бачити хто це", - ділився співак Melovin, який був на концерті Пивоварова і навіть пообіцяв купити квиток на сольник Клавдії Петрівни.

До речі, вже 30 серпня у Палаці Спорту відбудеться перший концерт найбільшої сучасної музичної загадки. Організатори обіцяють цілу палітру емоцій. Цікаво, чи наважиться Клавдія Петрівна розкрити свою особистість?

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів