Віталію Кличку – 53: найцікавіші факти з біографії знаменитого боксера та київського мера

19 липня, 07:00

Віталій Кличко є одним із найвідоміших світових боксерів і багаторазовим чемпіоном у надважкій вазі. Після закінчення спортивної кар’єри він несподівано вирішив зайнятися політикою. Спочатку був депутатом Київради, а згодом став мером української столиці.

ТаблоID до дня народження Віталія Кличка, яке він відзначає 19 липня, розкаже про його найяскравіші світські сторінки біографії. Коли насправді він розлучився із дружиною? Звідки така любов до велосипедів? Та як реалізувався його музичний талант? Все найцікавіше – далі.

Боксерське минуле

Віталій Кличко народився у родині військовослужбовця. З дитинства займався спортом і спочатку цікавився кікбоксингом, де чотири рази ставав чемпіоном серед професіоналів. Згодом разом із молодшим братом Володимиром перейшов у бокс.

Віталій Кличко з родиною, дитяче фото

Сім'я Віталія Кличка завжди була його опорою


Він провів майже 47 поєдинків, з яких лише два завершилися поразкою. Кличко упевнено нокаутував суперників, за що отримав прізвисько "Доктор Залізний Кулак" (Dr. Ironfist). За словами Кличка, він має світовий рекорд за виграними боями нокатутом. А разом із Володимиром їх внесли до Книги рекордів Гіннеса як братів-чемпіонів, які на двох провели найбільшу кількість боїв.

Молоді брати Кличко, 1996 рік

Свого брата Віталій називає найкращим другом

Фото: Getty Images

"Мені подобається цей жарт: чому брати Клички почали займатися боксом? Тому що їм дарували одну іграшку на двох", - іронізував чоловік.

До речі, брати-боксери дуже близькі між собою. Але у професійному плані між ними виникали суперечки, коли Віталій намагався аж занадто давати поради Володимиру. Одного разу молодший навіть попросив брата не приходити на бій.

Утім, зараз Володимир підтримує Віталія у його політичній роботі. Особливо під час повномасштабної війни.

Володимир та Віталій Кличко, 2022 рік

У 2022 році Володимир разом із Віталієм був на звільнених територіях Київщини

Скріншот

Він вже майже не дратується, коли його плутають із братом-мером.

"Володя каже: я виконую функції мера, тому що всі підходять до мене і звертаються. Я пояснюю їм: я не мер, я його брат. А ті відповідають: добре, тоді меру перекажіть", - ділився Кличко-старший у розмові з Дмитром Гордоном.

Велика родина Кличка

Понад 25 років Віталій Кличко перебував у шлюбі із моделлю Наталією Єгоровою. Їхня історія розпочалася у далеких 90-х, коли Віталій частенько відвідував модні покази та кинув оком на чарівну брюнетку. Тоді Наталя й гадки не мала, хто такий Кличко, про якого їй повсякчас говорили.

Наталія Кличко (Єгорова) з чоловіком

Історія стосунків Наталії та Віталія тривала понад 20 років

Фото: Getty Images

Протягом пів року Віталій виказував знаки уваги Наталі: надсилав квіти, цукерки і, за словами жінки, поводився дуже тактовно. Про той період пара не дуже активно розповідала загалу. Бо, власне, й розповідати особливо було нічого. Навіть весілля як такого не було – пара просто розписалася у одному з київських РАЦСів. Після чого Віталій поїхав на чергові збори.

Віталій Кличко з дружиною Наталією

Дружина Віталія Кличка відмовилася від кар'єри та займалася родиною

Фото: Getty Images

У розмові з Катериною Осадчою Наталя зізнавалася, що дуже хотіла б весільну сукню. Та троє дітей на той час вже виросли, а омріяний вельон так і не реалізувався.

У своїх інтерв’ю подружжя впевнено розповідало про свою особливу романтику. Так, приготувати сніданок у ліжко коханій – для Кличка це подвиг. А от засипати її мільйоном червоних троянд – легко.

"Таке у нас було!", - свого часу розповідав він.

Політична кар’єра Кличка вносила свої корективи. Адже тоді його особисте життя було під таким же прицілом, як і робоче. Ще у 2012 році подружжя активно "розлучали" у пресі. Подейкували, мовляв, Віталій вже давно не живе із Наталею. І бачаться вони щонайбільше чотири рази на рік. Кличку приписували коханку у Київраді, де він був депутатом. Але близьке до пари оточення спростовувало це і наголошувало: Віталій – чудовий сім’янин.

У 2014 році, коли Кличко вже займав посаду мера, Наталя вийшла з умовної тіні і більше почала з’являтися на публіці. Тоді вона як перша леді відвідувала урочисті заходи. Утім, згодом все це поступово закінчилося.

Колишня дружина Віталія Кличка Наталія з донькою

Наталія з'являлася разом із дітьми

Фото: ТаблоID

У 2021 році Кличко уникав питань журналістів про стосунки із дружиною. Він відверто зізнався, що забув про річницю весілля і, власне, пара її ніяк не відзначала. А вже наступного року стало відомо про його розлучення з Наталею.

"Багато років - різні інтереси, різне життя. І ми вирішили вже оформити це офіційно. Це бажання обох сторін", - зазначав мер.

За його словами, їм вдалося зберегти дружні стосунки заради дітей, яких у експодружжя троє: двоє синів Єгор-Даніель і Максим та донька Єлизавета-Вікторія. Всі вони перебувають за кордоном і вчаться у різних країнах.

віталій Кличко діти

Діти Віталія Кличка часто навідуються до мами в Гамбург

Фото: Instagram

Мовні перли Кличка

Віталій Кличко повсякчас вирізнявся оригінальним почуттям гумору. У 2012 році його разом із Володимиром навіть нагородили орденом коміка Карла Валентина за комедійний талант. Тоді брати-боксери прославилися кумедними рекламами, в яких брали участь, та іншими виступами.

Під час своєї політичної роботи Віталій не зупинявся на "досягнутому". Утім, тоді отримував не нагороди, а фотожаби від українців.

У 2014 році мер, виступаючи у Київраді, потішив усіх присутніх вже легендарною своєю фразою про заступників.

"У мене є два заступника. Чотири з яких вже місяць лежать в Кабінеті Міністрів. Яких призначити неможливо. Не знаю, чому", - сказав Кличко.

Віталій Кличко обмовився

Так-так, Кличко ставав справжньою "сенсацією"

Важливим методом у своїй роботі Кличко-старший відзначав "чарівні пенделі".

"Ось я зараз зможу, для тих, хто нас бачить, піднімаю ногу, загорнуті шкарпетки... Я вам розповім таку річ: використовую вже всі методи для того, щоб люди працювали, в тому числі чарівні пенделі", - якщо ви зрозуміли, що Кличко мав на увазі – напишіть у коментарях.

Ну, про воду, яку треба підігріти, аби вона стала гарячою, вже й годі нагадувати. І обмовку в слові "після", яке з вуст Кличка пролунало в зовсім іншій інтерпретації.

"Не кожен має можливість подивитися у завтрашній день. Я можу. Мені так подобається це висловлювання", - казав Віталій Кличко Яніні Соколовій і додав, що до своїх мовних ляпів ставиться із гумором.

До речі, свої "перли" політик свого часу оформив у окрему збірку.

Кличко Видав збірку своїх крилатих фраз

Кличко видав!

Кличко і ровери

Віталій Кличко ніколи не приховував свою любов до велосипедів. У 2018 році ексклюзивно для журналістів "Української правди" він показав свою домашню колекцію двоколісних. І зізнався, що тричі на тиждень долає понад 30 кілометрів.

Кличко на велосипеді
Фото: ТаблоID

Під час свого мерства він неодноразово заохочував киян пересідати на велосипеди. Так, у 2014-му взяв участь у акції "Велосипедом на роботу". Наступного року показово приїхав на ровері (який йому подарував брат Володимир) на роботу і зрозумів, що Київ геть не пристосований для таких поїздок.

У 2016 році Кличко в костюмі знову всівся на велосипед та порушив правила дорожнього руху, проїхавшись пішохідною доріжкою. Але карма до київського очільника не забарилася. Декількома днями пізніше він феєрично гепнувся з ровера, перелетівши через кермо. Політик одразу став зіркою заголовків ЗМІ та приводом для хвилювання киян.

Віталій Кличко їде на велосипеді

А все так гарно починалося

"Збентежений кількістю дзвінків і питань про моє самопочуття і значимістю "суперподії". Зі мною все гаразд, жодної подряпини, костюм теж цілий. Словом, не найекстремальніше падіння в моєму житті і в історії людства. І хочу всіх заспокоїти - від велотранспорту не відмовлюся", - запевнив він тоді у Facebook.

Кличко у трико розтягується

Кличко давно завершив боксерську кар'єру, але його стосунки зі спортом тривають. Це фото було зроблено кореспондентом УП у 2018-му. Тоді мер кілька разів на тиждень тренувався в одному з відомих спортивних залів у центрів міста

Фото Ельдар Сарахман

Музичний талант Кличка

Вже колишня дружина Віталія Кличка Наталя Єгорова (після розлучення вона повернула своє дівоче прізвище) займалася музикою, любила співати і навіть була учасницею гурту. Час від часу їй акомпанував під гітару й ексчоловік.

Віталій Кличко та Наталія - колишня дружина

Віталій та Наталя свого часу навіть виступали на одному німецькому телеканалі

Скриншот

Жінка розповідала, що Кличко дуже любив українські народні композиції у її виконанні. А сам виконує романси та дворові пісні, на яких вони свого часу росли.

Продюсерський досвід

Крім усіх перелічених талантів, Віталій Кличко разом із братом Володимиром був продюсером мюзиклу "Роккі" Сильвестра Сталлоне. Він одразу звернувся до українських боксерів із такою ідеєю. Натомість ті пригадали, як у дитинстві дивилися фільми про Роккі Бальбоа і Сталлоне у головній ролі та надихалися на спортивні досягнення.

Брати Кличко і Сильвестр Сталлоне

Спортивні перемоги братів Кличків познайомили їх зі світовими зірками

Фото: Getty Images

Політика, війна та замах

Повномасштабне вторгнення змінило життя Віталія Кличка. Як мер він відчув колосальну відповідальність за життя та безпеку киян. Безпосередньо за своє життя також.

"Ворожі снайпери були. І було декілька випадків, коли вони тут працювали і по військових. Полювання було на кожного з нас – на кожного мешканця України. І кожен ризикував своїм життям, залишаючись тут (в Києві – ред.) чи в інших містах України", - говорив він у розмові з Бомбардиром.

Мер Києва Віталій Кличко робочий кабінет

Мер Києва Віталій Кличко обіймає свою посаду вже 10-й рік

Скриншот

Попри виклики, Віталій Кличко у свої 53 не збирається здаватися. Хоча далеко не всі кияни задоволені його роботою на посаді мера.

"Я великий хлопець (зріст Віталія Кличка – 2 метри, а розмір ноги – 48, - ред.). Інколи не вистачає сил ноги тягнути, але я швидко відновлююся. Дякую батькам за міцне здоров’я. Сил достатньо. Якщо хто думає, що Кличко втомиться – помиляються. У 50 я показав, що це лише початок", - запевняв іменинник.

Мер Києва Віталій Кличко

Біографія Віталія Кличка досить насичена

Фото: Instagram

Нагадаємо, на своє 50-річчя Віталій Кличко підтягнувся 50 разів та закликав інших підтягнутися за кількістю років. Крім цього він стрибнув із парашутом. А свої 45-ть київський очільник відзначав у дитячому таборі, де перебували його діти.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів