Фреймут відповіла на твердження забудовника про російське громадянство її чоловіка та накладені на нього санкції

20 серпня, 16:30

Історія навколо телеведучої Олі Фреймут та компанії київського забудовника Андрія Вавриша набуває нових деталей.

Після того, як Ольга публічно назвала Вавриша "шахраєм" та винесла скандал у площину соцмереж, представники компанії SAGA Development надали свою позицію щодо скандалу. Невиплату коштів вони пояснили тим, що чоловік Олі, Володимир Локотко, з яким укладено договір про квартиру, є громадянином Росії. І, за їхніми словами, саме це ускладнює повернення коштів.

Також представники компанії забудовника надали ТаблоID документ про те, що будинок, у якому Фреймут із чоловіком купили квартиру, з червня зданий в експлуатацію.

ТаблоID попросив Ольгу Фреймут усе це прокоментувати. А також звернувся за коментарем до SAGA.


"Цей документ (про здачу будинку в експлуатацію - ред.) не існує, у них дуже багато різних документів. І вони створили багато компаній і мають документ, який треба показати в даний момент. Буквально позавчора ми були з чоловіком на території, там все закрито, там іде будівництво, ніхто нікому нічого не здав.

Більше того, коли я виставила це, люди почали мені писати свої страшні історії і розказувати про те, як вони працювали у Вавриша, як втратили житло, як створюються одноденні компанії... В мене просто волосся дибки, тому що я не знала, що я розворушила такий людський біль", - заявила Фреймут.

Оля Фреймут з чоловіком

Також Фреймут розповіла, що офіційно вона має прізвище свого чоловіка - Локотко, і лише для роботи продовжує використовувати своє дівоче - Фреймут. Це фото зроблене у Львові нещодавно, аде Оля з дітьми зараз в Україні.

Фото надані Ольгою Фреймут

Відповідь забудовника: "Ми надали документ про введення в експлуатацію, це документ проти голослівного твердження. В будинку наразі ведуться внутрішні оздоблювальні роботи. Після цього буде завершено благоустрій території".

"Мій чоловік дійсно був громадянином Росії, ну так склалося, що він народився у Казахстані, він там (у Росії) вчився, а потім поїхав в Україну, і з 2006-го року він живе, працює і є резидентом України. Більше того, у нього є персональні санкції від Росії, у 2018 році як на топ-менеджера української медіа-індустрії (їх було знято у 2019 році - ред.).

Так, ми знаємо, що під час війни Україна забирає житло у росіян, але мій Володя - він резидент України. А за законом, Україна не накладає санкції на резидентів України. Тобто це нереально, це брехня. І зараз Володя є громадянином Казахстану. Нам же треба якось в Україні жити. Звичайно, Володя отримав казахський паспорт. Він подався на українське громадянство ще до початку війни, але почалася війна. І поки ми чекаємо рішення", - наголосила Фреймут.

Відповідь забудовника: "Про громадянство чоловіка пані Ольги ми можемо судити тільки за документами, які він надав при укладенні договору. Можливо, він змінив громадянство під час війни (і розгляду справи в суді) або ж набув друге. Але на момент розірвання договору був громадянином РФ. В документі про введення санкцій проти громадян РФ немає роз'яснення, стосуються вони громадян, які є резидентами України (мають посвідку на проживання), чи ні. Це й мав, у тому числі, встановити суд".

Володимир Локотко

За словами Фреймут, її чоловік нині працює в Києві і має громадянство Казахстану, де він народився

Фото надане Ольгою Фреймут

"Коли ми подали в суд, це давно було, ще до війни, тому що нічого не відбувалося, то суд ми виграли. І судом було вирішено заарештувати рахунки декількох його компаній. Суд заарештував майно, але він давай виводити гроші з цих рахунків. Але нам встигли віддати 3 мільйони гривень. Але борг зараз 10 мільйонів. Але рахунки порожні. І як тільки гроші будуть у Вавриша забрані, ми подамо інший позов, в результаті якого він повинен буде заплатити курсову різницю інфляції, це ще 10 млн гривень", - розповіла Фреймут.

Відповідь забудовника: "У словах Фреймут міститься ряд невідповідностей. Не можна вивести гроші з рахунку, який вже заарештовано. Арешт накладається якраз для того, щоб це унеможливити. Розгляд справи про розірвання договору в суді розпочато у вересні 2023 року, аж ніяк не до війни. Навіть з тих документів, які Фреймут виклала в публічний доступ, видно, що рішення суду першої інстанції було ухвалено в 2024 році. Після цього був розгляд ще в апеляційному суді. Ми поважаємо рішення суду й обовʼязково його виконаємо".

"Я буду збирати історії людей, які теж стали жертвами цих компаній. Я так це не залишу. Я вмію заробляти гроші, так як і мій чоловік. Ми завжди їх заробляли і не крали. Але я думаю, ця історія сталася невипадково. Доведеться боротися", - запевнила Оля.

Наостанок Фреймут розповіла, що поки житиме на дві країни і далі, бо вона все ще "перелякана мама", а тому для молодших дітей краще бути у безпечній Британії.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів