Міка Ньютон, Лінда Євангеліста, Алла Мазур, Синтія Ніксон, Х'ю Джекман та інші зірки, які пережили рак

26 березня, 09:00

Днями принцеса Вельська Кейт Міддлтон приголомшила усіх зізнанням, що у неї виявили рак після операції на черевній порожнині. Зараз вона проходить хіміотерапію і рішуче налаштована дати бій важкій хворобі.

Рак не вирок – про це точно знають деякі зірки. ТаблоID зібрав історії знаменитостей, які змогли одужати після онкології.

Міка Ньютон

Співачка Міка Ньютон, справжнє ім’я якої Оксана Грицай, у 2019-му дізналася, що хвора на рак яєчника. Спочатку у неї щодня відбувалося здуття живота. А лікарі швидкої, де одного дня опинилася зірка, порадили їй просто правильно харчуватися. Однак ні це, ні спорт, яким Міка почала активно займатися, не допомагали.


Її діагноз перевіряли у чотирьох лабораторіях, адже лікарі не могли повірити у це – пацієнтка була занадто молода для такого захворювання. Тоді Ньютон було 33 роки. Протягом наступного року Міка розпочала важку боротьбу і перемогла хворобу.

У 2020 році Міка Ньютон вирішила створити фонд, який допомагатиме онкохворим людям в Україні.

Алла Мазур

58-річна телеведуча Алла Мазур у 2019 році повідомила, що їй діагностували рак грудей. Пухлину виявили на другій стадії. За її словами, метастазів практично не було. До лікування жінка поставилася, як до процесу: без надмірних емоцій і з чітким планом.

Ведуча покладалася на своїх лікарів і підтримку рідних, друзів, колег. За рік Алла Мазур розповіла, що поборола хворобу та готова повернутися до роботи. Вона закликала бути уважнішими до себе – саме цьому її навчила недуга. Варто не боятися, а боротися.

Яніна Соколова

7 місяців боротьби з раком знадобилося 40-річній журналістці Яніні Соколовій. Цю хворобу у неї діагностували у 2018 році. Як писала жінка, тоді вона пережила 30 променевих терапій і 4 курси хіміотерапії. Як наслідок, втратила волосся, брови, вії, декілька органів. Утім, Яніна не здалася.

Після одужання Соколова вирішила допомагати тим, хто як і вона зіштовхнулися з раком і запустила благодійний проєкт. У 2021 році вона щемно звернулася до своєї доньки, яку ніколи не народить, і поділилася важливими тезами, які вона переосмислила після хвороби.

Лінда Євангеліста

58-річна супермодель Лінда Євангеліста двічі боролася з раком. Спершу хворобу виявили у 2018 році під час її щорічного огляду у мамолога. Аналізи були невтішні, тому вона вирішила зробити подвійну мастектомію.

Та вже у 2022 році хвороба знову повернулася. Лінда пройшла ще одну операцію. Тоді вона казала лікарям, що хоче бути здоровою, а не красивою. Зараз попри хороші аналізи ризик рецидиву зберігається. Та Євангеліста навчилася цінувати кожен свій день.

Олівія Манн

Пройшла через подвійну мастектомію і 43-річна американська акторка Олівія Манн. Зірці "Людей Ікс" діагностували рак грудей у 2023 році. За декілька місяців вона перенесла 4 операції і тримала свій діагноз у таємниці від оточуючих.

Попри це Олівія називає себе щасливицею, адже хворобу виявили на ранніх стадіях. Лікарі мали час на обстеження і варіанти лікування. Манн закликала жінок не нехтувати щорічним обстеженням.

Карла Бруні

Закликає не нехтувати щорічними обстеженнями і дружина колишнього президента Франції Ніколя Саркозі 56-річна модель Карла Бруні. У 2019 році в неї виявили злоякісні пухлини і діагностували рак грудей.

Бруні теж серед тих, хто перебуває в ремісії після боротьби з онкологією

Бруні теж серед тих, хто перебуває в ремісії після боротьби з онкологією

Фото: Getty Images

На щастя, хвороба ще була не агресивною, і Карла пройшла звичайний шлях лікування: операція, радіотерапія, гормональна терапія. Вона наголосила, якщо б щороку не проходила мамографію в один і той самий час, то зараз в неї б не було лівої груді.

Джейн Фонда

У 86-річної американської акторки Джейн Фонди у 2022 році діагностували неходжкінську лімфому. Тоді вона почала проходити хіміотерапію протягом пів року. Джейн назвала себе щасливицею, адже мала доступ до кращих лікарів, і була налаштована досить позитивно.

Фото: Getty Images

Так, вже наприкінці 2022 року вона поділилася з підписниками гарною новиною: її рак увійшов у стадію ремісії. Акторка припинила хіміотерапію, останній курс якої був дуже для неї складним.

Синтія Ніксон

57-річна зірка серіалу "Секс і місто" Синтія Ніксон знала, що може захворіти на рак молочної залози, адже її мама боролася з відповідною хворобою. Але коли їй у 2006 році поставили страшний діагноз, Ніксон була шокована.

Фото: Getty Images

Вона приховала від загалу хворобу і розпочала лікування. На щастя, рак було виявлено на ранніх стадіях. Шість тижнів вона проходила курси променевої терапії, і це дало свій позитивний результат.

Кайлі Міноуг

Співає, щоб пережити хворобу 55-річна Кайлі Міноуг. У 2005 році у неї діагностували рак молочної залози. Тоді це було шоком для зірки і початком важкого шляху лікування. Вже за рік Кайлі одужала, але пережите наклало велику травму на подальше життя.

Вона говорила, що діагноз раку житиме в ній. І цей досвід Міноуг проживає через музику.

Шерон Озборн

Двічі боролася з раком 71-річна дружина рок-стар Оззі Озборна Шерон. У 2002 році їй поставили діагноз – рак товстої кишки. Жінка одразу розпочала важке лікування. На цьому шляху її неймовірно підтримав чоловік.

Фото: Getty Images

Подолавши одну проблему, Шерон зіштовхнулася з іншою. За 10 років вона пройшла подвійну мастектомію після невтішного аналізу на ген раку молочної залози і не дала другого шансу важкій хворобі.

Дольф Лундгрен

Вісім років боротьби з онкологією знадобилося 66-річному актору Дольфу Лундгрену. У 2015 році у зірки фільму "Роккі" знайшли пухлину в нирці. Тоді ж її видалили. Результати біопсії показали, що то був саме рак.

Кожні пів року Дольф проходив медичні обстеження і все було добре до 2020-го, коли лікарі виявили нову пухлину у печінці. За їхніми висновками, вона була неоперебельна. Тому Лундгрен проходив спеціальну терапію, яка дозволила зменшити пухлину і придушити її ракову активність.

Х'ю Джекман

55-річний актор Х’ю Джекман завдяки своїй колишній дружині Деборі дізнався, що хворий на рак. У 2013 році він розповів, що та помітила незвичну пляму на його носі і змусила звернутися до лікаря. Діагноз був невтішний – базальноклітинна карцинома.

Джекману 6 разів видаляли злоякісне утворення на носі

Джекману 6 разів видаляли злоякісне утворення на носі

Фото: Getty Images

Його шлях боротьби був і залишається непростим, адже декілька разів ставався рецидив і може статися знову. У 2023 році Джекман поділився із прихильниками радісною новиною: дві біопсії дали негативний результат.

Майкл Дуглас

79-річний Майкл Дуглас свого часу боровся з раком язика. Пухлину розміром з горіх виявив лікар зірки. Але тоді через поганий прогноз Дуглас вирішив сказати загалу, що хворий на рак горла.

Фото: Getty Images

Утім, актор розпочав лікування. Він піддався агресивній хіміотерапії і променевій терапії, та вже у 2011 році повідомив, що йому вдалося побороти хворобу.

Бен Стіллер

У 2016 році актор Бен Стіллер шокував новиною, що боровся із раком простати. Ця новина змусила поставити на певну паузу звичну роботу. Чоловік розпочав лікування і медикам вдалося успішно видалити пухлину. Відтоді Сттілер проходить регулярні обстеження на випадок рецидиву і закликає усіх чоловіків не нехтувати здоров’ям.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, королю Великої Британії Чарльзу ІІІ діагностували рак. Наприкінці січня він переніс операцію з приводу збільшеної простати.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів