СПЕЦПРОЄКТ "M-LIFE"

Зіркові ідеї для зачісок: загадковий як Фаррелл, зухвалий як Пітт, романтичний як Гослінг

Спецпроєкт
09 серпня 2024
Довгі бороди та заплетене волосся. Войовничо поголені голови та чуби. Або охайні аристократичні вуса. Від епохи вікінгів і Русі, від козацької доби та модерних часів чоловіки на теренах України завжди вміли виглядати вишукано та хоробро.
ТаблоID спільно з мужнім брендом “Козацька Рада” у спецпроєкті M-Life пропонує ідеї для зачісок, які дозволяють зберігти традиції та бути схожими на найвідоміших зірок Голлівуду.

Андеркат

Фото: Getty images
Справжні чоловіки завжди виглядають стильно. Про цю істину не забували британські солдати під час Першої світової, коли серед них стала модною стрижка Undercut.
Як і все геніальне, її базовий принцип простий – повністю поголені або коротко підстрижені скроні та потилиця.
Плюс подовжене волосся у вигляді чуба, що лежить зверху.
Приклади Андерката та його варіації можна знайти в різних епохах та у різних народів. Але його канонічність показав Бред Пітт у фільмі “Лють”, де зіграв командира танка. Сержанта з позивним “Бойовий татусь”, який відчайдушно боровся з ворогом у Другу світову.
Чи міг Бред Пітт погодитися на Андеркат, якщо б це була тривіальна зачіска? Питання риторичне. За майже три десятиліття Пітт змінив безліч образів, але не статус одного з головних секс-символів Голлівуду.

Топ Кнот

Фото: Getty images
Зачіску Top Knot (дослівно “пучок зверху”) можна умовно назвати “стадією після андеркату”. Топ Кнот – не таке коротке волосся на скронях та потилиці, як у варіанті з “Бойовим татусем” Бреда Пітта.
Ще один красень Голлівуду, ірландець Колін Фаррелл – один з кращих амбасадорів Топ Кнота.
Актора, який однаково добре вживається в ролі загадкових коханців та найманців-кілерів, навряд чи можна запідозрити у відсутності почуття стилю. Інакше Фаррелл не був затребуваним такими режисерами, як Мартін Макдона та Гай Річі.
Якщо у питанні, носити топ кнот чи ні у вас є недовіра до Фаррелла та Річі з усім Голлівудом, придивіться навколо. Можливо вас переконає образ Тараса Тополі з гурту “Антитіла”?

Сайд Парт

Фото: Getty images
Якщо батьки нагородили вас вузьким, ромбоподібним чи овальним обличчя, що звужується донизу, можливо варто взяти приклад з Раяна Ґослінґа?
Попри те, що топовий голлівудській серцеїд любить міняти свій образ, більш за все він запам'ятовується своїм класичним side part.
Сайд Парт – це стрижка та зачіска з боковим проділом.
Навряд чи знайдеться багато акторів в Голлівуді, які жодного разу не робили собі Сайд Парт. Але у випадку з Раяном Ґослінґом зійшлись, як то кажуть, усі зірки: форма обличчя, носа, близько посаджені очі, природний шарм та вміння стильно вдягатися.
З поголеним обличчям або з борідкою чи щетиною – ваш Сайд Парт модний та привабливий в усі часи. Головне – вміти його носити.

Слік Бек

Фото: Getty images
Ще одна нев’януча класика - Slick Back (“зачіс назад”). Слік Бек – знахідка для тих, хто звик витрачати мало часу на зачіску, але хоче при цьому виглядати завжди елегантно. Достатньо лише потрапити до професійного барбера, а після мати при собі гребінець.
Слік Бек із зачесаним назад волоссям без проділу має багато варіацій – в залежності від довжини волосся як зверху, так і на скронях та потилиці. Але серед базових рекомендацій – він підходить більше тим, у кого густе волосся.
Слік Бек дуже часто можна побачити на головах абсолютно різних зірок.
Один із помітних апологетів зачіски – Джек Джилленхол. І якщо він здається вам занадто стриманим і меланхолійним типажом, то подвіться, наприклад, на Сільвестра Сталлоне. В зайвих рефлексіях він поміченим не був, але у любові до Слік Бек – так.

Бокс

Фото: Getty images
З тих, хто скаже, що Слік Бек – не потребує зайвих зусиль та догляду, посміються володарі Боксу. Їм не потрібен навіть гребінець. Ба більше – рушник після душу.
Якщо ви сумніваєтесь в перевагах Боксу, запитайте у Тома Гарді.
Хіба він виглядає людиною, якій не можно довіряти?
Бокс – класика, яка комусь може здатися нудною та надто простою. Але коротке або дуже коротке волосся на межі його відсутності додає мужності та брутальності. Незалежно від кольору волосся і навіть віку.
Стилісти рекомендують забути про Бокс, якщо у вас кучеряве волосся – з ним важко буде зберегти його охайний вигляд. А також якщо у вас асиметричні риси обличчя, яким така стрижка точно не додасть гармонії.

Ірокез

Фото: Getty images
Могавк, більш відомий як Ірокез – найвойвнича зачіска у світі, яка від епохи індіанців перекочувала у сучасність і набула менш агресивних форм.
В давні часи підняте наверх волосся разом із поголеними скронями і потилицею потрібне було, щоб буквально наводити жах на ворогів.
Такий грізний вигляд індіанці, вочевидь, підгледіли в природі – у дикобразів, ігуан або деяких птахів.
В 20 столітті ірокези набули популярність серед панків, які вели таке життя, що максимально розлякувало оточуючих. Але від радикально-класичної форми ірокез дуже швидко трансформувався у види стрижки, що може пасувати навіть костюму та діловим перемовинам. Достатньо лише забути про довге волосся-голки, розфарбоване у всі кольори райдуги.
Яким стриманим та модним може бути ірокез, показав Роберт Де Ніро у фільмі Мартіна Скорсезе “Таксист”. Або Девід Бекхем на піку своєї футбольної кар’єри. І перший, і другий знають: якщо ви залишаєтесь самим собою, якщо ви в гармонії з власним ego та оточуючим світом, то вам пасуватиме будь-яка зачіска.
Читайте також попередні матеріали спецпроєкту:
Спецпроєкт
03 квітня 2024
Футболки та худі кольору хакі. Тактичні сорочки та флісові кофти. Штани M-Tac та камуфляжні кросівки Saucony.  “Дуже дивно, коли війна, а ти в костюмі” – так у лютому 2023 року в інтерв'ю BBC пояснив свій новий образ Володимир Зеленський.
Зовнішній вигляд президента із завзяттям обговорювали світові ЗМІ та українські експерти. Але не помітили дещо парадоксальне: ззовні миролюбиві західні лідери не гребують речами, запозиченими фешн-індустрією з гардеробу військових. Причому такими, що про їхнє мілітарі-минуле здогадуються не всі.

Авіатори

20 лютого 2023 року в Київ неочікувано завітав президент США Джо Байден. В той історичний день бомбардувати столицю України росіяни не наважились. Єдине, що загрожувало Байдену – сліпуче лютневе сонце, від якого він рятувався за допомогою окулярів-крапель або “авіаторів”.
Історія порятунку очей Байдена від сонця під час неанонсованого візиту в столицю України бере початок в першій половині XX століття з розвитком військової авіації. У 1929 році полковник Джон А. Макріді звернувся до виробника медичного обладнання Bausch&Lomb із запитом: розробити окуляри, які б покращили роботу пілотів.
Президент США носить лише авіатори 
Фото Getty Images
Великі, краплеподібні, світловідбиваючі та сонцезахисні. Злегка опуклі лінзи, тонка оправа, пластикові тримачі для носа – після багатьох вдосконалень Bausch&Lomb представили Ray-Ban Aviator, створивший цивільний підрозділ Ray-Ban. Який зрештою перетворився на бренд та окрему компанію.
Стиль, відвага та потяг до пригод – ось про що кажуть “авіатори”, що їх тепер випускають чимало світових брендів.

Тренч

З приходом весни французький лідер Еммануель Макрон вразив світ несподівано хороброю риторикою щодо Кремля та бойовитими світлинами під час тренування з боксу.
Що саме стало причиною метаморфоз Макрона - достеменно не відомо. Можливо, розігралися гормони під впливом дружини Бріджит Макрон?
Завжди елегантна, 70-річна Бріджит, здавалось б, далека від мілітарної тематики. Але про зворотнє кажуть тренчі, в яких її неодноразово ловили камери.
Перша леді Франції полюбляє тренчі 
Фото AFP via Getty Images
Тренчі або тренчкоти, що заполонили вулиці українських міст завдяки жінкам з пристрастю до кольору беж – втілення практичності та комфорту навіть у польових умовах.
В часи Першої Світової “тренчкотами” (англ. tranch coat – “траншейне пальто”) піхотинці на передовій назвали модернізовані військові плащі. В їх початковий дизайн багато вклався Томас Барберрі – поставщик одягу для Британської армії та праотець люксового бренду Burberry.
Якщо слідом за ковдрою вночі твоя кохана вранці тягне на себе ще й тренчкот, не забувай, для кого насправді був створений цей завжди актуальний одяг.

Бомбер

Якщо і є щось спільне між мешканцями Білого дому, представниками субкультур, спортсменами, мільярдерами та хлопцями з Троєщини, то це точно “бомбер”.
Барак Обама, Джордж Буш-молодший, Ілон Маск, Каньє Вест – всі люблять легкі короткі куртки з манжетами на комірі, рукавах і нижній частині.
Експрезидента США Обаму можна частенько побачити у бомберах 
Фото Getty Images
З появою армійської авіації понад ста років тому кабіни літаків нагадували коляску триколісного мотоцикла “Дніпро”. Тож для пілотів розробили шкіряні “льотні куртки” (англ. flight jacket), які мали зігрівати та не сковувати рухи.
Загартовані у повітряних битвах Першої та Другої світових воєн флайтджекети трансформувались в повсякденні куртки з різними варіаціями фасона. В тому числі бомбери та легендарні шкіряні куртки-косухи.
В минулому столітті бомбери зробили модними скінхеди, скейтери, репери та вуличний спорт. Естафету підхопили мільярдери, президенти.
Сьогодні настала твоя черга.

Кардиган

У 1854 році бригада легкої кавалерії під керівництвом Джеймса Бруденелла, 7-го лорда Кардігана, програла битву поблизу Балаклії. Але гіркоту поразки пом’якшив в’язаний вовняний жилет, який британські офіцери носили під військовим одягом.
Зрештою Кримська війна закінчилась капітуляцією Російської імперії. А Джеймсу Бруденеллу почали приписувати винахід військової кофти – кардигану.
Спершу ця назва стосувалася в’язаних жилетів без рукавів. Потім – кофти з рукавами, на ґудзиках, без коміра та з глибоким вирізом. В одній з таких лідер гурту Nirvana Курт Кобейн зіграв легендарний концерт MTV Unplugged in New York. В 2019 році кардиган Кобейна продали на аукціоні за $334 000.
Легендарний кардиган Курта Кобейна
Фото Getty Images
Сьогодні кардиганами називають кофти в різних модельних варіаціях.

Дезерти

Щоб бути не гірше за принца Вільяма, не обов’язково мати монаршу кров. Достатньо мати в гардеробі дезерти (англ. desert boots – “пустельні черевики”).
Це зручне взуття – зазвичай із замші, на тонкій підошві, із закругленим носом, короткою шнурівкою та висотою по щиколотку – стало атрибутом повсякденного життя завдяки британським солдатам.
Принца Вільяма іноді можна помітити у дезертах  
Фото Instagram
Під час військових кампаній Другої світової в пустелях Лівії, Туніса та Єгипта піхотинці замовляли на ринках Каїра взуття, що на противагу армійським чоботам ідеально підходило для місцевого клімату. Його носили, коли не брали участь у боях.
Після війни цю історію закрепила у масовій свідомості та в моді взуттєва компания C.&J. Сlark. Натан Кларк, піхотинець та один з членів сімейства Кларків, повернувся з фронту, натхнений побаченим.
На ярмарку взуття в Чикаго в 1949 році компанія представили свої Desert Boot Clarks. Після розповіді в журналі Esquire їх популярність пішла вгору.
Ти теж можеш бути на вершині.
©2005 — 2024, Табло ID. У разі використання матеріалів сайту посилання на tabloid.com.ua є обов'язковим. Матеріали позначені PROMOTED, ЗА ПІДТРИМКИ, СПЕЦПРОЄКТ та  ІМІДЖ-ІНФОРМАЦІЯ розміщуються на правах реклами. Зв'язок із редакцією — [email protected]