Палац, яхта, армія троллів: у мережі розказали про мільярдера, "кухаря і блазня" Путіна

4 жовтня 2016, 18:12

Щоби бути мільярдером, мати розкішні палаци, літаки та яхти, зовсім не обов’язково обіймати якусь дуже високу посаду в російському уряді.

Достатньо бути "придворним блазнем" президента Володимира Путіна.

Про статки Євгена Пригожина, котрому дві судимості та 9 років, проведених за ґратами, не завадили збудувати карколомну кар’єру та стати одним із головних підрядників Росії, розказав Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального.

Євгена Пригожина називають кухарем Путіна та його блазнем

Повідомляється, що доленосна для Пригожина зустріч відбулася в 2001-му році, коли йому пощастило особисто обслуговувати Путіна в своєму ресторані та сподобатися йому.


Уже в 2003-му Пригожин організовував бенкет із нагоди дня народження Путіна, і то був лише початок його злету.

"Він наживається на всьому: від школярів в Москві і Пітері до солдатів і співробітників МНС. Він отримує гроші за обслуговування військових містечок і нове військове будівництво. Він власник знаменитих пітерських "фабрик троллів", і його проплачені коментатори залишають тисячі пропутінських записів щодня в усіх соціальних мережах декількома мовами. У нього шикарна нерухомість, яхта і літак", - повідомляється на сайті ФБК.

Нині Пригожин є офіційним мільярдером. За допомогою дрона автори розслідування зняли його розкішний палац у Петербурзі - з гелікоптерним майданчиком, звісно. Поруч із татом мекає й донька "кухаря". Дві їхні садиби разом оцінюються приблизно 9,6 мільйона доларів. Ще одну "хатку" Пригожин має на території лісового фонду в Геленджику.

Діти улюбленця Путіна хизуються татовим багатством і у соцмережах – показують відпочинок на яхті за 5 мільйонів євро, перельоти приватним літаком, розкішні вечірки.

Нагадаємо, нещодавно в мережі показали дачу російського прем'єра Дмитра Медведєва та, не забуваймо про це, хатку його качечки. А раніше світ дізнався про не таке вже й собаче життя коргі віце-прем'єра Ігоря Шувалова. Песики подорожують приватним літаком за 50 мільйонів доларів.

Відео з YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів