Бочаров, Савраненко, Шемаєва, Бортник та Бордюг: справжні прізвища зірок, яких ви знаєте за псевдонімами

5 лютого, 14:15

Джамала – вона ж Сусана Джамаладінова. Камалія – Наталія Шмаренкова. А справжнє прізвище Юлії Саніної – Головань. Українські артисти не цураються обирати собі сучасні псевдоніми, аби якнайкраще запам’ятовуватися публіці.

А от дехто з них має не просто сценічне ім’я, а й справжнє альтер его. Наприклад, Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки, який запозичив це прізвище у своєї однокласниці.

ТаблоID перетворився на справжнього шукача і зібрав перелік псевдонімів та справжніх імен українських артистів.

alyona alyona (Альона Савраненко)

alyona alyona – третій творчий псевдонім 32-річної української реперки Альони Савраненко. До своєї шаленої популярності та перемоги на Національному відборі Євробачення-2024 вихователька з дитячого садочка читала під іменами Al.Kaida та A La Fume.


alyona alyona свого часу мала псевдоніми Al.Kaida та A La Fume

alyona alyona свого часу мала псевдоніми Al.Kaida та A La Fume

Сучасне творче ім’я з’явилося зовсім випадково і буквально за 5 хвилин. Як розповідав музичний продюсер Іван Клименко, перед підписанням контракту треба було вказати назву проєкту, і команда влаштувала мозковий штурм.

"Альона каже: "Я навіть у паспорті Альона, не Олена". І нам усім разом прийшла ідея, якщо вона Альона, то нехай буде просто alyona alyona", - зазначав він.

Крім цього реперка за знаком зодіаку – близнюки. Тому такий псевдонім ще й дуже символічний для неї.

Jerry Heil (Яна Шемаєва)

28-річна Яна Шемаєва, а точніше Jerry Heil у дуеті з alyona alyona представлятиме цьогоріч Україну на пісенному конкурсі Євробачення. Ця співачка стала напрочуд популярною після пісні "Охрана, отмена".

Свій нікнейм – а саме з цього почалася історія її творчого псевдоніму – артистка придумала у 16 років. Тоді Яна, як і всі підлітки, любила зависати в одній соцмережі, де мала ім’я від Ясі Кокачупс-Шемаєвої до Бріджит Мітчел.

"Тоді я перебрала усе", - зізнавалася вона в інтерв’ю Маші Єфросиніній.

Jerry Heil перебрала чимало варіантів свого теперішнього псевдоніму

Jerry Heil перебрала чимало варіантів свого теперішнього псевдоніму

Зрештою, перемогло ім’я Jerry Mouse. Але Яна подумала, що не солідно у 16 років називатись "мишкою". Тоді вона пішла на сайт з американськими прізвищами і змінила частинку Mouse на Heil.

Melovin (Костянтин Бочаров)

У його оточені ви здебільшого почуєте Mel, але аж ніяк не Костя Бочаров – таке справжнє ім’я учасника цьогорічного відбору на Євробачення-2024, 26-річного співака Melovin.

"Мені не подобається, коли журналісти називають мене Костею. Я про тих, хто робить це навмисно. Мене навіть батьки та друзі буває називають Мel або Melovin", - зізнавався раніше артист.

Мел не любить, коли його називають справжнім іменем

Мел не любить, коли його називають справжнім іменем

Ба більше – він навіть слідкує за тим, щоб наголос був саме на перший склад. Свій псевдонім хлопець вигадав у 2013 році. Він народився від імені британського модельєра Александра Макквіна та назви дня усіх святих Halloween.

MamaRika (Анастасія Середа)

Псевдонім з афроамериканським корінням свого часу обрала собі 34-річна співачка MamaRika, справжнє ім’я якої Настя Кочетова до заміжжя, а після – Середа. Але це ще не все.

Свою співочу кар’єру і шлях до популярності Настя розпочинала зі сценічного ім’я Еріка. Саме так її знали під час участі у популярному проєкті "Фабрика зірок" та у співпраці з продюсером Сергієм Кузіним. Після розірвання контракту у 2015 році зірка змінила і псевдонім на MamaRika.

З новим псевдонімом у Насті почався новий етап у творчості

З новим псевдонімом у Насті почався новий етап у творчості

"В афрокультурі "мамасіта", "мама" – центрова фігура, яка вирішує питання. У минулому житті я була товстою афроамериканкою, яка співала в хорі", - жартома відповідала вона в інтерв’ю Катерині Осадчій.

До слова, зараз артистка наважилася змінити і своє тіло, зізнавшись у мамопластиці.

Макс Барських (Микола Бортник)

Ще один зірковий випускник "Фабрики зірок" з неменшою кількістю псевдонімів – 33-річний співак Макс Барських. Своє сценічне ім’я він придумав під час участі у проєкті. Оскільки його справжнє – Микола Бортник – здавалося юному таланту недостатньо яскравим.

Насправді Макс - не Макс, а Коля

Насправді Макс - не Макс, а Коля

Нове ім’я принесло співаку шалену популярність і кар’єру. Але вже у 2022 році артист вирішив змінити свій відомий псевдонім. На сторінці в Instagram він написав, що давно працює над створенням англомовного альбому і це допомагало йому виходити з депресивного стану під час війни.

"Я починаю нову сторінку своєї творчості під назвою Mick Sunday - музика англійською мовою", - зазначив він.

Називатися "сьомим днем тижня" Макс вирішив тому, що саме у неділю, за його словами, було написано більшість пісень для англомовного альбому. Він вважає цей день найкращим для спокою та підзарядки на наступний тиждень. Ну а Mick – данина справжньому імені Микола.

Та, судячи зі сторінки нового проєкту, розвитку Mick Sunday не отримав. Натомість Макс Барських успішно продовжує свою творчу діяльність в Україні.

Тіна Кароль (Тетяна Ліберман)

Один музичний конкурс змінив життя, а точніше й ім’я української зірки 39-річної Тіни Кароль. Насправді артистку звати Тетяна Ліберман. Вона зізнавалася, що її псевдонім – образ сильної та ніжної жінки.

"Справжня Тіна Кароль – це Тетяна Ліберман. Працьовита, вразлива і цілеспрямована студентка, яка зрозуміла, що має самотужки досягти успіху у житті", - казала вона.

Цікаво, рідні ще називають Тіну Танею?

Цікаво, рідні ще називають Тіну Танею?

Ба більше – артистка офіційно змінила й у паспорті своє ім’я.

ALYOSHA (Олена Тополя)

"Як вам личить це прізвище на афіші", "Ім’я максимально ваше", "Закидайте мене капцями, але Олена Тополя звучить! Наче подорослішала" - так підписники 37-річної співачки ALYOSHA відреагували на зміну її псевдоніму. У вересні 2023 року артистка зізналася, що досить часто отримує повідомлення від прихильників, які радять їй змінити сценічне ім’я.

Олена Кучер стала зіркою як ALYOSHA, а потім повернулася до Олени Тополі

Олена Кучер стала зіркою як ALYOSHA, а потім повернулася до Олени Тополі

Свій псевдонім Олена взяла від імені, яким у дитинстві називали її брати. Але під час повномасштабного вторгнення вона задумалася над зміною сценічного імені. Для цього співачка влаштувала справжній батл між прихильниками. Які тільки варіанти їй не пропонували: і Олексія, і Тополька, і TOPOLENA. Але, як не дивно, більшість зійшлася на думці, що ексALOYSHA має стати просто Оленою Тополею і саме цей варіант переміг.

Зазначимо, Тополя – прізвище її чоловіка, лідера гурту "Антитіла" Тараса Тополі. А от Кучер – так би мовити автентичне прізвище самої Олени.

Злата Огнєвіч (Інна Бордюг)

І на сцені, і за паспортом вона – Злата Огнєвіч. Українська артистка не приховувала, що має творчий псевдонім. Оскільки її справжнє ім’я – Інна Бордюг – їй ніколи не подобалося. З дитинства вона говорила своїй родині, що за нагоди змінить його.

Злата змінила своє ім'я офіційно

Злата змінила своє ім'я офіційно

У 2015 році Злата Огневіч офіційно отримала новий паспорт. Утім, по-батькові вона залишила теж – Леонідівна. Співачка зазначала, що новий документ їй був необхідний через організаційні моменти та плутанину з документами. А сам псевдонім є дуже знаковим: Злата - співзвучно до золота, а Огневіч словесно символізує вогонь.

Міша Романова (Наталія Могилинець)

"Ексвіагрянка" 33-річна Міша Романова, справжнє ім’я якої Наталія Могилинець, теж не оминула зіркову тенденцію псевдонімів. Після участі у популярному гурті у 2020 році вона доволі успішно почала будувати сольну кар’єру.

Наталія тепер називається чоловічим іменем Міша

Наталія тепер називається чоловічим іменем Міша

Міша та Роман – це імена двох чоловіків, в яких жінках колись була закохана. Ймовірно, з колишнім коханням у артистки лише найкращі спогади. Бо саме вони створили сценічний псевдонім співачки.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів