"Золотий" тенор і батько трьох: найцікавіше про творчість та особисте життя Олександра Пономарьова

9 серпня, 07:00
Олександра Пономарьов відзначає день народження 9 серпня

Легенді українського шоубізнесу - 51 рік

Фото: Instagram

Олександра Пономарьова називають "золотим" голосом України, який одним із перших серед артистів виконував державний гімн та представляв Україну на міжнародному конкурсі "Євробачення". У 2000-х він був головним романтиком естради та підкорював серця прихильниць.

Його особисте життя було теж не менш бурхливим. ТаблоID розкаже про цивільний шлюб із Оленою Мозговою та публічні стосунки з ексдружиною Вікторією. Як закінчилася його спортивна кар’єра, а випадок проклав шлях до музики. Та скільки концертів для військових дав Олександр Пономарьов разом зі своїми колегами. Найцікавіше – у матеріалі.

Заняття боксом, кінологією та шлях до музики

Олександр Пономарьов народився і виріс на Хмельниччині. Його родина не була творчою, й сам Сашко не бачив жодного натяку на заняття музикою. Він міг стати успішним спортсменом, бо з дитинства займався боксом, а також цікавився кінологією – тренував свого собаку.


Дитяче фото Олександра Пономарьова

Тоді цей маленький хлопчик ще не здогадувався, що на нього чекає зовсім не спортивне майбутнє

Фото: Instagram

Однак після змагань Пономарьов різко почав втрачати зір. Лікарі заборонили майбутній зірці сцені далі боксувати. Тоді він неочікувано для самого себе прийшов до музики.

"Я прийшов до музичного училища і сказав, що я хочу співати. Без школи і нічого такого. Напевно, викладач відчув потенціал і взяв, але з умовою, що за рік я мав догнати своїх одногрупників. Я догнав", - пригадував артист.

Співак Олександр Пономарьов 14 років

14-річний Олександр Пономарьов слідував тогочасному стилю

Фото: Instagram

У 1993 році Пономарьов вступив до музичного училища у Хмельницькому. Згодом – до профільного інституту у Львові. Він штурмував популярні того часу конкурси "Червона рута", "Таврійські ігри" та інші і ставав лауреатом.

За його словами, першу популярність здобула пісня "З ранку до ночі", яку він розкручував понад 4 роки. Цікаво, що артист не співпрацював із продюсерами, а самостійно виконував цю роль.

Олександр Пономарьов в молодості

Пономарьов пісні виконував в особливому стилі

Фото: Територія А

Вже наприкінці 90-х Олександр збирав аншлаги на сольних концертах та був улюбленцем серед жінок. Його лірика проникала глибо в душі прихильниць. У 2000 році виконав Пономарьов гімн України на НСК "Олімпійському і популяризував головну державну пісню серед українців. Це виконання й досі є легендарним.

Також підкорював Пономарьов "Євробачення". У 2003 році він посів 14 місце з піснею "Hasta la vista". Це був перший раз, коли Україна брала участь у цьому конкурсі.

У 25 років Олександр отримав звання народного артиста України.

"Музика – мій наркотик. Раз спробував і більше не хочу нічого іншого. Це мало статися. Чи я задоволений? Я вважаю, що я знайшов справу свого життя, яка в мене виходить найкраще і від якої я отримую задоволення", - говорив співак.

Стосунки з Оленою Мозговою

Ставши популярним, Олександр Пономарьов підкорював серця жінок. Хоча сам він називає себе сором’язливим.

"Я був сором’язливий. Коли йшов на перше побачення, просив брата розказати, що питати, і записував собі. Але дівчина говірлива попалася", - пригадував він в розмові з Аліною Доротюк.

Перше кохання та юнацькі захоплення теж були, однак про щось серйозне тоді Пономарьов не думав. До зустрічі з Оленою Мозговою.

Олена Мозгова та Олександр Пономарьов
Перші серйозні стосунки були з Оленою
Фото: Facebook Олени Мозгової

"Ми познайомилися на фестивалі імені Івасюка, де я здобув гран-прі. Його тоді організовував батько Олени – Микола Мозговий. Потім вона мені постійно телефонувала, я не надавав спочатку цьому значення", - пригадував співак.

Після перемоги на конкурсі, популярність молодого виконавця зростала. Тому він переїхав до столиці. Там стосунки з Оленою більше закрутилися.

"Я не був ініціатором, не можу сказати, що я закохався. Все поступово розвивалося. Олена більше стимулювала ці стосунки", - відверто зізнавався Пономарьов.

Мозгова та Пономарьов
Фото: depo.ua

Олександр став батьком для Зої – доньки Олени від її попередніх стосунків. За його словами, він легко прийняв дівчинку, якій тоді було трохи більше року. Хоча офіційно її не вдочерив.

"Із Зоєю ми фактично із року. Вона мене татом називає. Я не розумів проблему, коли говорили, що от важко прийняти чужу дитину – не важко. Це моя дитина", - пояснював артист свою позицію.

Пономарьов із донькою Зоєю

Олександр разом із Зоєю. До речі, нещодавно дівчина зробила камінг-аут. Її названий тато досить стримано відреагував на заяву словами, що зараз йому "ця історія не дуже комфортна".

Та повернемося до історії з Оленою. В ній Олександр не вбачав своєї дружини. Навіть, коли у них народилася спільна дитина – донька Євгенія.

"Я не хотів одружуватися за якихось причин. Мозгового (батька Олени – ред.) нервувало це. Коли Женя народилася, він вже ставився до мене, як до зятя", - пояснював Пономарьов.

З появою дитини чоловік дуже змінився. Він пригадав, що став більш відповідальним, бо рішення, які приймалися, стосувалися не лише його одного, а всієї родини.

Пономарьов з донькою Євгенією

За словами Олександра, Євгенія ще декілька років тому виїхала за кордон та працює там

Стосунки з Оленою тривали 9,5 років. І ймовірною причиною розриву стали зради.

"У мене відбулося так в житті, що зрадили - я спробував простити, потім ще раз зрадили - я не зміг простити і пішов. Так відбулося. Я Олену поважаю, вдячний їй за дочку, я поважаю її як матір своєї дитини, тому нічого поганого я не хочу говорити про неї", - говорив співак в розмові з Дмитром Гордоном.

"Я не зраджував направо й наліво, коли жив із дружинами. Якщо б мене не зрадили, я думаю, ми б досі жили з Оленою", - додавав він.

Шлюб із Кусею та народження сина

Новою особистою сторінкою життя Олександра Пономарьова стала студентка Вікторія Мартинюк, з якою він одружився у 2006 році. За їхнім романом слідкували усі таблоїди, а співак не соромився розповідати і показувати деталі.

"Я думав, що це треба показувати всім. І даремно. Син Саша – позитивне в цьому. Все відбулося, як відбулося. Я зробив висновок, що більше не буду показувати своє особисте життя", - говорив артист.

Олександр Пономарьов разом із колишньою дружиною Вікторією

Саша і Куся

Фото: Cьогодні

Що ж було такого у цій історії? Куся – так Олександр лагідно називав кохану – вийшла з тіні у 2006 році. Тоді вона навчалася на третьому курсі економічного факультету Київського національного університету. Пономарьов навіть присвятив пісню новій обраниці "Ти дочекайся мене", і зняв у кліпі дівчину дуже подібну до Вікторії.

У лютому 2007 року родина Пономарьова поповнилася ще на одного Сашка. Співак пояснював вибір імені не палкою любов’ю до себе, а, мовляв, просто подобалося поєднання Олександр Олександрович. Цікаво, що чоловік був присутній на пологах і підтримував дружину.

Олександр Пономарьов разом із сином

Зараз Пономарьову-молодшому 17 років. У свій день народження співак показав спільне фото із вже дорослим сином

Та попри красиву історію, їхнє кохання дало тріщину у 2011 році. Тоді таблоїди замайоріли заголовками про розлучення Пономарьова. Сама Вікторія згодом порушила мовчанку і розповіла, що на той момент вже рік їхня родина не була разом. Ініціатором розлучення була вона, забрала дитину та поїхала від чоловіка.

Подейкували, що причиною розриву стала донька Олександра Женя.

Олександра Пономарьов, ексдружина Вікторія та син

Складний характер дівчинки чи щось таки інше стало перешкодою?

Фото з мережі

Насправді найбільш болючим моментом для колишнього подружжя став син. Через довгі суди Пономарьов добивався, аби бачитися з малим Сашком.

Епопея з розлученням добігла свого кінця лише у 2012 році. Між колишніми коханими нібито трохи крига скресла. За рік Вікторія одружилася з чиновником і в них народилася спільна дитина.

"Ми не співпали за характерами. А потім, коли вона мені сказала, що "вибирай: або я, або Женя", дочка моя, Женя ж жила завжди зі мною після нашого розлучення з Оленою, і вона не дуже її любила, скажімо так. І сказала: "або я, або Женя". Я сказав, що я доньку вибрати не можу, вона вже вибрана, а дружину можу. І так ми розійшлися", - рік тому коментував перипетії свого особистого життя Пономарьов.

Робота і підтримка військових

Як і раніше зазначав Олександр Пономарьов, він не хоче афішувати своє особисте життя. Утім, виникли нові чутки, пов’язані зі співачкою Марією Яремчук. Нещодавно вона стала мамою і її дуже обурило те, що батьківство приписують Пономарьову. Жінка спростувала будь-які чутки та закликала перевіряти інформацію.

Олександр Пономарьов та Марія Яремчук

Свого часу Пономарьов та Яремчук записали дуетну пісню

Фото: hochu.ua

"Виявилось, що батько моєї дитини - Олександр Пономарьов, з якогось перепугу. Завдяки ствердним заголовкам навіть сусіди тепер нежартівливо питають: "А де Саша, це правда?" Аж незручно перед жінкою Саші, що вже говорити про те, як це читати батькові мого сина!", - написала вона на своїй сторінці в Instagram.

Насправді Пономарьов став хресним для дитини Яремчук. А от його серце зайняте таємничою коханою.

Сам артист більше зосереджений на своїй роботі. Цього року виповнився 31 рік його творчій діяльності. Разом із іншими артистами він створює пісенні колаборації та виступає перед військовими, збирає кошти на потреби наших захисників.

"Ми давали по 3-4 концерти в день в різних точках. Цікавий концерт був, не можу сказати де, бо не можна. Стоїть дерев’яна "сцена", дві колонки і ми з Мішею (Михайло Хома – ред.) виходимо співати, але не бачимо глядача. Тобто десь видно, а потім коли ми співали "Палає", почали до нас сходитися – маскування, було небезпечно", - пригадав співак.

Тарас Тополя, Олександр Пономарьов та Михайло Хома

Тарас Тополя, Олександр Пономарьов, Дзідзьо разом створюють нові хіти

Нагадаємо, раніше Пономарьов, Хома і Тополя заспівали "Темну нічку" разом із військовими. А в серпні минулого року артист із колегами представив ліричний трек, який не наважувався випускати понад рік.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів