Тищенко у Таїланді, львівське весілля експрокурора та Повалій на РосТБ: найгучніші скандали 2023 року

28 грудня 2023, 11:00

Підбиваючи підсумки, неможливо не згадати про численні скандали, які спіткали українських селебріті цього року.

Хтось наступав на ті самі граблі, хтось не подумав і бовкнув зайвого, а з кимось злий жарт зіграла доля. Але найважливіше те, щоб відомі люди і діячі, маючи багато прихильників і обов'язків, несли відповідальність за свої слова, вчинки і робили правильні висновки на майбутнє.

Отже, згадуємо, хто цього року, на наш погляд, примудрився зашкваритися найбільше.


Іванна Плантовська

Вже колишня речниця Південного регіонального управління ДПСУ Іванна Плантовська збурила, мабуть, перший гучний скандал у цьому році. Пресофіцерка виклала в соцмережі фото свого розкішного нового року в Парижі, дорогої автівки з номерними знаками "IVANKA" та занадто гламурного і дорогого життя як для жінки на державній посаді. У ДПСУ, щоправда, швидко відреагували і звільнили Іванку з військової служби.

Іванна Плантовська не витримала і показалася на тлі Парижа, за що поплатилася посадою
Іванна Плантовська не витримала і показалася на тлі Парижа, за що поплатилася посадою

Таїсія Повалій

Коли почалося повномасштабне вторгнення, співачка Таїсія Повалій саме перебувала у Москві. Артистка хутенько зметикувала, шанс продовжити заробляти в Росії їй гарантує не позиція "голубіци миру", а підтримка агресії проти України. Тож Тая жваво скаче на пропагандистському росТБ та виспівує в кокошниках на "патріотичних" концертах, зізнаючись у любові своїй новій батьківщині.

Про Таю можна було б уже давно забути, але не цього року

Про Таю можна було б уже давно забути, але не цього року

Укотре з-під дна постукали, коли Повалій у інтерв’ю заявила, що Путін бореться з нацизмом і назвала Україну "зомбованою".

Микола Тищенко

Нардеп Микола Тищенко має талант потрапляти у гучні зашквари. Як-от, наприклад, його вояж до Таїланду під час повномасштабної війни. Звісно, офіційною метою поїздки було не катання на банані, а вкрай необхідна зустріч із тамтешніми представниками української громади, але мемами про "Колю Том Ям" та медаль за оборону Пхукету мережа рясніла не один день.

Без Колі Котлети у Раді було б не так весело

Без Колі Котлети у Раді було б не так весело

До речі, в листопаді Микола та його дружина Алла Барановська подали на розлучення.

Каріна Жосан

"Найкращі друзі дівчат – пляшки дорого шампанського", – могла б сказати "Міс Україна Всесвіт"-2018 Каріна Жосан, яка на початку року засвітилася на скандальному гульбані у Куршевелі. Тоді Жосан разом зі своїм чоловіком Сергієм Ошеровським похизувалася у мережі фото з вечірки своєї подруги Аліни Варакути, де лише шампанського Crystal нарахували на 70 тисяч гривень. Про недоречність таких сторіс (не кажучи вже про вечірки) під час війни дівчата якось не замислилися. Хоча і виправдовувалися потім, запевняючи, що жодних державних коштів на гуляння не витратили.

Каріна Жосан із Сергієм Ошеровським почали свій 2023 рік розкішним гульбаном у Куршевелі

Каріна Жосан із Сергієм Ошеровським почали свій 2023 рік розкішним гульбаном у Куршевелі

Валерій Меладзе

Куршевель цього року фігурував не в одному скандалі. Окрім Жосан і Варакути, там відпочивали російські артисти на чолі з Валерієм Меладзе. І їх помітив журналіст УП Михайло Ткач, розслідуючи та вишукуючи елітну нерухомість російських олігархів у Франції. Наш колега став свідком цікавої картини: Меладзе у супроводі сина та дружини, співачки Альбіни Джанабаєвої виконував "на біс" свої хіти для вузького кола друзів. Серед них була, до речі, і дружина заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова, Світлана. Але коли журналісти запитали Валерія про війну, він захвилювався і просто втік від камер. Мабуть, боявся автоматично знову вигукнути щось на кшталт "Героям Слава".

Українські журналісти трішки зіпсували Меладзе і Джанабаєвій відпочинок у Куршевелі

Українські журналісти трішки зіпсували Меладзе і Джанабаєвій відпочинок у Куршевелі

Михайло Поплавський

Вже давно не "Юний орел" української естради Михайло Поплавський у 2023-му опинився в епіцентрі сексистського скандалу. Поплавський, чиє ім’я вже купу років асоціюється з Київським національним університетом культури та мистецтв, на зустрічі з абітурієнтами назвав студенток ВНЗ "тьолками". Крім того, 74-річний президент КНУКіМ дозволив собі покепкувати з однієї з дівчат і вдався до бодішеймінгу. І все це на очах у десятків інших людей.

Цього року сексистськими висловлюваннями прославився не лише Поплавський. Були ще, як мінімум, Іво Бобул і Олег Скрипка

Цього року сексистськими висловлюваннями прославився не лише Поплавський. Були ще, як мінімум, Іво Бобул і Олег Скрипка

Влад Яма

"Дідька лисого", - схоже, саме так подумав на початку повномасштабного вторгнення танцюрист Влад Яма, майже відразу перетнувши кордони батьківщини. Назвавшись "занадто красивим" для немедійної роботи, Яма взявся організовувати благодійні вечірки на підтримку України, зганьбившись ще більше. У квітні цього року Яма назвав вечірку (де збирали гроші на потреби ЗСУ) російськими словами "Все Свои" і одразу був зарахований користувачами мережі до колаборантів і "кончених". І хоча фотозвітів з благодійних заходів Влад наче більше не виставляє, його продовжують хейтити навіть просто за фото і згадки про війну.

Це фото Влад Яма дотепно підписав Тримаємось

Це фото Влад Яма "дотепно" підписав "Тримаємось"

Ксенія Мішина

Знаходилися під час війни і українці, які бажанням зробити цікавий контент заважали протистояти катуванням росіян. Так, низка блогерів, включаючи ексдружину наркодилера Юрія Чернецького, співачку Інну Воронову та акторку Ксенію Мішину, у травні цьогоріч знімали і викладали у мережі роботу ППО. Наступного дня, після обстрілу СБУ викрила Інну, зареєструвавши кримінальне провадження. Після цього Інні довелося вибачатися та навіть бути під домашнім арештом.

Цікаво, що Мішина, яку так само засварили у мережі, просто видалила скандальні кадри і закрила свою сторінку. З невідомої причини СБУ до Ксенії так і не дійшла.

Ксенії пощастило - на неї скандал зі зйомкою ППО майже не вплинув

Ксенії пощастило - на неї скандал зі зйомкою ППО майже не вплинув

Володимир Остапчук

Володимир Остапчук, як і чимало зіркових чоловіків призовного віку, під час повномасштабної війни часто виїздить за кордон. Він бере участь у різних благодійних заходах на підтримку України, але принагідно підтримує і власне фінансове становище, працюючи на приватних вечірках.

Халепа спіткала Вову в червні, коли з’ясувалося, що "Юлічка", святкування дня народження якої він провів на острові Міконос, колишня дружина російського олігарха, а серед гостей були представники країни-агресорки. Між іншим, виступали на святі Вєрка Сердючка і гурт Quest Pistols.

У Вови тепер є молода дружина, яка активно захищає його в мережі

У Вови тепер є молода дружина, яка активно захищає його в мережі

Пізніше Остапчук ще й примудрився збурити мережу сексистськими висловлюваннями про 10 з 10, але це вже зовсім інша історія.

Віктор Павлік

Навіть улюбленцю публіки, 57-річному співаку Віктор Павлік вдалося розлютити мережу цього року. У травні виявилося, що після закриття у столиці Південного мосту Павлік був одним із тих щасливчиків, хто отримав перепустку на проїзд. Про це стало відомо, коли його дружина, блогерка Катерина Репяхова вирішила похизуватися моментом перетину мосту, чим і обурила своїх підписників. Як пізніше повідомила поліція Києва, перепустку у співака було вилучено.

Катя цього року трішки підмочила репутацію своєму чоловіку

Катя цього року трішки підмочила репутацію своєму чоловіку

Потап

Ну хто, як не POTAP, знає, як розпалити всезагальний хейт і розчарувати своїх фанів?

Місяць тому Олексій опинився на вечірці в елітному ресторані в Дубаї. Цікаво, що серед гостей заходу були росіяни, зокрема, дружина учасника російського гурту "Иванушки International" Кирила Туриченка.

Потап вітав українців з Різдвом, перебуваючи в Лондоні. Ну окей...

Потап вітав українців з Різдвом, перебуваючи в Лондоні. Ну окей...

Однак на цьому Потап не зупинився. За місяць після інциденту продюсер бізнескласом прилетів в Дубай, за що його знову захейтили у мережі. А Різдво він зустрів у Лондоні, звідки вітав українців і бажав "щоб українські мелодії наповнювали серця святковим духом".

Ігор Кондратюк і Віталій Козловський

Чвари між продюсером Ігорем Кондратюком та його колишнім підопічним Віталієм Козловським точаться вже не перший рік. Проте на новий виток цей скандал вийшов під час повномасштабної війни, коли співака мобілізували до війська. У мережі спалахнули дебати: чи етичним є те, що частина військової зарплатні Козловського, поки він перебуває на фронті, продовжує йти на погашення його боргу Кондратюку. Хай там як, але пропозицію артиста про мирову продюсер відкинув та назвав його "рецидівістом-обманщиком". Віталій же припускає, що Ігор почув би його, якби його власні сини служили.

Козловський вже 10 років віддає борг Кондратюку

Козловський вже 10 років віддає борг Кондратюку

Світлана Лобода

Майже два роки повномасштабного вторгнення Світлана Лобода намагається повернути повагу та любов українців і спокутує провину за те, що не цікавилася подіями на батьківщині після 2014 року. Утім, щойно у неї починає виходити, щось іде не так, і Свєта знову потрапляє в скандал. У 2023 році це ставалося кілька разів. У червні Лобода обурила мережу, запитавши у юної протестувальниці на своєму концерті в Харкові, хто дав їй гроші. Після реакції мережі артистка запевнила, що то був невдалий жарт, але осад, як то кажуть, залишився. Потім Лобода випустила "Риганицю" і заявила в інтерв'ю, що продовжуватиме співати пісні російською для своєї російськомовної аудиторії. Схоже, для колишньої "королеви" сцени РФ російсько-українська війна досі не є вагомою причиною перестати співати мовою окупанта.

Нещодавно Лобода зізналася, що рідко дає інтерв'ю, бо після кожної її розмови з пресою виникає скандал

Нещодавно Лобода зізналася, що рідко дає інтерв'ю, бо після кожної її розмови з пресою виникає скандал

Ростислав Ільницький
Розкішне весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького з експрацівницею львівського ДБР Роксоланою Москвою у п'ятизірковому комплексі поблизу Львова збурило неабиякий скандал. Адже на ньому гуляли чиновники і депутати та виступали відомі артисти на чолі з Олею Поляковою. І коштувало все це свято життя непомірно багато не лише як для весілля чиновників, а й як для гуляння під час повномасштабної війни.

Юрій Ткач

Ще одне весілля цього року наробило галасу та зіпсувало репутацію деяким селебріті. Зокрема, шоумену Юрію Ткачу, який провів шлюбну вечірку блогера Олега Захарова. Останній, як відомо, є учасником скандальної справи про "п'яні вечірки" в Києві, на яких споювали та кривдили дівчат, знімаючи це на відео та поширюючи у соцмережах. Після скандалу в ЗМІ Ткачу довелося рятувати репутацію і визнати свою участь у весіллі ганебною та передати гонорар на потреби ЗСУ.

Вибачення Юрія Ткача за участь у весіллі скандального блогера, схоже, були щирими. Тому про цей зашквар швидко забули

Вибачення Юрія Ткача за участь у весіллі скандального блогера, схоже, були щирими. Тому про цей зашквар швидко забули

Антитіла

Гурт "Антитіла" від початку повномасштабної війни не зникав із медіапростору і навіть дозволяв собі робити дуже оптимістичні анонси. А в листопаді колектив втрапив у неабиякий скандал, пов’язаний із військовим ЗСУ Віталієм Вересом. Чоловік, який втратив зір у боях за Бахмут, звернувся до гурту з проханням використати їхню пісню для відео про власну історію. На що учасник гурту відповів відмовою у достатньо грубому тоні. Щоправда, потім йому довелося за це вибачатися.


Навіть патріотичні та свідомі Антитіла примудрилися цього року вляпатися у скандал

Навіть патріотичні та свідомі "Антитіла" примудрилися цього року вляпатися у скандал

Це, звісно, далеко не повний перелік скандалів року, що минає. Був і кліп Жадана із Соловій у церкві, і епопея з розлученням через домашнє насилля снайперки Емеральд, і звинувачення у зв'язках з Росією конкурсу краси "Міс Україна", і Мальдіви Арістова, і ще багато того, що хотілося б залишити в 2023-му та ніколи не згадувати. Але на нас чекає новий рік, а з ним, на жаль, і нові скандали, які ТаблоID намагатиметься і далі неупереджено й оперативно висвітлювати.
Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів