Шон Пенн, Анджеліна Джолі, Кейт Міддлтон та Стівен Кінг: світові зірки, які підтримали Україну у війні з Росією

14 листопада 2023, 17:10

Після початку повномасштабного вторгнення 24-го лютого 2022 року багато світових зірок підтримали Україну.

Хтось висловлювався у соціальних мережах та виголошував промови на івентах, а хтось збирав великі суми на допомогу українським біженцям.

Одними з перших були Шон Пенн, Міла Куніс, Бенедикт Камбербетч, Кетрін Винник тощо.

TabloID вирішив нагадати про зіркових союзників України у цій великій війні проти країни-агресора.


ШОН ПЕНН

Американський кінорежисер Шон Пенн повністю підтримує українську сторону у російсько-українській війні. З самого початку повномасштабного вторгнення він закликав уряд США закрити небо над Україною та починати діяти рішуче. Пенн також активно закликав надати зброю Україні у своїх промовах на телебаченні і в мережі.

Шон Пенн та його команда приїздили до України загалом сім разів за час повномасштабного вторгнення Росії. Заснована ним благодійна організація CORE активно допомагає українським біженцям та постраждалим не тільки за кордоном, а й у Львові, Києві та Одесі.

Шон Пенн у захваті від Зеленського і, мабуть, найчастіше зі світових зірок приїздить в Україну після 24-го лютого

Шон Пенн у захваті від Зеленського і, мабуть, найчастіше зі світових зірок приїздить в Україну після 24-го лютого

Фото Getty Images

Також Пенн зняв документальний фільм про Україну разом із продюсером та режисером Аароном Кауфманом.

Цікавим фактом є те, що під час великої війни у Пенна зав'язався роман із українкою - актрисою Ольгою Коротяєвою. У вересні цього року кінорежисер разом із коханою відвідали Саміт перших леді та джентельменів, де не приховували ніжних стосунків.

БЕНЕДИКТ КАМБЕРБЕТЧ

47-річний британський актор Бенедикт Камбербетч неодноразово висловлював свою підтримку та солідарність українцям. 9 березня 2022 року під час церемонії нагородження Міжнародного кінофестивалю в Санта-Барбарі актор вийшов на сцену за нагородою та розгорнув синьо-жовтий прапор.

Фото Getty Images

Під час розмови зі Sky News в Королівському Альберт-Холі Бенедикт зʼявився у смокінгу із закріпленою шпилькою жовто-блакитного кольору.

"Нам потрібно робити пожертви, нам потрібно тиснути на наших політиків, щоб вони продовжували створювати тут якусь безпеку та притулки для біженців і людей, які страждають", — заявив Бенедикт Камбербетч на церемонії вручення кінопремій BAFTA 2022.

КЕТРІН ВИННИК

Канадська акторка Кетрін Винник не лише підтримувала Україну з самого початку великої війни, а й відвідала Київ, де сфотографувалась на тлі ворожої техніки на Михайлівській площі разом із іншою акторкою Іванною Сахно. Обидві знаменитості є амбасадорками United24.

У травні Кетрін також відвідала Ірпінь, де на власні очі побачила понівечене місто.

Кетрін Винник - амбасадорка платформи United24

Кетрін Винник - амбасадорка платформи United24

Крім того, Винник навіть створила благодійний фонд для допомоги постраждалим українцям. Слід зазначити, що акторка постійно підтримує Україну, адже також має українське походження і неймовірно пишається цим.

КЕТРІН МІДДЛТОН

Принцеса Вельська Кейт Міддлтон та вся королівська родина Великої Британії активно підтримує Україну.

Кейт навіть знялася у кліпі Kalush Orchestra для Євробачення-2023, який продемонстрували на відкритті гранд-фіналу пісенного конкурсу. А нещодавно вона відвідала громадський центр "Всі" у Баркнеллі, де зустрічалась з українськими біженцями.

Кейт Міддлтон неодноразово демонструвала свою підтримку Україні

Кейт Міддлтон неодноразово демонструвала свою підтримку Україні

Фото Getty Images

ЛІЄВ ШРАЙБЕР

Зірка "Людей Ікс" Лієв Шрайбер активно підтримує українців з самого початку повномасштабного вторгнення та є амбасадором United24. Майже вся стрічка актора в Instagram - у дописах про допомогу українцям.

У квітні 2022 року актор варив борщ на польсько-українському кордоні, а в серпні того ж року відвідав Київ та познайомився з президентом Зеленським.

Шрайбер з самого початку з Україною

Шрайбер з самого початку з Україною

"Мав нагоду і честь поспілкуватися з президентом Зеленським під час моєї нещодавньої поїздки в Київ. Довго говорив про вдячність як джерело сили і дії, і справжню природу патріотизму. Дякую всім, хто причетний до того, щоб ця розмова стала можливою", — написав Шрайбер у своєму дописі.

АНДЖЕЛІНА ДЖОЛІ

48-річна американська акторка Анджеліна Джолі підтримує Україну ще з 2014 року. А після повномасштабного вторгнення Джолі приїздила до Львова як посол доброї волі ООН. У своїх соцмережах акторка закликає світ підтримувати Україну та не залишатись осторонь.

Приїзд Джолі до Львова став справжньою сенсацією

Приїзд Джолі до Львова став справжньою сенсацією

Також в Джолі є каблучка з зображенням України.

ЕД ШИРАН

Британський музикант Ед Ширан разом із фронтменом гурту "Антитіла" Тарасом Тополею на честь підтримки України випустили спільну пісню, присвячену війні. За словами Тополі, британського співака турбувало все, що відбувається в Україні.

У квітні 2022 Ширан випустив кліп, знятий у довоєнному Києві.

Кадр із кліпа Ширана, який зняли в Києві

Кадр із кліпа Ширана, який зняли в Києві

СТІВЕН КІНГ

74-річний американський письменник Стівен Кінг постійно закликає Росію припинити руйнувати міста та нищити людей. Свою підтримку Кінг висловлює у соціальних мережах, особливо у Twitter.

Стівен Кінг точно може розрізнити, де справжнє зло

Стівен Кінг точно може розрізнити, де справжнє зло

"Збережіть Україну в своїх серцях і думках. Не підтримуйте умиротворювачів, які хочуть залишати їх позаду", — написав Стівен Кінг у Twitter 7 квітня цього року.

МІЛА КУНІС ТА ЕШТОН КУТЧЕР

Голлівудське подружжя Міла Куніс та Ештон Кутчер активно волонтерять та допомагають Україні. Як відомо, сама Міла має українське походження, тож війна не змогла залишити її байдужою.

Зірки зібрали $45 млн на допомогу Україні, залучивши понад 65 тисяч донорів по цілому світові. Крім того, у 2022 вони подарували 20 тисяч бронежилетів для ЗСУ.

Ештон і Міла зібрали немало грошей на допомогу Україні

Ештон і Міла зібрали немало грошей на допомогу Україні

Зірковому подружжю також вдалося поспілкуватися з президентом Володимиром Зеленським. На своїх сторінках у соціальних мережах Міла Куніс не перестає захоплюватись українцями та їх незламністю духу. Якось актриса розповіла, як її донька зраділа, що має українське коріння.

СТІНГ

Британський музикант на одному зі своїх концертів у Варшаві заявив, що війна в Україні - це абсурд, побудований на брехні. Перед своєю промовою на підтримку України він запросив на сцену актора Мацея Штура, щоб той перекладав його слова польською мовою.

Стінг серед тих, кому було не байдуже на Україну

Стінг серед тих, кому було не байдуже на Україну

Після своїх слів на підтримку України Стінг виконав свою відому композицію Tears from the stars.

ДЖЕССІКА ЧЕСТЕЙН

46-річна акторка та продюсерка Джессіка Честейн у серпні 2022 приїздила до України. Перше місто, що відвідала зірка — Ірпінь. Акторка була шокована побаченими руйнуваннями.

Джессіка Честейн тепер має фото з Укрзалізницею

Джессіка Честейн тепер має фото з Укрзалізницею

Джессіка також відвідала дитячі лікарні, поспілкувалась з українцями. Також зірка побувала в офісі президента Володимира Зеленського. За словами акторки, Зеленський дякував їй за візит, а також запитував, що про українців говорять у закордонній пресі.

БЕН СТІЛЛЕР

Голлівудський актор та посол доброї волі ООН Бен Стіллер у 2022 також приїздив з волонтерським візитом в Україну. Бен відвідав Ірпінь та Макарів, зустрівся з українцями та послухав їхні історії. Актор на власні очі побачив руйнування, що нанесла українським містам країна-терорист.

Бен Стіллер теж був у кабінеті Зеленського

Бен Стіллер теж був у кабінеті Зеленського

ДЖЕК ГЛІСОН

Ірландський актор, зірка серіалу "Гра престолів" Джек Глісон також відвідав Україну із місією передати пікап від британських волонтерів на потреби ЗСУ. Сам же Джек встиг провести зустрічі в Києві та навіть виставити на продаж ляльку свого персонажа зі серіалу на благодійний аукціон на підтримку України.

Джек Глісон - друг України

Джек Глісон - друг України

Фото Громадське

САРА ДЖЕССІКА ПАРКЕР

58-річна продюсерка, акторка і модель Сара Джессіка Паркер неодноразово висловлювала підтримку українцям у соціальних мережах. Зірка публічно та фінансово підтримала Україну, переказавши кошти UNICEF, "Лікарям без кордонів", Sunflower of Peace.

Також вона продюсуватиме документальний фільм про групу українських танцюристів в еміграції, які формують нову балетну трупу United Ukrainian Ballet.

"Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу і твердість балету — це велика честь", — пише Паркер.

МАДОННА

Американська ікона сцени Мадонна відкрила свій світовий тур, присвячений 40-річчю на сцені, у капелюсі від українського бренду Ruslan Baginskiy. А також розвернула на сцені український прапор.

Крім того, співачка допомагала фінансово фонду "Голоси дітей", що надає допомогу жінкам та дітям, постраждалим від війни.

ТІЛЬДА СВІНТОН

Британська акторка дуже оригінально підтримала Україну на кінофестивалі у Венеції в 2022 році. Вона пофарбувала волосся у жовтий колір та з'явилася на хіднику у блакитній сорочці. Саме так вона хотіла привернути увагу світу до ситуації в Україні.

Тільда Свінтон та її жовто-блакитний лук на кінофестивалі у Венеції

Тільда Свінтон та її жовто-блакитний лук на кінофестивалі у Венеції

Фото Getty Images

Також Тільда Свінтон прочитала історії біженців та очевидців війни зі "Словника війни" на літературному фестивалі Deep Water Festival у США.

ПОЛ МАККАРТНІ

Британський музикант Пол Маккартні 25 червня 2022 року виступив на масштабному фестивалі у Великобританії, де він розгорнув прапор України, на що отримав бурхливі оплески. Пол виключив легендарний трек The Beatles "Back in the U.S.S.R" зі списку концертної програми, сказавши, що виконувати пісню про Росію зараз — це збочення.

Сер Пол на фестивалі Гластонбері у червні 2022

Сер Пол на фестивалі Гластонбері у червні 2022

Фото Getty Images

БАРБРА СТРЕЙЗАНД

Співачка і актриса Барбра Стрейзанд отримала у подарунок від United24 вишиванку з унікальним орнаментом. У своїх соцмережах знаменитість похизувалась своїм подарунком та прикріпила посилання на збір коштів на реконструкцію Бузівської школи на Київщині та закликала всіх допомогти українцям, зробивши пожертву.

Стрейзанд та її вишиванка

Стрейзанд та її вишиванка

Окрім вище зазначених зірок, Україну також підтримують Паоло Соррентіно, Джеймі Лі Кертіс, Джейсон Момоа, Стіві Вандер, Шер, Орландо Блум, Кеті Перрі, Міша Коллінз, Стівен Фрай та багато інших відомих особистостей.

До слова, Шон Пенн, Бен Стіллер та Джессіка Честейн навіть отримали ордени від Володимира Зеленського.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів