Ілон Маск, принц Гаррі, Потап і Анджеліна Джолі: розчарування року за версією редакції ТаблоID

12 грудня 2023, 10:15

2023 рік видався непростим, але щедрим на події у світі селебріті. Було багато скандалів, розлучень та одружень, гідних вчинків та навпаки.

Редакція ТаблоID, висвітлюючи той чи інший інфопривід, завжди намагається залишатися неупередженою. Але, підбиваючи підсумки цього року, ми все ж вирішили назвати по одній історії, яка особисто зачепила кожну з нас. І хто з зіркових персонажів став для кожної з нас розчаруванням.

ТЕТЯНА СУХАЧОВА, редакторка

Особисто моїм розчаруванням року, що минає, стала американська актриса Анджеліна Джолі.

Зірка, яка ще у 2022-му була символом сміливості та солідарності Голлівуду з Україною через свій візит до Львова, виявляється, підтримує нас швидше на словах (хоч і потужних), а не на ділі.

Мова про продаж її частки французького маєтку та виноробні Міраваль російському олігарху Юрію Шефлеру. Як відомо, після розлучення з Бредом Піттом у 2019-му актриса хотіла позбутися своєї половини маєтку, який порівну належав колишньому подружжю. Без згоди ексчоловіка вона уклала угоду з росіянином. А Бред натомість потягнув її до суду, прагнучи визнати той продаж незаконним.

Анджеліна Джолі уклала угоду з російським олігархом Юрієм Шефлерем та намагалася відстояти її у суді

Анджеліна Джолі уклала угоду з російським олігархом Юрієм Шефлерем та намагалася відстояти її у суді

Фото Getty Images

Дехто може сказати, що то “давно було” і це їхні гроші/маєтки/бізнеси тощо. І так дійсно було б, якби не спроби актриси у судовому порядку довести правомірність своїх дій. Чим, власне, вона і займалася увесь 2023-й. Джолі, зціпивши зуби, до останнього хотіла утерти носа колишньому і, схоже, не переймалася тим, хто їй у цьому допомагає.

Мені прикро, що поки українські журналісти викривають закордонну нерухомість та активи російських еліт, щоб потенційно уряди країн могли продати майно і передати кошти Україні, Джолі відстоює свою угоду з Шефлером.

До речі, у жовтні цього року в розпорядженні суду та ЗМІ з’явився лист олігарха акторці. В ньому він запрошує Джолі погостювати “в будь-який час” в одному з його замків у Шотландії.

Звісно, це – лише моя думка і моє розчарування. Але кожен російський олігарх, політик та бізнесмен більшою чи меншою мірою є частиною злагодженої системи. Тої самої системи, на чиї гроші агресор вже майже 2 роки веде повномасштабну війну та вбиває українців кожного дня. Ми можемо по-різному ставитися до Анджеліни Джолі, але маємо однаково негативно ставитися до всього російського.

МАРІЯ ТКАЧЕНКО, заступниця головної редакторки

До своїх 39 років британський принц Гаррі накопичив чимало негативних споминів про свою рідню. Але спосіб, який він обрав, щоби загоїти ці травми, став для мене прикладом "як не треба робити".

Замість того, щоби в обличчя повідомити батькові Чарльзу, що його жарти інколи несмішні та відверто садистські, братові Вільяму – що не можна гепати людьми об собачі миски, а потім, переїхавши до Америки, влаштуватися на роботу та своїми ніжками ходити до супермаркету, як робить це японська принцеса Мако, яка теж здійснила власний "Мегзіт", герцог Сассекський вчинив інакше.

За свою книгу принц Гаррі отримав не лише багатомільйонний гонорар, а і хвилю кпинів про королеву драми в мережі

За свою книгу принц Гаррі отримав не лише багатомільйонний гонорар, а і хвилю кпинів про "королеву драми" в мережі

Фото Getty Images

Він дав декілька резонансних інтервю та випустив мемуари «Запасний». Із цих одкровень світ тепер знає, що Гаррі пробував кокаїн та вживає психоделіки, з ким у нього був перший секс, як він примудрився обморозити свого прутня та багато інших речей, без знання яких я, наприклад, преспокійно обійшлася б.

Імовірно, з часом королівська сім’я все ж зможе порозумітися та відновити теплі колись стосунки, а онуки Чарльза ІІІ – Джордж, Шарлотта, Луї, Арчі та Лілібет одного дня гратимуться разом, як свого часу гралися онуки Єлизавети ІІ. Але шляхетність, стриманість, витонченість, клас та шарм, який так довго уособлювали Віндзори для світу – тріщину на цьому колись величному монументі вже не заліпити ніяким цементом. Хочеться сподіватися, принаймні, на те, що спосіб зцілення, який обрав Гаррі, виявився для принца справді дієвим і йому полегшало.

МАРІЯ МЕЛЬНИК, редакторка

Хто-хто, а репер і продюсер Олексій Потапенко (він же Потап, який віднедавна став POTAP) знає, як розчарувати своїх фанатів і нажити якомога більше хейтерів.

На початку повномасштабної війни 42-річний метр українського шоубізнесу опинився в Іспанії, звідки підтримував земляків словом. Здається, саме тоді його почали хейтити вперше, але дружина Настя Каменських активно захищала свого "ведмедика" та запевняла, що він за кордоном через параліч обличчя.

У вересні 2022-го Потап раптом оголосив, що вже давно перебуває в Україні. А вже у квітні цього року розчарував деяких фанів (і мене) своїм скандальним "хітом" "Волонтер".

Ще у листопаді 2022 ексдружина та партнерка по бізнесу Ірина Горова повідомила про повне припинення співпраці, а пізніше і спростувала наявність акцій Потапа у лейблі Pomitni (Mozgi Group).

На рахунку крінжів Олексія також чутки про зради дружини і непереконливі коментарі щодо розлучення.

До речі, цього року Потап встиг стати зіркою ТikTok, і його контент виглядає доволі крінжово
До речі, цього року Потап встиг стати зіркою ТikTok, і його контент виглядає доволі крінжово

А останнім потужним страмом продюсера стала вечірка з колегами-росіянами в Дубаї, де репер засвітився у сторіс дружини учасника російського гурту "Иванушки International".

Ну і нещодавно Потап знов вирушив в ОАЕ бізнес-класом, про що неодмінно повідомив у себе в Instagram.

Цікаво, чим ще POTAP здивує українців наступного року?

ТАМАРА КУДРЯВЧЕНКО, головна редакторка

До 24-го лютого 2022 Ілон Маск був для мене просто дивакуватим творцем Tesla з купою дітей та оригінальним смаком у виборі жінок. Утім, коли в перші дні повномасштабного вторгення компанія SpaceX на прохання Михайла Федорова відправила в Україну перші станції супутникового інтернету StarLink, Маск здавався не лише генієм, а й рятівником і добродієм.

Цей його статус закріпився і минулої зими, коли під час блекауту завдяки старлінками можна було майже безперебійно працювати в офісі. Не говорячи вже про те, як старлінки допомагали військовим на фронті.

Але цього року Маск раптом узяв і розтрощив дно. Уже в лютому SpaceX почала обмежувати використання старлінків для керування дронами, а в вересні Маск свідомо зірвав атаку українських дронів на російський флот у Криму. Після чого сталося те, що особисто я називаю точкою неповернення: Ілон запостив "мем", на якому зобразив Зеленського жебраком, що постійно просить гроші у США.

Твоє обличчя, коли ти став розчаруванням року у редакції ТаблоID

Твоє обличчя, коли ти став розчаруванням року у редакції ТаблоID

фото Getty Images

Звісно, в коментарі до Маска прийшли і нагадали про те, скільки мільярдів доларів його компанії свого часу отримали від державних фондів США, та розкритикували за "підмахування" Путіну. Утім, це ніяк не вплинуло на думку Ілона, і вже незабаром він заявив, що треба пожертвувати цілісністю України заради відновлення нормальних відносин із Росією, щоби уникнути Третьої Світової.

Більше того, 52-річний Маск вирішив відібрати трьох дітей у своєї колишньої - співачки Клер Буше (Grimes) і подав на неї в суд. Тож наступного року бурхлива любовна біографія Ілона може поповнитися ще не одним скандалом, а скарбничка його цитат - не одним проросійським жартом і закликом.

А доки триває російсько-українська війна, нас, на жаль, може спіткати ще чимало великих розчарувань, утім вони не повинні змусити нас здатися та перестати вірити у перемогу мудрості, справедливості та добра.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів